2013. június 2., vasárnap

Hamarosan (Június)

Mangaka: Shuka


Eltelt egy hónap! A május kifejezetten gyorsan elmúlt és beköszöntött a Nyár.
Hamarosan itt a könyvhét, és rengeteg az új megjelenés. Egy moly számára, mint amilyen én is vagyok, a könyvhét maga a Kánaán. Már nagyon várom, rengeteg olyan könyv van amit már most olvasnék, de egy hetet azért még kibírok.

Előző hónapos terveimet teljesítettem, ami tőlem függött. 
A Szörnyeteg Úr kifejezetten tetszett, Dan Wells még mindig a kedvenc íróim között szerepel. A Barnaby Brocket és a szörnyű dolog, ami vele megesett , még kedvenc könyv is lett. A mostanában olvasott ifjúsági könyvek közül az egyik legjobb. És mondanivalója is volt. A Szultán asszonyával már kevésbé voltam elégedett, bár a könyv maga nagyon jó, csak éppen a fülszöveg, a cím és az alcím nem illik hozzá. Ha azokat nem ismertem volna akkor százszázalékos könyv lenne, de így, hogy ellentétben vannak a tartalommal így sajnos nem. De azóta már új gazdára is talált, akinek holnapután át is adom!

A további tervezett könyveim nem jelentek még meg! Azaz megjelentek, csak még nálam nincsenek. Kivéve a Gyilkosság illúziója, amiről legkésőbb kedden már poszt születik (a felénél tartok már, és nagyon jó!)

És akkor a tervek Júniusra...mert azt hiszem,hogy sok időm lesz olvasni, és mindent teljesíteni tudok majd!

A ködszerzet 2. része még a könyvhét előtt poszt esélyes. Egyrészt mert már elkezdtem (210. oldalon tartok...az 1054-ből), másrészt meg @Shanarának megígértem, hogy visszaviszem könyvhétkor. Legrosszabb esetben nem alszom, és akkor biztosan sikerül kiolvasnom. Érdekes amúgy  a könyv, sokkalta pergőbben indul mint az első rész indult annak idején. Csak vissza kell rázódni Sanderson világába. De meglepő mód majdnem mindenkire emlékszem, hogy ki volt :) Úgyhogy legalább nincs az a pislogás, hogy "hát te ki vagy". Úgyhogy a jövőhéten reményeim szerint jön a poszt.

Ami viszont könyvhét után várható azok az alábbiak:

Arthur Madsen: Five - Az új generáció
Scolar kiadó által kijött új sorozat első darabja. Igen, már megint egy sorozat, de nem érdekel. Izgalmas a fülszövege és tetszik a borítója, úgyhogy biztosan olvasós :)

Jane Rogers: Jessie Lamb testamentuma
Ad Astra kiadó, már nagyon várt könyv, úgyhogy ő is mindenképpen velem jön. Tervezem, hogy júniusba olvasom...de ez még kérdéses. Szeretném mindenesetre. (tehát tervnek, terv)

John Stephens: A tűz krónikája
Ciceró kiadó, a Smaragdatlasz folytatása. Ne kérdezzétek miért olvasom el...ez még saját magam számára is rejtély. Jó, valójában azért mert érdekel, hogy mit tudnak ebből kihozni az első rész után. Persze ez is trilógia (miért is ne lenne az), úgyhogy a végkifejletet, a végső dolgot...majd feltehetően jövőre fogom csak megtudni.

Joss Stirling: Phoenix
Manó könyvek kiadós könyv, imádom a sorozatot, úgyhogy feltehetően gyors olvasás lesz. Be fogom falni...áh, csak lenne már itt *-*

Junot Díaz: Így veszíted el
Cor Leonis kiadó, előrendeltem és a könyvhéten fogom átvenni. Amúgy a  másik könyve is érdekelne az írónak, csak nem hiszem, hogy bevállalom. Mert mi van, ha nem tetszik ahogy ír? Úgyhogy egyelőre csak ez a könyve jön majd velem, és remélhetőleg Júniusba el is olvasom (nem vastag, úgyhogy nincs gond)


Mats Strandberg · Sara B. Elfgren : A tűz
Geopen kiadó adja ki, az Engelsfors-trilógia második része. Az első rész tetszett, bár néha nehezemre esett a nevek miatt olvasni. Várom, bár elég ijesztően vastag. Minden esetre a borítóba már szerelmes vagyok :)

Paolo Bacigalupi: Hajóbontók
Szintén Ad Astra kiadó, és szintén sorozat! Viszont csak két részes, úgyhogy mindenképpen bevállalható ez a hosszúság. A fülszöveg alapján nagyon nekem való könyv lesz. Az író másik könyve is megvan nekem, de az egyelőre várja türelmesen, hogy majd sorra kerül. A Hajóbontók biztosan júniusban!

Robin Sloan: Penumbra úr nonstop könyvesboltja
GABO kiadó adja ki, a cím megvett kilóra, a fülszöveg is érdekesnek ígérkezik, úgyhogy minden bizodalmam a könyvvé. Remélhetőleg mindezek beleférnek majd a könyvhét utáni egy hónapba. Már csak azért is mert olyan lelkesen bevállaltam őket :D

John Green: Csillagainkban a hiba
Szintén GABO, de ezt kölcsön fogom kapni, úgyhogy csak terv, hogy a hónapban, a kivitelezés az megint más kérdés. De legalább sietnem nem kell vele! :)

És akkor még nem beszéltem azokról, amik nem könyvhéten jönnek velem, de jó volna a hónapba besuvasztani őket, már ha megjelennek:

A. O. Esther: Az Életfa (Decens kiadó) - ?
Kathy Reichs: Virals – Fertőzöttek (Fumax kiadó) - könyvhétre tervezik kiadni
Jodi Picoult: Egyszerű igazság (Atheneaum kiadó) - már megjelent csak ide nem ért
P. J. Hoover: A Smaragdtábla (Főnix Könyvműhely) - könyvhétre tervezik kiadniVélemények:

0 megjegyzés: