2016. február 14., vasárnap

Madocsai Eszter: A belső harmónia útja

 A könyv kivitelezése az amiért elhoztam a könyvtárból. Tetszett a borító és az amit a fülszöveg mondott. Az öngyógyítás, belső harmónia egészen érdekes dolog. Gondoltam, ha már így a kezembe került akkor elhozom és beleolvasok, megnézem a dvd mellékletet is, és majd kipróbálom.
 A könyv olvasása után rájöttem pár dologra. Az egyik, hogy maga az ami a Do-in akar lenni érdekel, tényleg érdekesnek tartom, és utána is fogok olvasni még. Felkeltette az érdeklődésemet a téma iránt, viszont úgy igazán a könyv nem adott túl sok használható információt. Egyrészt azért, mert rövid, és minden második oldalon kép van. Tehát durván a 130 oldalas könyvben van 60 oldal szöveg, az is jó nagy margóval. A kivitelezés tényleg remek, de azért egy szerkesztőnek nem ártott volna átolvasnia, mert volt benne elgépelés, elírás, magyartalan mondat. Ami valahol vicces, mert hát magyar írta.
 A könyv igazándiból arra jó, hogy felkeltse az érdeklődését az embernek, vagy totálisan elvegye a kedvét az egésztől. Néha túl „misztikusan” fogalmazott, ami már ütötte a „webtávgyógyító” szövegeket. Én elhiszem, hogy ez a pont nyomásos dolog hatásos, és azt is, hogy bizonyos mozdulatsorok erre, és arra jók, de néha elérte azt a szintet, hogy felvonjam a szemöldökömet és értetlenül nézzek ki a fejemből.
 Mivel a könyv igazándiból nem ad gyakorlatsort, a dvd melléklet igen, de ott az írónő borzalmasan monoton hangja miatt erősen gondolkodtam, hogy mindjárt elbujdokolok… nos amiatt számomra használhatatlan. De! de van honlapja is a témának, és a könyv írója készítette. Belenézve már most leszögezhetem, hogy Több információval rendelkezik a honlap, mint a könyv. Pedig előbbi ingyenes, utóbbi meg drága.
 Oh, igen és a kedvenc mondatom a könyvben az volt, amiben vázolta, hogy ez a gyakorlatsor megtalálható a dvd-n és az előző kiadásba, ezért ide nem írja le… wtf????

Belbecs:

A könyv: 2/5
Alapokat megtudtam, bár szerintem még azt se teljesen. Okosabb túlzottan nem lettem. De felkeltette a figyelmemet a témával kapcsolatban.
Honlap: Első ránézésre többet ér, mint a könyv.

Külcsín: 4/5
Komolyan nekem tetszik! Nagyon szép a borítója, és nagyon igényes a kiadás. Az egy pont levonás csak azért van, mert senki sem nézte át, hogy ne legyenek elgépelések, és hogy néha a háttér minta miatt kicsit nehezebb volt olvasni a szöveget, mint azt szerettem volna. Viszont tagadhatatlanul kellemes kézbe venni és forgatni. Arról meg nem tehet, hogy igazándiból tartalma az nem sok van.

Fülszöveg:
A Do-in öngyógyító mozgásgyakorlatok rendszere. Lényeges jegye az a szellemi állapot, amelynek segítségével megteremtjük a változás lehetőségét. Úgy is tekinthetjük a Do-int, mint aktív meditációt, amelyben mozgásgyakorlatokon keresztül harmonizáljuk és felszabadítjuk a testünkben áramló életenergiát.

Eredeti megjelenés éve: 2009
Kiadó: Scolar
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve: 2015
Oldalszám: 134
Kötés: Keménytáblás
ISBN: 9789632445953

Bevezetés 
    A szerző előszava a második kiadáshoz – Vallomás
A Do-in bemutatása
A Do-in eredete
A keleti és nyugati gyógyászat
Egészség – betegség
Energiagömb
Hara
A meridiánok általános ismertetése
Masunaga meridiánrendszer
Imagináció a gyakorlatban
A Fém elem – tüdő- és vastagbél-meridián
A Föld elem – gyomor – és lépmeridián
A Víz elem – hólyag – és vesemeridián
A Fa elem – epehólyag – és máj meridián
A kormányzó és a befogadó vezeték
Összegzés
A Do-in módszerei
Makko-ho gyakorlatok
Néhány fontos pont
Öngyógyítás
A gyakorlat összeállítása
Mire figyeljünk a gyakorlatok végzésekor? 


Vélemények:

0 megjegyzés: