2016. augusztus 22., hétfő

Plusz kiadások, de megérte

Nem igazán rajongok azért, ha nem várt kiadásom van, pláne ha az meghaladja a fél fizetésemet. Augusztus elején jártam úgy, hogy a szemüvegem, amit 2014. májusában csináltattam úgy döntött, hogy már nem tökéletes. Részletkérdés, hogy egy negyedet romlott is közben a szemem. Az, hogy nem százszázalékos a szemüveg abba merült ki, hogy mind a két lencsém alja pókhálósra tört, és egyre nagyobb felületen. Természetesen ezt akkor teszi, amikor amúgy is lenne más kiadásom, és természetesen a szemüvegre csak egy év a garancia, úgyhogy sajnos ezt így szívtam.

 De ha már ott voltam, és lencsét mindenképpen cserélnem kellett, gondoltam, miért is ne csináltatnék egy olyat, amire lehet napszemüveges izét rakni (nem tudom a hivatalos nevét), úgyhogy megkérdeztem, hogy ez így együtt mennyibe fájna nekem. Mindenképpen kellett egy dioptriás napszemüveg, mert mostanában, a fény miatt a jobb szemem úgy dönt, hogy van nekem egy bal, úgyhogy elégedjek meg azzal, és hunyorognom kell vagy teljesen be is csukódik. Tehát kellett egy napszemüveges szemüveg. A két lencsét és ezt a szemüveg + napszemüveges lópikula, kaptam meg 53.000-ért. Nos igen, ez több mint a fél fizetésem. Minden esetre ma mentem a szemüvegekért, és felhúzva azt kellett mondanom, hogy megérte. Tekintsünk el attól, hogy valójában esik az eső, és nem kell napszemüveget hordani. De annyira jó, hogy végre élesen látok megint. Felüdülés volt felhúzni a pót szemüvegem után, ami úgy 6 éves és fél- negyed dioptriával már odébb vagyok :D
Úgyhogy nem sajnálom erre a pénzt, remélhetőleg most 3-5 évig nem kell megint új szemüveg, és ezekkel el leszek egy csomó ideig. Kaptam mellé ingyen tokot, külön a napszemüveges izénak is. Most már csak ki kell majd találnom, hogy hogyan akarom őket hordani. Hogy cipelem-e a másikat magammal, vagy míg nyár és napsütés van, addig marad ez a napszemüveges izé.

Új szemüveg, amikor napszemüveges

Új szemüveg, sötétítős UV-s izé nélkül

Régi szemüveg, új lencsékkel ;)

Vélemények:

0 megjegyzés: