2011. október 19., szerda

Pom Poko - A tanukik birodalma
Tartalom:
Pom Poko előtt 31-ben járunk. A Takaga-erdőt is elérte egy építkezés. A Tama-hegységbeli nyestkutyák (japán nevükön a tanukik) egy utolsó, mindent eldöntő háborúra készülnek.
A tét a maradék erdők feletti uralom. A harc közben azonban rádöbbennek, hogy a még megmaradt terület is épp csak elegendő mindannyiuk számára, és közben az építkezés rendületlenül tör előre.
Összefognak, és minden tudásukat bevetik szeretett otthonuk megmentéséért...

Vélemény:
Hát meg kell zabálni őket (nem szó szerint véletlen sem). Ez egyszerűen felüdülés volt, a történet egyszerre szomorú, vicces és tanulságos. Szomorú mert elveszítik a lakóhelyüket :( , vicces, mert néha őrülten hülye húzásokkal próbálják riogatni az embert,  tanulságos, mert igenis megpróbálták, és harcoltak és…nem feltétlen vesztettek.
A rajzolás nagyon tetszett, a történet magával ragadó, bár sejthető volt a közepétől, hogy mi lesz a végső megoldás, és a róka felbukkanása után már tényleg sejthető volt. Sajnáltam azokat akik nem tudtak átváltozni, és csodáltam akik igen. És csodáltam, hogy micsoda dolgokat képesek voltak véghez vinni.
Jó volt nézni, egy kis időre kikapcsolta az embert, és a tanukik egyszerűen édesek *.*


Valahol amúgy nekem Szívesbocsok hatást keltettek néha :D


kapcsolódó link:
Vélemények:

0 megjegyzés: