2015. július 5., vasárnap

Kamigami no Asobi !!!

Még mindig Június!
Kamigami no Asobi minden mennyiségben!
 Minden úgy kezdődött, hogy egy Hobbit maraton utáni napon, nagyon meleg volt, nagyon unatkoztam, és nagyon elvoltam az interneten úgy általánosságban véve bambultam magam elé. A szerepjátékos ismerősöm Még nem volt fenn a fórumon, olvasni nem volt kedvem, filmet nézni sem túlzottan, hát böngésztem. Fogalmam sincs, hogy milyen keresőszóra jött ki a Kamigami no Asobi magyar feliratos videói az indavideon, de elkezdtem nézni. Aztán ledaráltam 12 részt, rávettem egy tucat embert, hogy nézze meg, és tart a szerelem!
 Oda vagyok az istenekért, amúgy is, de az anime kicsit lökött isteneiért pláne. Az anime, sajna csak 12 részes, és nincs tovább. Túlzottan komoly dolgokat senki se várjon tőle, szórakoztatásnak, agyzsibbasztó dolognak kiváló, némi mondanivalóval, némi istenekről való információkkal (nem túl részletesekkel).


Kedvenc karakterek, és, hogy miért is ők:

Loki: Mert egy hülye, komolyan, Loki egy csínytevő, csupaszeretet, és csupa szemétség istenség az animben, és legszívesebben néha megcsapkodtam volna, de végül rá kellett jönnöm, hogy ő nagyrészt mindent azért tesz, mert szereti Baldert. Ebből adódóan sokminden kicsit más megvilágításba került.

Hades: A kis balszerencsét hozó istenség. Ennek ellenére én őszintén megöleltem volna, dacolva azzal, hogy a fejemre esik egy zongora, vagy éppen fejbe dobnak párszor labdával és hasonlók. Kifejezetten sokat dobott rajta, ez a folyamatosan más érdekeit nézése. Mert ő tényleg nem akar balszerencsét hozni rád, de hát ha odamész akkor azt fogja hozni. Kedveltem, hogy a többiek azért ezzel elég sokat kezdenek.

Thoth: Egy tapló, viszont a Hamupipőke narrációja verhetetlen és emlékezetes ;D És ahogy a srácokat „becézi“, azért nem szeretnék a céltáblája lenni, mert túl nagy gyökér ahhoz, hogy hosszú távon ki lehessen bírni vele.

Balder: Őt azért szerettem, mert annyira szerencsétlen. Én tényleg értem, hogy pocsék lehet, hogy mindenki szeret, senki sem árthat neked, és te vagy a fény, amire gyűlnek a legyek (bocs a pocsék hasonlatért). Mert, hát senki sem szereti úgy igazán, Lokin, és Thoron kívül, mindenki csak úgy kedveli. Bár erősen megkérdőjelezhető ez az utolsó részben, úgy tűnik ez a nagy vonzó kisugárzás nem igazán hat más mitológia elemekre.

Apollón: Ha eltekintek a Sailor Moon-os hülyeeffektes átváltozásától, akkor szeretem, mert aranyos. Lökött, és mindenben maximálisan akar teljesíteni, de aranyos. Kedves fiú, aki miután elvesztette az ő Kasszandráját totális depresszióba esik, ha eltűnnek mellőle a lányok (vagy csak Yui?)

Az egész anime egy játékon alapul, sajnos ez utóbbit nem találtam meg, vagy ha meg is találtam volna, még senki sem fordította le magyarra a szövegezését, vagy minimum angolra (bár inkább magyart kérnék XD), így nem tudok vele játszani, pedig jó lehet *-* Hárem játék természetesen....túl nagy sztorival nem, természetesen. Viszont az összes cuki istenem benne van! Meg azok is akiket nem tartok cukinak.

Az anime zenéje. Orrvérzésig! Rászoktatott arra, hogy újra hallgassak zenét, és ez kifejezetten jó hatással van a hangulatomra. A tíz éves mp3 lejátszóm meg is jegyezte, hogy menjek a fenébe, ha öt évig nem használom, akkor ő befuccsol. Természetesen miután vettem elemet bele, pót elemet is természetesen, fülhallgatót is....és akkor két nap múlva úgy dönt, hogy menjek a fenébe, ő innentől már csak pendriveként fog működni -.-“ úgyhogy gyorsan egy kölcsön mp3, hogy tudjam hallgatni a zenét! Aztán már rendeltem sajátot ebayről, úgyhogy kb. Egy hónap és már a sajátomon hallgatom. Munkatársaim véleménye erről a zenéről : „Jó, de nem hallgathatnánk mást“, tehát igazándiból nincs vele gond, bár a kínai rock-ként lett beskatulyázva, a japán inkább kicsit poppos cucc :D

 Utóélete az animnek. Úgy döntöttem,hogy a nyaramat a görög, skandináv, japán mitológiába temetkezve töltöm. Utána olvasok Lokinak, Thornak, Baldernek, Apollónnak, Hadesnak, Dionüszosznak, és a japán kamiknak. Úgyhogy, ha valaki a dunaújvárosi könyvtárból e témában akarna olvasni, akkor bocsi :P A legtöbb könyvet hazacipeltem, és betáraztam. Szép és szak irodalom, ifjúsági és felnőtt irodalom, minden. Erre a polcra fel is dobtam őket:
Tartom, hogy általában rám az ilyen hülye animek nagy hatással vannak és pozitív hatással. Ugyanis képes vagyok utánaolvasni mindennek, csak hogy képben legyek, csak hogy értsem, csak hogy ismerjem őket. Ugyanilyen dolgok miatt szeretem a szerepjátékot is. Kitalálok valamit, akkor annak utána kutatok. Most pl. A görög isteneket is behoztam Atlantiszra, mert miért is ne. Nem volt ott éppen elég hülye már így is ;D
Vélemények:

0 megjegyzés: