2017. április 5., szerda

Teal Swan: Hajnal előtti árnyak

Várom azt a pillanatot, amikor azt írhatom, hogy „megtaláltam azt a könyvet, ami tényleg az, amit várok tőle”. Most a Kőkeményt ne vegyük számításba! Szakkönyvre, vagy éppenséggel ilyen önsegítő könyvre gondolok.
 Szeretek ebben a témában olvasni, szeretem a Fumax így hát a Fumax Gemini könyveit is. Aziz Ansari: Modern románc című könyve példának okáért, nagyon tetszett. Szerettem. Ez a könyv meg, hát, izé. Sokkalta másabb dolgot vártam, az hiszem én az önszeretet dolgában vártam kicsit többet. Hozzá kell tenni, hogy a könyv a hitelességét ott vesztette el számomra, hogy az írója egy fényeket látó, rezgéseket halló és látó és gondolatokat olvasó ember. Én nyitott felfogású embernek tartom magam, de azt hiszem ez a fény látás és hasonlók ütik a „túl misztikus” fogalmát nálam. És azt hiszem, hogy innentől nem tudtam úgy olvasni, hogy ne legyek roppant mód szkeptikus.
 Aláírom, hogy ő borzalmas dolgokon ment keresztül! Aláírom, hogy nagyon-nagyon rossz gyerekkora volt, hol a fénylátás és minden egyéb, hol a nemi erőszak, szexuális bántalmazás miatt. Roppant mód becsülöm benne, hogy erőssé vált, hogy ki tudott törni, hogy lábra tudott állni, és hogy ennyi mindent sikerült elérnie az életben. Tehát azt, hogy erős jellem, és hogy neki sikerült szeretnie magát, ezt elhiszem, és becsülöm is benne.
 De olyan szinten egyedi az esete (nem az erőszakos rész, hanem a misztikus), hogy nehéz a tanácsait elfogadnom, csak úgy, hogy „ez mindenkire jó”. Plusz nagyon rosszul megy nekem az a féle vizualizálás, amit ő szeretne. Ez a menj lélekben vissza a gyerekkorodba, beszélgess a benned élő gyerekkel. Tehát ez annyira nem.
Azt hiszem, hogy a könyv, nálam jóval misztikusabb dolgokat kedvelőknek íródott. Nem kétlem, hogy ezek a dolgok jók, szimplán nem nekem. Aki szkeptikus fajta, és aki a realitások talaján áll, annak ez nagyon kérdéses, hogy tetszeni fog-e.
 Örülök, hogy nem kellett pénzt adnom a könyvért, és örülök, hogy nem is ajándékba kaptam, mert azt hiszem ennél jóval csalódottabb lennék most.

Belbecs: 2/5

Külcsín: 4/5

Tetszik a borító, szerintem jól sikerült. Bár azt nem tudom, hogy mennyire vonzza a tekintetet, mennyire fogja meg az embereket.

Fülszöveg:

A ​békés erdőségben nevelkedő Teal Swannak olyan gyermekkor jutott, amely távolról sem nevezhető derűsnek. A környező városka tökéletes házai és istenfélő közösségei mögött borzalmak ólálkodtak, és Teal már kicsi korában akaratlanul is magára vonzotta egy szekta figyelmét elképesztően erős érzékszerveken túli képességeivel. Több, mint egy évtizedig szörnyű bántalmazásokat kellett átélnie, míg végül tizenkilenc évesen sikerült megszöknie kínzói elől.
Megmenekülése után erőtlennek és elveszettnek érezte magát, olyan mély lelki sebekkel, amelyekkel nem tudott megbirkózni. Fokozatosan, lépésről lépésre építette ki útját a kétségbeesés sötét bugyrain át az önszeretet pirkadó fényéhez.
A már harminc éves kora előtt a világ egyik legjelentősebb spirituális tanítójává vált Teal ebben a könyvben mindenkinek megmutatja, miként érheti el a helyes önértékelést, amely talán már régóta hiányzik az életünkből. Őszintén leírja, hogyan vájta ki magát az öngyűlölet gödréből, és felvázolja azokat az elképesztő technikákat, amelyekkel te is eljuthatsz önmagad szeretetéhez.
A Hajnal előtti árnyak tartalmazza:
– Teal lenyűgöző és nyers őszinteséggel előadott történetét;
– egy elszánt, köntörfalazás nélküli útmutatót, amely segít kigyógyulni a legmélyebb szenvedésből is;
– átfogó önszereteti eszköztárat valóban hatékony gyakorlatokkal.
Teal átható szavai útjelzőkként szolgálnak a teljes önszeretet felé vezető úton, és sokáig visszhangoznak majd a lelkedben azután is, hogy letetted a könyvet.

Eredeti cím: Shadows Before Daw
Eredeti megjelenés éve: 2015
Kiadó: Fumax Gemini
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 328
Kötés: Puhatáblás
ISBN: 9786155514616
Vélemények:

0 megjegyzés: