2011. szeptember 23., péntek

Földtenger varázslójaTartalom:
Földtenger távoli szigetvilágát az éhínség réme fenyegeti. A gabona elszárad, a háziállatok hullanak. Két sárkány bukkan elő a viharfellegek közül egymást marcangolva - ez a közelgő katasztrófa előjele. Darabokra szakadhat az egész, kényes egyensúlyban lévő világ.
Ged főmágus, a varázslók legnagyobbika, a fenyegető veszély okait kutatja. Két botcsinálta utitársa - Arren, a száműzött herceg és Therru, a tűz bélyegét viselő lány - társaságában veszélyekkel teli útra kél, melynek végén szembe kell néznie ősellenségével, Cob mágussal, aki az örök élet reményében kaput akar nyitni az élők és a holtak világa közt...
Ursula K. Le Guin világsikerű, magyarul is megjelent fantasztikus regényciklusából, Goro Miyazaki, a "nagy mágus" Hayao Miyazaki fia készített lélegzetelállító képi világú kalandos-csodás filmeposzt.Vélemény:
Az első olyan anime ami nem tetszett. Több hibádzó dolog is volt benne, kezdve a pocsék szinkronnal, ami azt hittem kivédhető, így váltottam Japánra ami ugyanolyan szörnyű volt, majd váltottam angolra és az is. Szerencsétlen Karvaly hangja mintha fel akarná magát kötni annyira monoton mód beszél és olyan hangsávon. Idegesítő volt, és azért majd két órás a film…tehát őrülten sokat jelent a hang is.
A zenével is bajaim voltak, olyan érzésem volt mintha valami skót  vidéken lennénk. Nem tudom mennyi köze van Skóciához a történetnek,….de lehet van, csak nem tudok róla. Nem olvastam a könyvet ami alapján készült (még…bár lehet sosem) úgyhogy nem tudhatom.
Szereplők: egyetlen egy olyan szereplő nem volt akit szeretni vagy sajnálni tudtam volna! És ez nagy szó. Amúgy imádok vagy sajnálni vagy együttérezni vagy szurkolni valakiért, de ebbe senkiért… a herceget nem sajnáltam, mert egyrészt gyilkos másrészt őrült, és félős…a varázslót nem sajnáltam mert nem is ismertem meg a történet alatt,…a lányt aki amúgy sárkány, vagy a sárkány ki lány…őt se kedveltem meg. Szépen dalolászik, meg hasonló, és beszól a boszorkánynak…de nem. Lehet az a baj amúgy hogy azt hiszem, két óra alatt lehet mély jellemet, vagy bármilyen jellemet bemutatni és érzékeltetni. Ami amúgy nem annyira légből kapott elvárás volna, elvégre mennyi anime van…és azért ott mondtam, hogy hu de szerettem ezt a karaktert vagy amazt….
De a rajzolás jó volt…és tetszik a címe. De ennyi, ennél többre számomra nem érdemes. Egyszer nézős ….

Film adatai:
Cím: Földtenger varázslója
Eredeti cím: Gedo senki
Kiadási év: 2006
Rendezte: Goro Miyazaki
Hossz: 115 perc
A mű alapjául szolgáló könyv írója: Ursula K. Le Guin
Vélemények:

0 megjegyzés: