2015. november 1., vasárnap

Ez történt októberben

 Úgy döntöttem, hogy amikor lesz kedvem akkor összeszedem azokat a dolgokat amik adott hónapban történtek velem, legyen az olvasás, vagy bármi egyéb. Nem feltétlen beszerzős poszt, mert annak megvan a saját jól bevált sablonja ami alapján megy. Tehát a beszerzések, ha az éppenséggel könyv, akkor itt nem fog szerepelni.
 Nos akkor mi történt Októberben:

Könyvek terén:

13 könyvet olvastam el, és 1 könyvet hagytam félbe.

John Williams: Stoner

 A Stoner az ami kifogott rajtam. Nagyon-nagyon sok jó véleményt hallottam róla, nagyon szeretni akartam, és nagyon nem sikerült. A 60 oldalnál úgy döntöttem, hogy ezt elnapolom. Lehet, hogy valamikor még újra megpróbálkozom vele, amikor kevésbé van telihold és kevésbé alszom el rajta. A muter meg a dzsinnekről még nem írtam, illetve az Idő felett járó lányról, de már mindegyik poszt készül. Utóbbit csak tegnap kezdtem el,és olvastam is el, úgyhogy főleg ezért nincsen róla poszt még.

Elkezdtem betárazni télre, és rendszerezni a könyveket. Rengeteg kölcsön könyv van nálam, azokat ezen a polcon gyűjtöm. Illetve csináltam egy Idén még kellene című polcot is, ezen rajta vannak a kölcsön példányok is, illetve a könyvtárból nálam lévő könyvek. Ezek mellett még csináltam egy Elmaradások polcot, ezek a recenziók amikkel nagyon elmaradtam. Idénre, tehát körülbelül 68 könyv van még tervezve. Nem mondom, hogy nem sikerülhet mindent kivégeznem, de azaz igazság, hogy annyira nagyon nem fogok rá stresszelni a dologra. Amennyit sikerül, annyit fogok. Igazándiból jelenleg éppen az a baj, hogy túl nagy a választék :D Nem mintha, ha nem csinálnék polcokat és listákat, akkor kevesebb lenne, de így összegyűjtve elég soknak tűnik.

Nem olvasós berkekben. Gabye születésnapoztunk, kicsit megcsúszva, de nem kevesebb lelkesedéssel, kifejezetten jó kis délután volt, megnéztük az Izlandi fotókat, és beszélgettünk mindenféléről. A hónapban volt az Országos Könyvtári Napok is. Aminek szerintem legjobb része a Boldizsár Ildikós előadások voltak, amik miatt viszont kissé fárasztó szerdám volt. Az egész hét amúgy elég zsúfolt volt, de azt hiszem megérte, úgy hallottam elég sokan kihasználták a könyves vasárnap adta ingyenes beiratkozást is, úgyhogy boldog vagyok. Október 23-án tartottunk egy amolyan „könyvtárosbulit“, ahol kicsit lazábban lehetett beszélgetni, enni-inni. Jó volt! Szimirza és AniTiger sokszor járt benn a könyvtárban, Szimirza kifejezetten javítja jelenleg a statisztikánkat (köszike:D), úgyhogy jó kis beszélgetős órákat töltünk együtt, amikor éppen nem jönnek emberek. Voltunk moziban is a hónapban, megnéztük a Mentőexpedíciót, egyesek azt mondták, hogy nem jönnek velem moziba, mert hangosan kommentálom a filmet, egyesek meg azt mondták, hogy máskor is mellém ülnek, mert szerintük vicces vagyok :P Úgyhogy ezek után döntse el az ember, hogy éppenséggel mit csináljon. Bár azt hiszem a kommentálás amolyan zsigerből jövő dolog,nem szabad elnyomni. Előtte még beültünk a csajokkal a City Caféba, hogy megreklamáljuk @sicc sosem ideérő memóriakártyáját. Ami azóta hála az égnek lezárult (nem, nem ért ide, csak a pénz vissza), még egy ebayes reklamációm volt a hónapban, azt a tesóm intézte (itt is köszi), ott egy hátizsák nem akart ideérni aug. 28-a óta.... igen, el is döntöttem, hogy soha többet senkinek nem rendelek. Mármint külsősnek. Elég ha a magam problémáját tudjuk kezelni, más pénzéért levelezgetni, meg intézkedni nem szeretnék. Úgyhogy remélhetőleg annak az ára is hamarosan ide fog érni, és lezárhatom végre az ilyen nagyon függő tranzakcióimat. Ennek ellenére persze szeretem az ebayt rengeteg jó cucc van rajta, amik megdobogtatják a szívemet. Mivel hó végén mérlegre tettem a pénzügyeimet, és a hátizsákom állapotát is, így rendeltem Magamnak egy táskát őt:

Illetve egy naplót, amibe majd mindenfélét fogok irkálni őt.
Sötétkékben... igen, pont olyan nincs a képen :D


 A napló amúgy már ideért a táskát még várom. Jó még rendeltem ezt-azt, de azok már karácsonyra vannak ;)

Filmeket, sorozatokat, animeket is néztem a hónapban, amikor éppen túl fáradt voltam olvasni akkor ezzel ütöttem el az időt.


Anime:


Film:


Sorozat:

Vélemények:

0 megjegyzés: