2016. augusztus 29., hétfő

Szabó Péter: Van élet a halál előtt!

Szeretem azokat a könyveket, amiknek értelme van. Nos, ez sajnos nem az a könyv. Bíztam abban, hogy tud valamit jót mondani, valami inspirálót, amitől rájövök arra, amit amúgy is tudok, minthogy van élet a halál előtt. De nem tudott.
  Utálom, ha egy író nagyon vicces akar lenni. Mert, ami egy előadáson vicces, az sajnos leírva nem mindig vicces. Sajnos nem jött át a poén, amikor viccelni akart. Márpedig akart, úgy tíz oldalanként, tehát legalább 16-szor a könyv folyamán. Már a Dalai láma könyvénél is elmondtam, hogy nagyon nem rajongok azért, ha egy rövid könyv teli van ismétléssel, most elmondom újból. Egy 160 oldalas könyvnél ultragáz, ha négy oldalas fejezetek után, két oldalban megismétlik ugyanazt. Mint „kiemelt okosság, amit véss az agyadba”. Idegesítő, de túl lehet lendülni rajta. De.
 Nos, Szabó Péter, elhiszem, hogy remek előadó, hogy szóban ez tök jó, de nem tud írni. Durván nem tud írni! Egy szakirodalom, mert, hogy ez annak számít, szerintem elbír egy kis viccet, egy kis „ez történt itt” történetet, vagy sztorizgatást. Elbír, komolyan, nincs vele gond. Ha nem csak ebből áll! Nem érzem azt, hogy én poéntalan volnék, bár tény, hogy vannak viccek, amiket nem értek, de itt kicsit túlsúlyba volt a sztorizgatás, a vicc mesélés. És a szmájlik. Na, igen, egy szakkönyv nem bír el szmájlikat. Tudom, tudom 21. században élünk, és kell a mosolyjel, hogy értsd, hogy poénos vagyok, de ne már. Egy szakirodalom, amivel ösztönözni akarsz embereket, amikkel azt akarod elérni, hogy kapja össze magát, váltson, és kövesse az álmait, abba ne rakjál már mosolygós fejeket… De komolyan. Irtó gáznak éreztem, én éreztem kínosnak, amikor olvastam!
De, hogy kiemeljem a pozitívumát a könyvnek, mert azért volt ilyen is:
 Ha már sztorizott, nem csak a habos babos dolgokat. Tehát nem mindenkinek jött be a váltás, volt, aki ezt beszívta. Ez amúgy amit hiányoltam az amerikaiaknál, hogy nincs ott az, hogy „Igen, anyus lehet, hogy az álomkövetésbe bele fogsz rokkanni”
 Egy csomó idézetet olvashattam. Amiknek nagyrészt rohadtul nem volt köze a könyvhöz, de jók voltak!
 Rövid volt! 160 oldal, feltehetően, ha elérte volna a 200 oldalt félbehagytam volna, mert kicsit idegesítő volt.
 Oh igen, voltak benne képek, mármint ábrák. Abból egy volt hasznos, de amúgy érdekes volt, és azzal is gyorsabban lehetett haladni az olvasással!

 Tehát összességében ez a könyv, nem könyv. Nem szakirodalom, nem ad tanácsot, amit mégis ad egy kis szeletkét, azt folyamatosan ismételgeti, tehát ezt jó alaposan belevési a fejedbe. Csakhogy, mire valamit belevés eldob egy olyan mondatot, amivel relatíve megöli az előzők értelmét.
Áh, igen-igen, a kedvenc mondatom, ami kb. 3 oldalanként szerepelt, hogy „megerőszakolni magunkat, hogy munkába menjünk”…wtf? Értem, hogy azt akarta mondani, hogy változtass, ha gáz a munkahelyed és utálod, hogy oda be kell menned, de ez az önmegerőszakolás nekem olyan furán jött ki folyamatosan, hogy mindig hátrahőköltem, hogy „miatököm?”


Belbecs: 2/5

El lehet olvasni, de nos nem sok értelme van. Azt mondja, mint minden önsegítő könyv, csak pocsékul megfogalmazva. Szegénynek nincsen túlzottan nagy gyakorlata az írásba, vagy csak kellett a pénz nem tudom, de ez valami borzalmas volt. millió jobb könyv van a témába, úgyhogy ha lehet ne EZT olvasd.

Külcsín: 1/5

A borító okés, bár nincs semmi köze a könyvhöz, de elmegy ez a napsütésbe élvezkedő nő rajta. Belül viszont valami borzalmas. Legalább három-négy betűtípus és nagyság váltakozik, folyamatosan ismétli magát, és vannak benne ilyen hipp-hopp üres lapok, mert ott volt vége a szövegnek és akkor kihagyja….. nem túl igényes, ebben maradjunk.


Fülszöveg:

Nem az a helyes kérdés, hogy mi van a halál után, vagy hogy mikor fogunk meghalni, hiszen ezt nem mi fogjuk eldönteni, hanem az, hogy mit tehetünk addig, amíg élünk? Meggyőződésem, hogy az egyik legnagyobb felfedezés az életünkben az lehet, hogy van élet a halál ELŐTT!
Ahelyett, hogy azzal foglalkoznánk, mikor fog véget érni az életünk, és mi fog történni azután, sokkal jobban tesszük, ha arra koncentrálunk, mi mindent tehetünk ma, holnap, minden egyen napon, amit addig ajándékba kapunk.
Mindenkinek van választása, hogy mit kezd az életével, még akkor is, ha a többség ezt nem így látja, és azt gondolja, az élet az, ami csak úgy megtörténik velünk. Ez a könyv segít, hogy megtaláld a küldetésed, ezáltal kihozhasd az életedből mindazt, ami benne van. Hiszen igenis van élet a halál ELŐTT!Eredeti megjelenés éve: 2014
Kiadó: Guruló Egyetem
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve: 2014
Oldalszám: 160
Kötés: Puhatáblás
ISBN: 9789630856416
Vélemények:

0 megjegyzés: