2011. október 30., vasárnap

A Yamada családTartalom:
Yamadáék egy kedves, átlagos japán család, teljesen átlagos problémákkal. Takashi, a pénzkereső családapa, elfoglalt üzletember; Matsuko, az udvarias, ám kicsit feledékeny feleség és szerető családanya; Shige, a segítőkész és kedélyes nagymama; Noboru és Nonoko, a két iskolás gyerek és Pochi, a család kutyája.
A filmet különlegessé teszi a japán festményekhez hasonlóan visszafogott stílus, és hogy ez a Ghibli Stúdió első, teljes egészében számítógéppel készült animéje.


Vélemény:

Khm....  mint a tartalomban is olvasható, ez az első amit teljesen számítógéppel csináltak. Hát valami borzalmas. Maga a mese(anime) nem rossz, tehát lehetett mosolyogni rajta, meg nem ment az idegesítő szintig a hülyeség benne. De rajzolásra valami borzalmas, tehát aki animet szeretne nézni, szép rajzolásosat, az maradjon a Vándorló palota és társainál. Elég sokról írtam már itt a blogon.
A DVD borítója előre vetíti, hogy ne számítsunk valami über szép kidolgozásra, de azért...jó-jó nem mondhatok rá rosszat, elvégre látszik rajta milyen lesz.
Ami nagyon tetszett: Rengeteg haiku van benne ezekkel tagolják a kisebb élethelyzeteket, életképeket, és nagyrészt teljesen oda is illőnek találtam. Sokat idéztek Basó-tól, aki amúgy is az egyik kedvenc haiku költőm, úgyhogy ez nekem nagyon bejött.
Egyszer nézős nem többször, de egyszer érdemes megnézni, ha valaki kíváncsi a japán családi élet görbetükrére, mert itt főleg az volt. Aranyos :)

történet:6
rajzolás:3

Film adatai:
Eredeti cím: Hôhokekyo tonari no Yamada-kun
Játékidő: 104 perc
Készült: 1999 

Vélemények:

0 megjegyzés: