2013. március 23., szombat

Pi élete - A film

 A filmről hallottam már hideget és meleget. Sokan azt mondták nekem, hogy ezt látnod kell, és sokan óva intettek, hogy a könyv előtt megnézzem.
 Nem, véletlen sem vette el a kedvemet a könyvtől, mindenképpen sorra fog kerülni a közeljövőben...de ez filmnek nem volt a legjobb. Feltehetően a könyv százszor jobb itt is.
 Az effektek nagyon szépek, ezt nagyban, és háromdimenzióban látni biztosan felemelő érzés. De ettől még egy film nem lesz "húha" élmény. A történet nem túl bonyolult, kissé hihetetlen, kissé elképzelhetetlen, de én elég hiszékeny vagyok.
 Tetszett a képi megoldás, tehát azzal nem volt gond, a zene is illett hozzá. De nem lett olyan, hmmm...extázis élmény. Lehet túl sokat vártam a filmtől és ezért nem, vagy mert tényleg kell hozzá a könyv ismerete, mert az ad egy plusz háttért a dolognak.
 A történet Pi-ről szól aki családjával felkerekedik egy teherhajón, hogy elhagyja Indiát. Magukkal viszik az egész állatkertet is, hogy majd ha partot érnek akkor eladják az állatokat és jól fognak élni. Csakhogy a hajó viharba kerül és elsüllyed. Az egyetlen túlélő a mentőcsónakba egy sérült zebra, egy majom, egy hiéna, egy tigris és Pi. Elég hamar elfogynak a túlélők és marad Pi és a tigris. És itt jön másfél órányi hánykolódás a tengeren amiben halászik a vega srác a cicának, viharba kerül stb. A vége, hogy túléli és elmeséli a történetet egy embernek, aki megírja a könyvet belőle. Komolyan, nem kellett volna két órásnak lenni a filmnek, mert meglehetett volna ezt másfél órában is csinálni, és kevésbé érezte volna néha az ember azt, hogy csak ül, és nem történik semmi.
 Pi is elmondta, hogy valójában a tigris miatt élte túl. Mert volt célja, kaját kellett szereznie a másiknak, hogy az ne egye meg. Ezzel elfoglalta magát és nem hülyült bele a nagy magányosságba, még ha a tigrissel nem is igazán lehetett beszélgetni.
 Kedvenc részem amúgy a manguszták szigete volt :) Az érdekes volt, és látványra sem volt rossz :)
De el kell azt is mondanom, hogy bármelyik ajánlót megnézve, tudjuk mi lesz a filmbe. Mert abba a két percbe ellövik a legszebb és legizgibb jeleneteket.

Pár kép a filmből:
Az első a repülő halas rész, az amúgy egészen érdekes volt, a másikon csak Pi nézi a naplementét, mert jobb dolga sincsen.Vélemények:

0 megjegyzés: