2012. február 12., vasárnap

Szerepjáték : Harry Pottertől - Atlantiszig

Egy kis áttekintés magamnak, hátha írás közben rájövök, hol volt a hiba.

Én a szerepjátszást nagyon amatőr szinten kezdtem, de sokan vannak így, kb. lehettem....13, 14 éves? Akkor még korlátlan netről álmodni sem lehetett, és itthon voltak a testvéreim is, tehát volt havonta 20 óra amit osztottunk 4 felé, tehát kb. havonta öt órám az is főleg este, mert ne csúcsidőben netezzen az ember. Tehát amúgy is amatőr voltam, és időm se nagyon volt, így kezdtem a Harry Potter lázzal együtt az akkor még Roxfort néven futó, ma már Martion nevű mágusképzőt. Majd egy év után abbahagytam, és rá kb. két évre, tehát 16 évesen újra regisztráltam, akkor már kicsit jobban ment az egész. Kevésbé tettem fel offos kérdést a játéktéren :P
Kb. 5 évig lehettem tagja a társaságnak, rengeteg találkozón vettem részt, és rengeteg ismeretséget szereztem, amiből mára talán kettő van meg...talán kettő, velük se beszélek túl sokat. Kiutáltak, mert nem illettem a képbe, túl "kreatív" voltam. Untam azt, hogy megvan az a séma, hogy a karakterek mennek, ismerkednek, jaj de cuki az élet, de semmi nem történik. Komolyan semmi nem történt. A Lorton ház tagja voltam, és semmitmondó beszélgetéseket műveltek szerencsétlen karakterek. Kb. 3-4 soros hozzászólásokban. Nos ez mondjuk, amíg az ember nem tölti be a 18-20. életévét nem gond, mert oké...de betöltöttem és nagyobb, izgalmasabbat akartam, így párhuzamosan kezdtem az IVD-t.
Átlagolhatom, hogy egyik szerepjátszó oldalon sem vagyok képes 5 évnél többet eltölteni? Talán ezt kellene bevezetnem, hogy regisztrálok, majd az öt év közelében, ha már vannak nézeteltérések akkor lelépek? Sok szenvedéstől, sírástól, és veszekedéstől menthettem volna meg magam, ha lelépek 5. év körül. Kb. hat évig voltam az oldalnak tagja, majd tanára, majd admina, majd forum hely adója, majd tanára....majd senkije.
Nézeteltérés most nem ott volt, hogy unalmas a világ. Egyszerűen kevesen voltunk, amit tudtam kezelni, ami folyamatos játékot jelentett nekem, illetve azoknak akikkel játszottam, de nem jöttek új tagok, vezetőségünk nem volt.
Majd a vezetőség visszajött és akkor már feleslegesnek éreztem magamat ott, akkor kellett volna eljönnöm. De azt kérték maradjak, nem tudom minek, de maradtam, volt egy évem talán, nagyon kellemes volt, sokat játszottam, és tényleg minden klaffolt, aztán...már nem. Egy vita, két vita, száz vita, aminek Én nem lehettem nyertese, és tavaly nyáron a születésnapom környékén meg is szakadt a dolog. De, mint írtam fentebb, hülye vagyok, tehát ragaszkodom ahhoz amit szeretek. Visszaregisztráltam, ezer megkötéssel, ebbe is belementem, abba is, majd a megkötések megölték a játékkedvem. kb. két hónap alatt így őszre már sehol nem voltam. Nem is hiányzott, mert akárhányszor felmerült az IVD, Credo, szerepjáték szó kifejezetten idegesített.
De lecsengett ez is, így új oldalra költözés, ott viták, majd végül saját oldal. Van saját oldalam, ahol azt hiszem egyedül maradtam. Játszhatok magammal, ami kissé skrizó lenne, vagy nem játszok, és idővel sem kedvem sem emlékem nem marad arról, hogy mire jó.
Nekem a szerepjáték egy fontos dolog, mert írhatok. Persze írjak könyvet, csak a gond, túlzottan bennem van az az írási mód, az a forma amivel ott játszottunk. Tehát marad, a nem írok, mert nincs kinek, és ez annyira nem jó.
Pedig álmodtam egy világot, ami lassan forumon is felépülne, csak azt nem tudom, érdemes-e vele foglalkoznom. Mert, ha senki nem játszik ott, akkor mégis minek?
Vélemények:

0 megjegyzés: