2011. október 31., hétfő

Két egér kalandjai - Különös lények


Ismertető:
Sok-sok ezer éve élnek együtt az egerek és az emberek. (Igaz, ennek az emberek nem annyira örülnek.) Mindenesetre az egereknek régóta módjukban áll megfigyelni, hogyan gondolkodnak az emberek. Ami újra és újra meglepi őket, az az, hogy az emberek képesek hosszasan foglalkozni olyasmivel, amit soha sem láttak: például mesélnek a sárkányokról, megfestik őket, sőt még félnek is tőlük. A nagy tudású Múzeumi Egér és unokatestvére (aki mindig tele van kérdésekkel) harmadik múzeumi sétájukon ezekkel a sosem látott, ám mégis mindenki számára ismerős lényekkel foglalkoznak.

Vélemény:
Mint könyvtáros szeretek tisztában lenni azzal, hogy milyen könyveink vannak. Ide blogra ugyan nem írtam életem egyik legborzalmasabb könyvéről(majd fogok), de azok után azért szerettem volna megbizonyosodni, hogy az csak egy és véletlen botlás a magyar ifjúsági irodalmában.
Ez a könyv meg adott volt. A Márai-programnak köszönhetően kettő példány is érkezett belőle a könyvtárba, tehát nyugodt szívvel hozhatom ki (nem szeretem a gyerekek elől kivinni a könyveket :P).
Meglepően jó kis kötet, nem vastag, nem vékony, így az árára nézve azt mondom, teljesen reális árat adtak neki (már csak azért is mert fényesek a lapjai, teli van képekkel, mellékletekkel, és keménytáblás).
És a tartalma egyszerűen jó! Nem túlzsúfolt, a képek pont jókor vannak jó helyen, hogy a gyerek mindent rögtön vizualizálhasson is. Anyuka/apuka/nagyobb testvér felolvassa akkor is remek mert az egy lapra jutó szöveg és kép arány pont szerintem megfelelő, mert míg felolvassák addig elnézegetheti a képeket :) Sok sárkányos, angyalos, unikornisos stb.-s információ van benne, a végén összefoglalva, és képek lelőhelye, címekkel! Tehát ha nagyon megtetszik valami akkor el lehet élőben is menni megnézni. Tehát nagyon tetszett a könyv.

Könyv adatai:
Kiadja: Aula.info
Kiadás éve: 2009
Kiadás helye: Budaörs
Lapszám: 75
ISBN: 9789630672160
Ár: 2240 körül

internetes elérése a könyveiknek: keteger.hu
Vélemények:

2 megjegyzés:

Szilvamag írta...

jónak tűnik, én is megnézem a mi könyvtárunkban.

Jeffi írta...

Érdemes belelapozni (elolvasni :D) :)