Ugrás a fő tartalomra

Ez történt Augusztusban

 Vége is lett a nyárnak, és kezdetét vette az allergiaszezon, úgy durván. Jelenleg persze próbálom az egésze túlélni holmi antihisztaminokkal. Amik amúgy egész jól rendbe is raktak, csak hát volt két nap, amikor nem szedtem, mert gyanús volt, hogy attól fáj a gyomrom. Nos mérlegelés után, új gyógyszer, mert különben kiköpöm a tüdőmet a nagy allergiába. Remélhetőleg ez jobb lesz. Érezni már érzem, hogy nem akarok folyamatosan orrot fújni, de egyelőre próbálok nem arra gondolni, hogy jövő héten már ki kell mozdulnom itthonról.
 És hogy mi történt augusztusban. A hónap elején még dolgoztam, meglehetősen fárasztó volt, no nem azért mert rengeteg volt a munka, vagy az olvasókkal lett volna a gond. Inkább az, hogy ez a nyári nyitva tartás hosszú távon igen fárasztó tud lenni állandó 30-34 fokban. De amúgy túl lehet élni, csak hát hulla fáradtan jössz haza,úgy is hogy rövidített a nyitva tartás!
 De augusztus 15-től már szabadságon voltam, kiélvezve ezt nagy lassan megjött a kedvem az olvasásra is, amellett, hogy rengeteg sorozatot kezdtem el folytatni erről itt írtam: Filmek, sorozatok (Augusztus), úgyhogy erről nem akarok bővebben írni már ebben a posztban. Annyi, hogy a poszt írása óta megnéztem még 13 részt a Grimmből, úgyhogy már a 3. évad közepénél járok körülbelül. Más filmnézés szempontjából nem történt.
 Ami az olvasást tekinti, végre sikerült olvasnom, és nem csak néznem a könyvek lapjait. Emellett eljutottam odáig, hogy töröltem az eddig megkezdett könyvek nagy részét. Azaz azokat, amiket valójában nem is kezdtem el, tehát még egy oldalt sem olvastam belőlük. Ezeket most az aktuális olvasmányokból kiszedtem. Tehát itt az oldalsávban csak az van, amit ténylegesen elkezdtem már.

2016. július 31., 10:12 2016. augusztus 4., 21:47
240
>
2016. július 4., 10:34 2016. augusztus 10., 06:44
272
>
2016. július 14., 20:57 2016. augusztus 12., 06:21
48
>
2016. augusztus 10., 20:24 2016. augusztus 17., 08:29
270
>
2016. augusztus 15., 11:20 2016. augusztus 18., 23:09
156
>
2016. augusztus 17., 15:19 2016. augusztus 21., 19:30
260
>
2016. augusztus 21., 20:56 2016. augusztus 23., 21:46
50
>
2016. augusztus 10., 20:22 2016. augusztus 29., 16:58
160
>
2016. augusztus 29., 20:15 2016. augusztus 30., 20:04
156
>
2016. március 31., 19:31 
>
2016. április 19., 22:11 
>
2016. május 31., 09:36 
57
>
2016. július 23., 21:47 
79
>
2016. június 10., 19:49 
307
>
2016. július 29., 20:51 
132
>
2016. augusztus 24., 15:32 
217
>
2016. augusztus 30., 22:23 


A hét Évát abba kellett hagynom, mert előjegyzett volt és vissza kellett vinnem, úgyhogy azt majd máskor folytatom, mert amúgy tetszik a könyv, csak hát kb. 800 oldal és nem került valahogy sorra.
Amiket elolvastam, és poszt is készült róla:

Igen, és igen. A hónapban az olvasás mellett végre írni is volt kedvem, úgyhogy ez meglehetősen megdobta a hónapban a könyves és egyéb posztok számát.  És bár rengeteget sikerült olvasnom, borzalmasan sokszor sikerült mellé lőnöm. Kezdjük ott, hogy a 100 halálos technika elolvasása 1 hónapig tartott, ami ismerjük be, hogy egy rövid és teli képes könyvnél igen nagy gáz. És amúgy még csak nem is nagyon tetszett, úgyhogy ráfizetés volt. A másik nagy melléfogás az Aranyszűz lovagjai volt, amit az év eleje környékén megvettem, szépen még be is volt csomagolva, nehogy ki tudjam nyitni. Ma már sejtem, hogy azért hogy nehogy lássam ki írta. Miután konstatáltam, hogy Nemere írta, valahogy visszacsappant az olvasási kedvem, ennek ellenére 50 oldalig bírtam. Mit ne mondjak, maradandó élmény marad, rémálmaimban kísérteni fog. Aztán egy újabb magyar író …khm… izé, író. Gyöngyszeme a Van élet a halál Előtt. Amit már régóta vártam, és remélem, hogy a másik könyve jobb lesz. Nos mondjuk úgy, hogy nem volt jó, nem volt kellemes.
 Viszont a sok mellényúlás mellett azért olvastam jó könyveket is. A Modern románc nagyon tetszett, az Elemedben vagy?-al sem volt probléma megérte elolvasni. És amiket most olvasok is teljesen okésak. Az 5. hullám meglehetősen jobb mint a film, ami nem nehéz, mert a film borzalmas volt. csak hát most éppen Sam nézőpontja van és az valahol végtelenül unalmas, főleg mert úgyis tudom, hogy kik a gonoszok. Így nem nagy izgalom amúgy. A Blackout, így a….12. oldalig amúgy jó, csak tegnap éppen inkább sorozatnézős voltam, mint olvasós. Úgyhogy emiatt nem nagyon haladtam vele. De tetszik. A Napnak fényét még mindig nem folytattam, pedig amúgy imádom azt a világot, de valahogy minden mást előbb fogok meg, talán mert azokkal sietnem kell, mert előjegyzettek :D Úgyhogy így a saját valahogy mindig hátrakerül az olvasmánylistában. Jah igen, a hónapban összeállítottam, hogy mit kéne idén elolvasnom még, ha minden kölcsön, könyvtári, várólista csökkentős, kihívás stb. könyvet elolvasnék…höhö: 2016 

Igen, tisztában vagyok vele, hogy több könyvet tartalmaz, mint amit eddig az évben elolvastam. Ami nem nehéz, mert a nyár nagy részében Semmit sem olvastam, csak most, hogy szabin vagyok ugrott meg hirtelen az egész. Nos, és ebben a 2016-os tervben még csak nincs is benne az a 15 könyv amit az unokatesómtól kaptam kölcsön: Katától – Kölcsön úgyhogy akkor kicsit még több lenne, de ezekkel azt mondta, nem kell sietnem.
 Olvasás mellett, az Augusztus lett volna az a hónap, amikor spórolok, mert hát itthon vagyok, így nincsen túl sok kiadásom. Nos, a szemem és a szemüvegem ezt a dolgot felülírta Plusz kiadások, de megérte posztomban meg is írtam. Úgyhogy végül szerintem a legkiadásosabb hónapom lett. Nem beszélve arról, hogy rengetegen ünneplik a születésnapjukat, névnapjukat szeptemberben. Tehát ezek is Augusztusi kiadások voltak. Úgyhogy nem, sajna nem sikerült spórolnom a hónapban, pedig jó lett volna. No mindegy.
A molyos könyves összefoglalás szerint kettő könyvvel gazdagodtam.

2016. augusztus 22.
1.000 Ft

2016. augusztus 30.
0 Ft


Az édesítsd meg az életed alkalmi vétel volt, eladtam egy könyvet Bp-n 2.000-ért (azaz a tesóm adta át), és akkor már annak a felét el is költöttem erre a könyvre, amit már egy ideje nagyon nézegettem, hogy nekem az kellene. A Farkastestvér csere volt, egy számomra nem kellő, de másnak nagyon kellő könyvet cseréltem el rá. Úgyhogy most már van egy szép Farkastervérem is, már csak az kellene, hogy olvassak is Goldenlane-től, mert lassan meglesz az összes könyve :D
 A hónapban nyertem 3. könyvjelzőt, ezek ma érkeztek ide :)
 A hónapban is volt itt Szimirza és AniTiger, akikkel jól elcsevegtünk, és most inkább kibeszéltünk mindenfélét, mint társasoztunk volna. De nagyon jó volt. AniTiger volt olyan kedves, hogy elhozta nekem az addig beérkezett előjegyzett és egyéb könyveimet, így legalább egyik irányba nem én cipeltem őket. Visszafelé meg feltehetően lassabban megy. Megbeszéltük, hogy megint vihetnek könyveket nyugodtan kölcsönbe, csak lehetőleg ne egyszerre kapjam majd vissza. Jó kis nap volt. Amúgy a szabadságom nagy részében itthon tettem vettem, és pihentem. Diót törtünk, amíg még normális volt számomra a klíma és normálisabb volt a dió. Pontosan, tavaly óta nem sikerült megtörnünk az összes diót. Bár a sajátunkkal feltehetően végeztünk volna, de kaptunk ajándékba is töretlen diót, ami még csak nem is jó fajta, úgyhogy azzal kicsit lassabban megy.


Ő Sam

Szerepjáték terén még mindig ugyanott játszok. Most hoztam egy új karaktert, szerencsétlen a legszerencsétlenebb ami eddig volt nekem. 23 éves, és allergiás a dolgok kb 50-60%-ra, köztük a mágiára is. Namármost varázsló, tehát sejthető hogy innentől nem használhatja. Egy varázsló közösségben él, tehát sejthető, hogy neki külön van minden, és így próbál boldogulni. Amúgy imádom, mert cuki, ennek ellenére nem óhajtja feladni, bár a gyógyszerek felére is allergiás, meg a kaják felére. Tehát borzalmasan nehéz az élete, de azért erős. Könyvtáros, mert legalább a papírra és a porra nem allergiás. Sejthető, hogy kb. minden másra igen :D Samuelnek hívják, szöszke és aranyos.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Margareta Magnusson: Végső rendrakás svéd módra

Joggal kérdezhető, hogy az ember 32 évesen, miért olvas olyan könyvet, ami arról szól, hogy miként takarítsd ki magad után, az életedet, hogy aztán a gyerekeidnek, unokáidnak, ne az maradjon meg belőled, hogy mennyi holmid volt, hanem az emlékek.  Hogy miért olvastam? Mert, miért ne? Ugyan nem tervezek meghalni, de ismerjük be, hogy a 21. században sem működik máshogy az élet, tehát hopp meghalhat az ember, akár minden előjel nélkül is. És be kell ismernem, ha valamikor bekövetkezik (mint tudjuk, a halál az egyetlen biztos pont az életünkben), akkor én sem szeretnék teher lenne. Sem a cuccaimmal, sem egyéb dolgaimmal. Plusz érdekelt, hogy erről miként gondolkozik Margareta. Cikket persze olvastam már vele, és az meglehetősen felkeltette az érdeklődésem a téma iránt, de szerettem volna ezt könyv formában is, kicsit bővebben elolvasni.  Ami mindenképpen megfontolandó, a könyv olvasása után, hogy bevezessek én is egy dobozt, hogy "HALÁLOM UTÁN KIDOBANDÓ" felirattal. Olyan do

Lauren Blakely: Kőkemény

G ondoltam, hogy a wellness-re valami könnyed kis könyvet fogok magammal vinni. Ezt a könyvet, már tavaly is néztem, hogy annyira gáz a borító, a fülszöveg és a cím, hogy ezt olvasnom kell. Persze pénzt nem vagyok hajlandó érte adni, de hála az égnek a közelemben kölcsönkérhető volt. Itt is, köszi AniTiger! Kezdjük is a külcsínnel, ha már így azt emeltem ki. Külcsín: 2/5 És meg is mondom mi ez a pontozás. Az 5 nálam az lenne, ha egy ütős és kellemes, a könyvhöz illő borítót kap a könyv, ha van egy szerkesztő, egy akárki, aki átolvassa a könyvet és kijavítja az elütéseket, és a helyesírási hibát, ha egy könyvet jó kézbe venni. Tehát ez lenne az 5 pontos külcsín. Jelen esetben, a borító botrányos, a kiadói marketing botrányos volt, a fülszöveg szintén botrányos. És igen, azért a helyesírást át kellett volna valakinek nézni. 2 pont, mert sokkal több elütést vártam. De körülbelül ennyi a pozitív dolog a könyv kivitelezésében.

Lukács Liza: Az éhes lélek gyógyítása

Hmm, jó is ez a könyv, meg nem is. Gyorsan végig lehet rajta futni, és vannak benne információk, de nekem, azaz érzésem támadt, hogy mond is valamit meg nem is. Anorexia és bulimia mondjuk jóval többet szerepelt benne, mint a túlsúly vagy túlevés például. És kétlem, hogy az emberek nagyobb százalékát sújtaná ez a két betegség, és nem a túlsúly, és túlevés…  Minden esetre érdekes könyv. Érdemes elolvasni, mert egy csomó fontos dolgot megtud az ember. Mint például, hogy az evés az emberek egy hányadában úgy működik, hogy esznek, mert unatkoznak, vagy esznek, mert szomorúak, vagy esznek, mert vidámak. Amúgy én általában a hangulat kompenzáláskor könyvet szoktam venni nem enni. Ennek ellenére nem mondom, hogy nincs mit csiszolni a saját életmódomon, és nincs helye annak, hogy változtassak. Már csak anyagi és egészségügyi lehetséges problémák miatt is.  Ami viszont nekem kicsit abszurd volt, hogy vannak emberek, akik havi x száz ezer forintot költenek kajára (már ez is abszurdum az é