Ugrás a fő tartalomra

Az év második fele sem lesz unalmas...

Nos akkor egy pár hamarosan (idén még), megjelenő könyvről, amik biztosan a polcomra, vagy a könyvtár polcára fog kerülni. Avagy, mit néztem ki magamnak.
 Szeretem a Molyt, roppant jó oldal, és a kiadók lassan de biztosan rájönnek, hogy márpedig illik oda regisztrálni, és igenis az ott egy remek reklám felület. Egy csomó könyvről kapunk így hírmorzsákat, és lehet vitatkozni alatta éppen eleget, hogy miért ennyibe kerül, vagy miért ronda a borítója. Általában megfogadja a kiadó a felvetéseket.... van hogy nem. (most nem az árra gondolok, azok adottak, inkább a ronda borítóra :D)

 Nos ezeket várom én ;) A szöveget a kiadók Molyos karcaiból másoltam, mert igazándiból ők eléggé jól összefoglalják amit kell:


Fumax:

Íme a Fumax thriller sorozat következő kötete:
Dan Wells: Az ördög egyetlen barátja (The devil's only friend)
műfaj: thriller, horror
várható megjelenés: szeptember
Folytatódik a Nem vagyok sorozatgyilkos trilógiában megismert ifjú szociopata John Cleaver története. Dan Wells ezzel a kötettel egy új trilógiát kezdett, méghozzá elég jó eredménnyel, mivel a Goodreads-en jelenleg 4.2-es átlagon áll a kötet. A Nem vagyok sorozatgyilkos trilógia egyértelműen young adult volt, ez az új könyv azért már valamivel idősebb korosztályt céloz.
A fordító ezúttal A marsival és a Madarak a dobozbannal elhíresült Rusznyák Csaba.


Brian McClellan: Karmazsin hadjárat (Crimson Campaign)
Lőpormágus-trilógia II.
műfaj: fantasy
várható megjelenés: október
Eredetileg szeptemberre terveztük a Karmazsin hadjáratot, de hiába vártunk a felmentő seregre, ezért úgy néz ki, csak októberben tudunk kijönni vele. A hazai olvasók körében is nagy tetszést aratott a Vérrel írt ígéretek, nagy várakozás előzi meg a folytatást, ami még az első kötetnél is jobbnak és pörgősebbnek ígérkezik a Goodreadses értékelések alapján.


A Fumax Irodalom sorozat következő kötete van soron a bejelentések között.
Ryan Gattis: All Involved (magyar címén még törjük a fejünket)
műfaj: thriller, szépirodalom
tervezett megjelenés: október/november
Ez a regény idén tavasszal jelent meg angolul, de mi már tavaly ősszel felfigyeltünk rá, mert már akkor több mint tíz országban el voltak adva rá a kiadási jogok. És múlt héten kaptuk a nagy hírt, hogy az HBO megvette a jogokat, hogy tévésorozatot készítsenek belőle!
A kötet, amit A Dróthoz és a Breaking Badhez szoktak hasonlítani, 1992-ben játszódik Los Angelesben a zavargások hat napja alatt, és elsősorban a mexikói bandák világát mutatja be, méghozzá olyan hitelesen, hogy a szerzőt egy volt bandatag vezette be ennek a közegnek a titkaiba, de erről majd még részletesebben mesélünk nektek.
Maga a regény egy irodalmi bravúr is, ugyanis több mint húsz nézőpont karakter szemén követhetjük az eseményeket, akik mindegyikének jól megkülönböztethető egyedi hangja van.
Ismét sikerült egy neves műfordítót megnyernünk a feladatra, Varró Attila dolgozik a szövegen, aki pl. a Harcosok klubját ültette magyar nyelvre.


Agave Könyvek kiadó

Itt vannak újrakiadások is, én pártolom, mert szerettem azt, amit kiadnak, immár szabvány méretben :D

A Ready Player One sokunk kedvence az irodában, ezért nagyon megörültünk, amikor bejelentették, hogy Steven Spielberg filmet forgat belőle. Egyébként is érett már a kötet újbóli kiadása, de a hír miatt felgyorsítottuk a munkálatokat – annyira, hogy a regény augusztus 27-én már meg is jelenik új borítóval, hagyományos méretben. Előrendelhető 35% kedvezménnyel: http://www.agavekonyvek.hu/agave/science-fiction/ready-player-one.html

Ernest Cline új regénye, az Armada pedig valamikor október-november magasságában várható :)



Javában dúl a trójai háború a Marson, az Olympus hegy lábánál. A csúcsról Zeusz és halhatatlan családja figyeli és alakítja az eseményeket. Thomas Hockenberry, a 21. századi professzor, előbb krónikásként, majd egy fontos küldetés végrehajtójaként bosszúszomjas istenek és istennők ármányos magánháborújában találja magát.

A Földön az utolsó túlélő emberek kis csoportja az elveszett múlt és egy pusztító igazság után kutat, míg négy érző robotszerű lény elhagyja a Jupiter vidékét, hogy megtalálja és felszámolja egy katasztrofális sugárzás forrását valahol egy hegy csúcsán, kilométerekkel a terraformált vörös bolygó felszíne felett.

Hat évvel a Hyperion Cantos lezárása után Dan Simmons visszatért a sci-fihez, és az Ílion-duológiával ismét bemutatta, hogy képzelete és stílusa felülmúlhatatlan. Az Ílionban minden megtalálható, ami a Hyperion-sorozatban, sőt még annál is több. A regényt 2003-as megjelenése után Locus-díjjal tüntették ki.



Nagy örömmel mutatjuk meg Manda Scott szeptember 1-én megjelenő könyvének, a Tisztítótűznek a borítóját. Minden krimi rajongónak előszeretettel ajánljuk: a két idősíkon játszódó történet (napjaink Orléans-jában és 1429-ben, a százéves háború fordulópontjánál) egyszerre teszi mozgalmassá és rejtélyessé a cselekményt. Izgalmas nyomozás a modern világban és háborús jelenetek a 15. században – Manda Scott talán élete legjobb regényét írta meg. Valószínűleg a jövő héten már előrendelhető lesz.



Atheneaum:

Claire North : Harry August csodálatos élete

Harry August a halálos ágyán fekszik. Már megint.
Bármit tesz, bárhogy dönt, ha eljön a halál, Harry mindig visszatér oda, ahonnan elindult: újra gyerek lesz, de olyan gyerek, akinek birtokában van az immár jó néhányszor leélt életére vonatkozó összes tudás. E téren soha nem változik semmi.
Egészen mostanáig. Ugyanis a tizenegyedik élete végéhez közeledő Harry ágya mellett fölbukkan egy kislány: „Kis híján lekéstem magát, dr. August” – mondja. „Küldenem kell egy üzenetet.”

A könyv annak történetét meséli el, hogy mit tesz Harry ez után, mit tett előtte, és hogyan próbálja megmenteni a múltat, amelyen nem változtathat, illetve a jövőt, amelyet nem hagyhat bekövetkezni.


Főnix könyvműhely:

Ősszel érkezik Lana Krumwiede Pszi Krónikák trilógiájának első része, A KITASZÍTOTT.
Ahol Taemon él, mindenki rendelkezik a pszi nevű különleges adottsággal – elméjük erejével mozgatják és manipulálják a tárgyakat. Taemon egy baleset során elveszíti a pszi-képességét, és ezt a titkot mindenáron meg kell őriznie. Egy sportversenyen azonban lelepleződik, és a fiút száműzik az erő nélküliek kolóniájába, ami egyáltalán nem olyan, mint amire számított: az emberek kedvesek, nyitottak, örömüket lelik abban, hogy elméjük helyett a kezüket fogják munkára. Taemon gyorsan alkalmazkodik az új élet szokatlan körülményeihez, miközben barátokra is szert tesz. Ám fokozatosan azt is felfedezi, hogy minden nyitottsága ellenére, a kolóniának is megvannak a rejtélyei. Olyan veszélyes titkok, amelyek ha kitudódnának, azzal a pszi használók korlátlan hatalomhoz jutnának. Amikor Taemon véletlenül kiszivárogtat egy ilyen titkot, vajon lesz-e bátorsága hozzá, hogy helyrehozza az okozott kárt? Vissza kell térnie a városba, és szembe kell szállnia azokkal az emberekkel, akik száműzték őt.
„Emlékezetes karakterek, gördülékeny, feszültségekkel teli történetszövés, és egy lenyűgöző alaphelyzet – mindezek a young adult műfaj méltó új tagjává teszik ezt a remekbe szabott debütáló regényt. Érdemes a kezébe adni azoknak a srácoknak, akik még túl fiatalok Suzanne Collins Az éhezők viadala trilógiájához.” (School Library Journal)


  
Becky Dwyer három évvel ezelőtt hozott egy rossz döntést, és most eljött az idő, hogy megfizesse az árát.

Egy olyan világban, ahol az elektromosság csak háromezer méteres magasság felett elérhető, a légjárók biztosítják a kereskedelem áramlását.
Becky egész életét nagybátyja, Duke Barton hajóján töltötte, és soha nem is tervezte, hogy ezen változtatni fog. Három évvel ezelőtt azonban üzletet kötött a kétes hírnevű Nick Mattockkal, aki most behajtja a lányon a tartozását.
A műszerészlány hirtelen sokkal távolabb kerül az otthontól, mint azt valaha képzelte volna. Eddigi kényelmes világa darabokra hullik. Helyt kell állnia egy olyan legénység tagjaként, melynek legalább a fele hajdani kalózokból áll, miközben megpróbál megtenni mindent, hogy visszajuthasson a nagybátyjához.
Azonban kénytelen ráébredni, hogy ez koránt sem lesz olyan egyszerű, és nem csak azért, mert Nick minden lépését szemmel tartja. Hamarosan nem csak az ő, de Duke élete is veszélybe kerül, és megoldást kell találnia, ha nem akarja elveszíteni azokat, akiket szeret.

„- Nick! – kiáltottam, de a hangom elnyomta a lézerpisztolyok, és az elvétett lövedékek becsapódásának hangja. Mielőtt még átgondolhattam volna, megemeltem Jun fegyverét, és lőttem. A férfi felkiáltott és megtántorodott, kezéből kiesett a puska, hátán, a lapockája alatt égett szélű lyuk, melyből vékony erecskében szivárgott a vér. A lézernyaláb már nem volt elég forró – állapítottam meg döbbenten, ahogy a rács ettől a második lövéstől kizuhant, és hangosan csattant a földön.”

A Winie Langton történetek, a Morrighan sorozat, és a Pokoli szolgálat szerzőjének új regénye!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Margareta Magnusson: Végső rendrakás svéd módra

Joggal kérdezhető, hogy az ember 32 évesen, miért olvas olyan könyvet, ami arról szól, hogy miként takarítsd ki magad után, az életedet, hogy aztán a gyerekeidnek, unokáidnak, ne az maradjon meg belőled, hogy mennyi holmid volt, hanem az emlékek.  Hogy miért olvastam? Mert, miért ne? Ugyan nem tervezek meghalni, de ismerjük be, hogy a 21. században sem működik máshogy az élet, tehát hopp meghalhat az ember, akár minden előjel nélkül is. És be kell ismernem, ha valamikor bekövetkezik (mint tudjuk, a halál az egyetlen biztos pont az életünkben), akkor én sem szeretnék teher lenne. Sem a cuccaimmal, sem egyéb dolgaimmal. Plusz érdekelt, hogy erről miként gondolkozik Margareta. Cikket persze olvastam már vele, és az meglehetősen felkeltette az érdeklődésem a téma iránt, de szerettem volna ezt könyv formában is, kicsit bővebben elolvasni.  Ami mindenképpen megfontolandó, a könyv olvasása után, hogy bevezessek én is egy dobozt, hogy "HALÁLOM UTÁN KIDOBANDÓ" felirattal. Olyan do

Lauren Blakely: Kőkemény

G ondoltam, hogy a wellness-re valami könnyed kis könyvet fogok magammal vinni. Ezt a könyvet, már tavaly is néztem, hogy annyira gáz a borító, a fülszöveg és a cím, hogy ezt olvasnom kell. Persze pénzt nem vagyok hajlandó érte adni, de hála az égnek a közelemben kölcsönkérhető volt. Itt is, köszi AniTiger! Kezdjük is a külcsínnel, ha már így azt emeltem ki. Külcsín: 2/5 És meg is mondom mi ez a pontozás. Az 5 nálam az lenne, ha egy ütős és kellemes, a könyvhöz illő borítót kap a könyv, ha van egy szerkesztő, egy akárki, aki átolvassa a könyvet és kijavítja az elütéseket, és a helyesírási hibát, ha egy könyvet jó kézbe venni. Tehát ez lenne az 5 pontos külcsín. Jelen esetben, a borító botrányos, a kiadói marketing botrányos volt, a fülszöveg szintén botrányos. És igen, azért a helyesírást át kellett volna valakinek nézni. 2 pont, mert sokkal több elütést vártam. De körülbelül ennyi a pozitív dolog a könyv kivitelezésében.

Lukács Liza: Az éhes lélek gyógyítása

Hmm, jó is ez a könyv, meg nem is. Gyorsan végig lehet rajta futni, és vannak benne információk, de nekem, azaz érzésem támadt, hogy mond is valamit meg nem is. Anorexia és bulimia mondjuk jóval többet szerepelt benne, mint a túlsúly vagy túlevés például. És kétlem, hogy az emberek nagyobb százalékát sújtaná ez a két betegség, és nem a túlsúly, és túlevés…  Minden esetre érdekes könyv. Érdemes elolvasni, mert egy csomó fontos dolgot megtud az ember. Mint például, hogy az evés az emberek egy hányadában úgy működik, hogy esznek, mert unatkoznak, vagy esznek, mert szomorúak, vagy esznek, mert vidámak. Amúgy én általában a hangulat kompenzáláskor könyvet szoktam venni nem enni. Ennek ellenére nem mondom, hogy nincs mit csiszolni a saját életmódomon, és nincs helye annak, hogy változtassak. Már csak anyagi és egészségügyi lehetséges problémák miatt is.  Ami viszont nekem kicsit abszurd volt, hogy vannak emberek, akik havi x száz ezer forintot költenek kajára (már ez is abszurdum az é