2016. szeptember 15., csütörtök

Nyaralás - Második nap (Herceg Novi)

Úgy döntöttünk, hogy a hajó kirándulásokat átrakjuk péntekre és szombatra, így a csütörtöki nap maradt arra, hogy felfedezzük, hogy milyen is az a partszakasz ahol lakunk. Herceg Novi-ba. Be a belvárosba nem nagyon jutottunk el, mondjuk igény sem volt túlzottan arra, hogy a zsúfolt belvárost bejárjuk. Maradt a part megismerése, és az, hogy rájöjjünk, hogy szombaton, majd honnan indul a hajónk a Kotori öbölbe. Ne akkor kelljen majd keresgélnünk.
Jelentem a part szép, vannak nagyon kavicsos tengerpart szakaszok is, itt meglehetősen viccesen értem vizet, kicsit többet mint akartam. Amúgy szeretnék fürödni, de éppen ez nem az az időszak amikor megtehetem, úgyhogy majd egyszer vissza kell ide jönnöm olyan időbe is. Vagy egy másik tengerhez. A szállóhoz tartozó partszakasz amúgy nem nagyon játszana úgy sem  fürdés szempontjából nekem, mert egy lépcsőn bemész a mély vízbe az nekem nem jó. Én szeretem a fokozatosságot. Homokos esetlegesen kavicsos tengerpartot. Bár tartom, hogy a homokosnak jobban örülnék.
Miután csekoltuk, hogy honnan indul a hajónk tovább mentünk felfelé. Lépcsőkön. Sok-sok lépcsőn. Nem szeretem annyira a lépcsőket csak úgy jelzem. Viszont nagyon jópofák az utcácskák, főleg ha találsz egyet amin nem meredek lépcsőn megy fel az út. A kilátás szép volt, és remek limonádékat árultak. Megjegyezném végre olyan limonádék amik citromból vannak, és nem szirupból! Igazán kellemes volt a délelőtt, valamikor kettő-három környékén elmentünk a közelbe ebédelni is, egy kis fagyit megkóstoltam. Finom, de megleszek nélküle :D

 Utána elsétáltunk a kavicsos-süppedős tenger részhez ahol  jól megáztattam a lábaimat, remélem jót tesz a sebeimnek a tengervíz, más nem kimarja … rontani nem ront rajta. Most már így vacsi után olvasgatok a szobába és készülök a holnapi hajó útra, remélhetőleg kitart a jó időnk :)
Nem a víz volt hideg, hanem a kavicsok süppedtek :D

Nincsenek megjegyzések: