2015. december 28., hétfő

Várólista csökkentés 2016

2016-ban is várólistát csökkentek. Felhívás: itt
Megvagyok róla győződve, hogy nekem ez egyszer sikerülni fog, ebből adódóan minden évbe benevezek rá, és mindig kicsit közelebb kerülök a teljesítéshez. No, nem túl közel, de közelebb, mint előtte bármikor.
 Volt év, amikor semmit sem olvastam a listáról, meggyőződésem volt, hogy ott az a 24 könyv, és ahhoz nem szabad hozzá érnem. Már a gondolat, hogy egyiket is a kezembe kell vennem elborzasztott. Ami már csak azért is vicces, mert alig előtte pár héttel én magam gondoltam úgy, hogy na, azokat aztán mindenképpen sitty-sutty elolvasom. Idén, már fifikásabb voltam, már elsején elkezdtem csökkenteni és azt hiszem, hogy egészen… két… talán három könyvet el is olvastam a 24-ből.
 Az idei (2016-os) már sokkalta átgondoltabb lett, mint eddig bármikor. Külön gyűjtöttem a könyveket, amikkel nevezek. De nem nagy halomba, hogy frászt kapjak, amikor csak rá nézek, hanem leürítettem a könyvespolcon két polcot és oda került az A és az Alternatív listám. Mivel eldöntöttem, hogy jövőre a húzós rendszert alkalmazom (post-itekre írtam címeket ezek be az üvegbe, és innen húzok), nos körülbelül megvan, hogy a két üvegnek kellene kiürülnie, és akkor minden hátralékommal végeztem. Ebbe kerültek bele most a várólista csökkentős könyvek is, tehát minden adott, hogy sikerüljön. Hajrá nekem!!! J

A lista:

Amanda Palmer: A kérés művészete
Brandon Mull: A mesés menedék 90%
Diana Wynne Jones: A trónörökös 87%
Dragomán György: Máglya 89%
Farkas Lívia: Ennél zöldebb nem lesz! 90%
Ian McDonald: Síkvándor 83%
Isaac Marion: Eleven testek 85%
J. R. R. Tolkien: Befejezetlen regék Númenorról és Középföldéről 86%
J. R. R. Tolkien: Beowulf
J. R. R. Tolkien: Elveszett mesék könyve 87%
Kelley Armstrong – Melissa Marr: Loki farkasai 84%
Kleinheincz Csilla: Üveghegy

Mint látható, a legtöbbnek magas a százaléka, úgyhogy elméletileg királyság lesz, csupa jó könyv. A Tolkienekkel legalább a Tolkien éves tervemet is úgy ahogy teljesítem. És van benne minden, ifjúsági, szakirodalom, fantasy stb.


B lista

Linda Sue Park: Min mester inasa 85%
Lori Lansens: A lányok 74%
Malala Juszufzai – Christina Lamb: Én vagyok Malala 93%
Max Brooks: Zombi túlélő kézikönyv 76%
Michael J. Sullivan: Trónbitorlók 86%
Mineke Schipper: Kezdetben nem volt senki
On Sai: Calderon, avagy felségáruláshoz bricsesz dukál 96%
Philip Pullman: Északi fény 88%
Radnai Tamás: Megtalálni Japánt 82%
Richard Templar: Az élet 100 szabálya
Seung Sahn: A zen iránytűje 94%


Az alternatív lista már vegyesebb. De itt van egy csomó olyan könyv amit tényleg régóta el akarok olvasni, vagy mert kaptam, vagy mert folytatás, vagy mert szeretem az íróját. Úgyhogy reménykedem. 2016 egy remek év lesz. Sok jó olvasmánnyal együtt!


Vélemények:

0 megjegyzés: