2011. október 2., vasárnap

Porco Rosso - A mesterpilótaTartalom:
Az első világháború után az Adriai tenger térségében nyüzsögtek a légikalózok, akik a védtelen utasszállító hajókat fosztogatják. A kalózok hírhedt ellensége Porco Rosso, aki valaha ember volt: az olasz légierő kitűnő pilótája.
Egy végzetes összecsapás egyedüli túlélőjeként végignézte társai tragikus halálát, majd egy titokzatos esemény következtében elvesztette emberi formáját, és helyette disznóvá változott. Azóta mindenki csak úgy ismeri, mint a Vörös Disznó.


Vélemény:
Rajzolása és a zene kifogástalan, mint mindig. Most aránylag a szinkronnal sem volt gond, bár szerintem a Földtenger varázslójánál csak nekem nem tetszett a hang (se a japán, se az angol, pláne nem a magyar). Itt azért jobban el lett találva ez.
A történet is tetszett, bár arra nem jöttem rá, hogy pontosan miért is lett belőle disznó. Pedig azért érdekelt volna, hogy miért változott azzá, szerintem ez nem elhanyagolható kis részlet. Minden esetre nagyon szépen megcsinálták az animet. Nem vagyok oda a repülőkért, pilótákért és háborúkért, sem kalózokért, de még így is tetszett. Ami viszont nem, azaz hogy nem éreztem rendesen befejezettnek. Elvégre persze a lány elmeséli mi történt vele, meg a szálló tulajdonosnőjével, de mi lett a főhőssel? Mármint van rá utalás, hogy újra ember lett, de ez akkor is csak utalás :P Nagyok az igényeim én szép kerek történeteket akarok :D :D 10-es skálán:
Történet: 7
Zene: 9
Rajzolás: 10 (tudom elfogult vagyok Miyazaki -val...nálam ő favorit, szerintem nem csak nálam :P)
 
Egyéb adatok:
Eredeti cím:  Kurenai no buta
Kiadás éve: 1992 
Hossz: 94 perc 
Vélemények:

0 megjegyzés: