2014. március 30., vasárnap

Rhonda Byrne: Határtalan gondolatok

Fülszöveg:
Tedd meg a következő lépést…
A Titok egyértelmű alapelvei megmondják, hogy miként éld az életedet az Univerzum természeti törvényeivel összhangban. A lényeg azonban mindig az, hogy MEGÉLD ezeket az elveket.
A Határtalan gondolatokban, Rhonda Byrne újabb könyvében, a szerző végigvezet az év napjain, minden egyes napra egy-egy bölcsességet vagy felismerést nyújtva, amelyek összhangban vannak az emberi lényeket irányító törvényekkel.
A Titok nagyhatású igazságain alapuló gondolatok tovább bővítik a vonzás törvényére vonatkozó ismereteidet, hogy igazán sorsod kovácsa lehess. Több öröm, több fényűzés, több nagyszerűség – az év minden egyes napján.


Aki olvasta a Titkot, az már körülbelül tudta, hogy miről fog szólni a könyv. Szeretem az idézetes, okosság gyűjteményeket, mert minden napra mond valami újat. Persze sosem úgy olvasom, mint azt rendeltetésszerűen kellene (naponta egyet), hanem úgy mint minden könyvet, az elejétől a végéig, ahogy időm engedi. Ezzel is így voltam.
 A Titoknál, szerintem már kicsit összeszedettebb, és kevésbé nyomulós. Nem akarja minden áron rád tukmálni a Titkot, csak tanácsokat ad, vagy éppenséggel, csak egy idézetet, amin elmerenghetsz, vagy megmosolyoghatod, esetleg a fejedhez csapva rájöhetsz, hogy „hát igen ez is igaz”. Nem tudom a Titok elolvasása nélkül mennyire érthető pár idézet, okosság, ugyanis folyamatos a visszautalás a másik könyvre. De úgy vagyok vele, hogy szerintem, ha ezt veszed le a polcról, és nincs előolvasottságod akkor is meglesz a hatása.
 Sokszor gondolkodtam el, az olvasás közben azon, hogy vajon eljut-e azokhoz az emberekhez ez a könyv akiknek íródott. Feltehetően a Vonzás törvénye szerint el kell nem? Minden esetre a kicsit pesszimista világszemléletű emberek tényleg jól tennék, ha olvasnák. Nem feltétlen ezt, hanem olyan könyveket, amik pozitív dolgokról szólnak. Mert bizony, néha (sokszor), az olvasmányaid is befolyásolják a kedvedet, ami amúgy fordítva is igaz.
 Hangulat olvasó vagyok, úgyhogy én már csak tudom, hogy nem mindegy, hogy egyes könyvek mikor találnak meg. A Titok is valamikor már volt a kezemben, és két oldal után letettem, hogy „jesszus mit akar ez”, aztán évekkel később itt vagyok, és tetszett, most egyhuzamban elolvastam és hagyom elhitetni magammal, hogy ez tényleg működik. És csak azért is mosolygok a világra J
 Tehát, olvasd, ha olyan a hangulatod, de ha egy pár oldal után nem érzed azt, hogy ez jó, ez érdekel, akkor tedd le, és folytasd majd évek múlva, vagy évtizedek múlva, vagy ki tudja mikor, úgyis szembe jön veled, ha eljön az ideje.
Külcsín: 5/5 - Fényes szép lapok, igényes kiadás, kemény kötés és a pecsét külön tapizható az elején (imádom az ilyen térhatású dolgokat), egyetlen hátránya, hogy a fényes lapok miatt, körülbelül fél kilós (nem mértem le, de nehéz)
Belbecs: 5/5 - Ha szereted az idézetgyűjteményeket, okossággyűjteményeket akkor tetszeni fog. Ha nem szereted, akkor feltehetően nem :P


 Mosolyogjatok, mert a mosoly nem kerül semmibe, de csodákra képes J
Vélemények:

0 megjegyzés: