2016. május 22., vasárnap

Várólista Vasárnap (05.22)

Mostanában nem nagyon volt kedvem és / vagy időm arra, hogy blogra írjak. Az olvasással is kicsit el vagyok maradva, de az azért kicsit gyorsabban megy, mint a blogra írás. Pedig kifejezetten szeretek írni és szeretem itt összegezni / összeszedni a gondolataimat, amik amúgy néha meglehetősen szana-szét vannak.
Ahogy látom az előző várólista vasárnap május 8-án volt, ami azt jelenti, hogy sikeresen kihagytam egy egész hetet megint. A héten, azaz főleg pénteken és szombaton, mondván, hogy ráérek, a könyvtári könyvek, amik nálam vannak, is felkerültek a listára. Emellett molyon feltöltöttem az összes adatot, amit a könyvekből ki lehet nyerni (eredeti cím, megjelenés, tartalomjegyzék), pipáltam a helyes fülszövegeket, feltöltöttem a helyeseket, ha nem volt, a kiadásokat is utána kerestem, és kiegészítettem, tehát igazándiból elvoltam, mint a befőtt. Igen, ezzel szórakozik egy unatkozó könyvtáros, moly szerkesztő :DAkkor lássuk, hogy mi került május 8-a óta a listámra.
Eszterhai Katalin: Akaratunk gyógyereje Gyógyító ételek, lélekvidító történetek, hasznos tanácsok, hogy szemünk és lelkünk újra ragyogjon
Jostein Gaarder: Anna világa Történet a földgolyó klímájáról és környezetéről
Nguyễn Du: Kju regénye avagy a meggyötört lélek sóhaja
Peter Kreeft: Mielőtt elmegyek Levelek gyermekeinknek arról, ami igazán fontos
 Soma Mamagésa: Öngyógyító könyv Módszerek, technikák, gyakorlatok, szemléletek
Soma Mamagésa: Új egyensúly 85% Fordulópont a férfi és a nő viszonyában
Yuval Noah Harari: Sapiens Az emberiség rövid története
Zalka Csenge Virág: Mesemondók márpedig vannak A nemzetközi mesemondás világa

 Nos igen, elég vegyes lett ez a várólistázás. Az Emlékek őre után úgy gondoltam, hogy folytatom és be is fejezem a sorozatot. Elvégre tetszett az első, miért ne tenném meg. Remélhetőleg gyorsabban fog menni, mint a többi megkezdett sorozatommal, tekintve, hogy imádok sorozatokat megkezdeni, aztán „majd folytatom”-mal szinte örökre elfelejtődnek, vagy csak annyira, hogy ne emlékezzem már mi volt az előzményben.
 Került fel bőven a 613.86-os szakból is könyv, Csernus-t szegényt utálom, de úgy gondoltam, hogy egy könyvet érdemes tőle elolvasnom, maximum akkor már jogosan fogom utálni. Emberileg ennek ellenére egy irritáló fazonnak tartom. Soma Mamagésával meg úgy voltam, hogy „áh nem tudom” a mostani könyve amit olvasok, egészen kellemes, bár sajnos mindig visszautal arra, hogy a többi könyvébe mit írt, és ezért csak itt érintőlegesen érinti….úgyhogy ettől kicsit kevésbé érdekes, de így legalább a többi könyvét elolvasom.

 És hát vannak ifjúsági regények, történelemmel kapcsolatos, politikával stb. tehát most eléggé sokrétű könyvek kerültek fel a várólistámra. Remélhetőleg egyszer időm is lesz, hogy olvashassam őket :D
Vélemények:

0 megjegyzés: