2014. február 9., vasárnap

Listázás 2014

 Most, hogy már Molyon lehet listákat készíteni, előszeretettel gyártom is őket. Készítettem egyet a 2014-es várólista csökkentésről, és rögtön a tavalyiról is, mert tervbe vettem, hogy idén azt is el fogom olvasni amit tavaly nem sikerült. Csináltam egy listát arról, hogy mit ajánlanak nekem emberek. Három mollyal ugyanis oda-vissza ajánlunk könyveket, gondoltam erről is legyen egy lista. Akkor van egy lista az idei beszerzésekről @Worsi kihívása miatt, ott legalább folyamatosan tudom követni, hogy mit kell elolvasnom idén. A feladat egyszerű, amit vettél, azt olvasd is el. (vagy cseréltél, vagy happoltál) És csináltam egy listát, amin minden rajta van. 103 könyvnél tart jelenleg.
 Hamarosan ez utóbbi listából készül oldalra egy olyasmi, mint a „hamarosan olvasom” csak éppen 2014-es tervekkel. Hogy mennyit sikerül ezekből a könyvekből elolvasnom azt nem tudom. A terv az összes természetesen. És azt sem tudom, hogy év végére hány könyv kerül rá.
 Az a fogadalmam még mindig működőképes, hogy míg nem olvastam el egy vett könyvet nem veszek másikat, még úgy is, hogy a héten három könyvet vettem (egy vásárlás), már csak egy olvasatlan van benne, úgyhogy míg az van, addig akciók ide vagy oda, akkor sem vásárolok. Csere ugyebár attól még van, meg happolás is.
 A délutánom, diótörésen kívül, azzal telt, hogy a könyveket, amik a listán vannak, és megvannak nekem, azokat áthoztam a saját szobámba, és szépen fel post-iteltem őket. Anyukám szerint, lehet stresszt fog okozni ez a sok könyv itt amik szinte villognak, hogy „még idén olvass el”, de szerintem nem stresszes a dolog, meg így legalább látom, ha fogy. Mondjuk még nincs itt a cserekönyvek egy része illetve a könyvtárból tervezett pár (tavaly olyanokat is raktam várólista csökkentésre, ami könyvtári, idén csak sajátot).

 Akkor ami a fotókon van. Alsó sorban első kettő az utazókönyv, utána a Családi sírboltig kölcsön könyvek, két könyvtári, aztán a medvekutatóig tavalyi recenziók, utána meg idei beszerzések, amiket még nem olvastam. A felső sor már elég összevissza. Idei, tavalyi várólista, ajánlott könyv stb. úgyhogy azok nincsenek sorba, max. valamennyire kiadó ügyileg. Én bizakodó vagyok, meglesz ez idén. Akkor egy kis statisztika.
A listán szereplő könyvek száma : 103 (2014.02.09-én)
A listán szereplő könyvek oldalszáma: ~35.612
Tavaly olvasott könyvek száma: 181
Tavaly olvasott oldalak száma: ~26.944


Tehát kb. 9.000 oldallal kellene többet olvasnom, ha sikerül minden könyvet beszereznem a listáról (az ajánlott könyvek között van olyan, ami nincs meg a könyvtárnak sem…). Hát szép lesz, szurkoljatok! J
Vélemények:

0 megjegyzés: