2016. szeptember 14., szerda

Nyaralás - Első nap (érkezés)

Nyaralás első nap
 Nos meg kell jegyeznem, hogy a korán kelés sosem volt az én műfajom. Annak ellenére, hogy az emberek két bázísra oszthatóak, tehát a korán és későn kelőkre, magamat a közepére raknám. Nem kelek szívesen korán, de nem alszom tízig. Így a hajnali 3-kor kelés kicsit korán volt. Főleg úgy, hogy tízkor eldöntöttem, hogy lefekszem, de még egykor is forgolódtam. Így az utazás éjszakai (értsd sötét) szakaszába volt egy-egy óra amit alvással töltöttem. Így úgy ahogy kipihent lettem az első határátlépéskor, meg a másodikkor.
 Ismerjük be, hogy Monetenegro nem éppen arról híres, hogy túl közel lenne Magyarországhoz. Horvátországon át érkeztünk meg a szállásunkra. Nos reggel négykor indultunk és úgy fél hat körül érkeztünk meg Herceg Novi-ba.
A táj amin keresztül-kasul feszítettünk gyönyörű volt. Borzalmasan szép tájakat láttam (amikor nem aludtam). A Plitvicei tavakhoz érve úgy döntöttünk, hogy egy rövid túrával megnézzük a tavakat, vízeséseket, és a rengeteg ázsiai turistát akik ismerjük be, hogy magukban is teljesítették a látványosság fogalmát. Nos igen, kicsit idegesítő tud lenni, amikor nem tudsz haladni vagy éppen azért áll már hetvenmilliómodra meg a sor, mert egy-egy turista (legyen az ázsiai, vagy bármely náció tagja) szelfizett a szelfi botjával fotózkodott. A kis idegesítő malőrök ellenére is megérte a dolog, mert gyönyörű helyeken, gyönyörű dolgokat láttam.

 Az út borzalmasan fárasztó volt, így mára már kb. semmi sem maradt csak a pihenés. A szállás nem annyira komfortos, mint amit gondoltam, de megteszi, végtére is a táj miatt jöttünk, a hely miatt. remélhetőleg holnapra kerül egy magyar nyelven beszélő recepciós is, mert így sajnos kb. semmit sem tudunk megbeszélni. No meg, azt ígérték lesz kivel tárgyalnunk.
Nincsenek megjegyzések: