2015. december 30., szerda

2015 könyves mérlege

  Eljött az év vége, ezzel együtt az összesítő posztok ideje. Mivel december 30-a van, feltételezem, hogy a fennmaradó durván 36 órában már nem fogok beszerezni könyveket. Tekintve, hogy a számlám és a pénztárcám is üres, és könyv se nagyon van amit most szeretnék beszerezni. A kívánságlistám is elég rövid lett (mármint a könyves).
 Tehát akkor lássuk is, mi volt 2015-ben. A blogom betöltötte a négy évet, de az elmúlt évekhez képest kevés poszt született. Ez nagyrészt annak köszönhető, hogy nem igazán olvastam idén. Az elmúlt évekhez képest legalábbis. Feltehetően a forró nyár, és az olvasási kedv ingadozása tehet róla. Néha túl fáradt voltam, hogy olvassak, néha a könyv volt nem megfelelő ahhoz, hogy lekössön ebből adódóan hetekig tologattam, ahelyett, hogy haladtam volna.
 A várólista csökkentésből, sikerült 3 könyvet elolvasnom, ez pozitív változás, mert eddig általában vagy semmit, vagy egy könyvet olvastam a 24-ből. De 2016-ra a terv az, hogy teljesítem ezt a kihívást lehetőleg. No meg haladnom kellene @Izolda kihívásával is, de még úgy 70%-nyira vagyok a 80%-os magánkönyvtártól. De nem adom fel, még van időm… azt hiszem 2017 decembere a vége a kihívásnak. Worsi kihívását, idén buktam, de jövőre nagy reményeket fűzök hozzá, tekintve egy ideje már nem vettem könyvet, és nem hiszem, hogy 2016-ban is ennyi selejtezett lenne amit meg akarok menteni. Remélhetőleg.

Könyvbeszerzős mérleg:
Recenziók: 2
Nyeremény: 2
Ajándék: 12 (+6 karácsony)
Vásárlás: 55 (+1)
Csere: 16
Csak úgy hozzám került: 200
Rukkola: 34
Összesen: 321 +7
Moly szerint: 286

A két statisztika azért nem stimmel teljesen, mert volt, amit hazahoztam, hogy hát ez nekem kell, aztán mégsem kellett. Ennek a reviziója 2016-ra marad, akkor feltehetően a jelenlegi 1094 könyvem is változni fog. Át fogom nézni pontosan mi az, ami tényleg jó ha, megvan, és mi az, ami csak úgy van, de sosem fogom kézbe venni. Ezek mennek eladónak és cserének. Amiket sokáig nem tudok eladni és v. elcserélni azokat majd beviszem a könyvtárba, ha olyan.

Olvasás ügyileg, a moly szerint (ez a valóságot mutatja)
95 könyvet kezdtem el 2015-ben.
5 könyvet hagytam félbe, ebből 1 könyv olyan, hogy nem is fogom folytatni.
1 könyv még folyamatban van, remélhetőleg idén azt is sikerül elolvasnom.
~16234 oldalt olvastam az évben eddig.

Ez a tavalyi ~28568 oldalhoz képest katasztrofális -.-

2016-os tervek

Nincsenek megjegyzések: