2013. március 10., vasárnap

Ali Sparkes - Pókpánik


Fülszöveg: 
Josh imádja a bogarakat, Danny viszont gyűlöli őket. De miután véletlenül összeakadnak a szomszédba lakó őrült tudóssal, Bolonda Bagatell-lel és az ő egyik különleges szérumával, az ikrek hirtelen azon kapják magukat, hogy nyolc lábuk van, és a hátsó felükkel hálót tudnak szőni. Ha Josh és Danny azt akarják, hogy valaha is visszaCSATTintsák őket eredeti alakjukba, túl kell élniük egy délutánt a hátsó kertben. Ha életben akarnak maradni, mind a 8 lábukat gyorsan kell szedniük.

Külcsín és belbecs:
Egy az egyben átvettük az eredeti borítót. Amúgy megfigyelésem szerint a gyermek és ifjúsági könyveknél nagyon ritka, hogy a kiadók eltérjenek az eredetitől. Gondolom, úgy gondolják, hogy ezzel kinn befutott, vagy sikeres lett, akkor itt is megfelel, vagy nem akarnak arra költeni, hogy másikat csináljanak. Amúgy egész jó a borító.
Legalábbis nekem tetszik :)

Nos, megint egy sorozat. Komolyan....ezt a sorozatot meg lehetett volna írni egy vastagabb könyvbe, tekintve, hogy nem hosszú egyik kötete sem (130 oldal körüliek). Az első részben ahogy a fülszöveg is elmondja, megismerjük a főhősöket akik pókká változnak, majd menekülnek és keresik a lehetőséget, hogy vissza legyenek CSATTintva. A C.S.A.T.T feloldása, nem más mint, a nagyon jól hangzó " Csorbítatlan Sejtmódosulást Adaptáló Tudományos Trutymó". Azt hiszem nem sokat árulok el azzal, hogy lesz több rész is, tehát nem lesz bajuk a főhősöknek. (igen az ifjúsági regények egyik megszokott mozzanata, hogy minden megoldódik...). Minden esetre elképzeltem, hogy a pókká válásra, hogy reagálna egy normális ember, és a könyvben leírtak amúgy egész hihetőek, még ha körülbelül két oldalnyi (10 mondatnyi) feszültség után, már egészen elfogadták, hogy pókká lettek. Amit nem nagyon értettem, hogy attól, hogy pók vagy, miért tudsz beszélni a patkánnyal pl. Végtére is, nem egy nyelvet beszélnek az állatok sem. Ez saját elképzelés :P

A kötet megvan nekem angolul is, úgyhogy majd gyakorlásppen előveszem, és kiszótárazom. Nagy szakszavak a  Csorbítatlan Sejtmódosulást Adaptáló Tudományos Trutymó-n kívül szerintem nem igen várhatóak benne. Elég nagy képekkel van tele, és kevés szöveggel. Nyelvgyakorlásra jó lesz.

A sorozat kötetei:

Ali Sparkes: Bogárbanzáj


Vélemények:

0 megjegyzés: