2012. január 31., kedd

Kamaszkorom legszebb nyaraIsmertető:
Kona (Emerald City) Hermie és a haverjai Nantucketban töltik a nyarat. Tizenöt évesen belobbannak a hormonjaik és minden vágyuk egy női test. De fogalmuk sincs, mit kezdjenek a lányokkal. Aztán Hermie találkozik a gyönyörű Dorothyval, a huszonéves katonafeleséggel és fülig belezúg… Francis Keegan Időnként valaki vagy valami magasan a hétköznapi létsík fölé emeli az embert, és addig soha nem tapasztalt szépséget vagy örömet érez, és ettől valahogy örökre megváltozik. Így hatott rám a Kamaszkorom legszebb nyara. JHY (Alabama) Miért van, hogy egy felnőtt férfi és egy kislány szerelmét bűnnek tartják, míg a kiskorú fiú és a felnőtt nő szerelmét megható beavatásnak? S.L. Mehegan (NY) Csodálatos kalandozás az időben, mikor háború és halál szakította széjjel az emberek életét, de a szerelem tovább virágzott. Herman Raucher 1928-ban született Brooklynban. Az amerikai író regényei mellett számos filmforgatókönyvet is írt, többek között a népszerű Kamaszkorom legszebb nyara és a Nagy Santini címűt. Felesége Broodway táncosnő volt, két lányuk született. Művei sok esetben önéletrajzi ihletésűek. A regényből készült filmet Robert Mulligan rendezte, a felejthetetlen Jennyfer O’Neill és a kamasz Gary Grimes játszotta a főszerepet. Robert Mulligan legendás filmje nálunk is nagy sikert aratott. Három kamaszfiú nyaral a háború kitörése után New England szigetén. Minden gondolatuk a csajok körül forog, legfőbb problémájuk, hogyan veszíthetnék el a szüzességüket. Hermie a szomszédban lakó csinos asszonyról, Dorothyról álmodozik. Azután közbeszól a háború…


Vélemény és egyéb:
Vannak könyvek amiket azért olvasok, mert szép a borítója, vagy mert azt mondja valaki, hogy ezt olvasd el. Ezt konkrétan a Judit ajánlotta, holott ha jól tudom ő még nem olvasta. De a borító az ami megfogott. Elég ránézni, gyönyörű zöld, göcsörtös, tehát nagyon jó tapizni, és hát, szépséges. A filmből vett képen a könyv feléig kellett gondolkodnom ki van :D Mire rájöttem, hogy Hermie és Aggie azt hiszem :)
Maga a könyv nem túl sok dologról szól, de mégis. Van itt szerelem, de sosem a jó emberbe. Van itt kamaszkori felfedezés, néha rossz helyen. Van beavatás, szomorúság, nevetés, és ciki helyzetek.

Kedvenc részek a könyvből:
A mozis, amikor ugyebár az lett volna a lényeg, hogy a lány melleit taperolja le...sikerült a kezét szét masszírozni, de én már lassan azon nevettem, hogy Oscy próbál segíteni, és majdnem nekiugrik, mert azt hiszi a nőjét akarja lenyúlni.
Másik kedvenc rész, a felvilágosító könyv és abból jegyzetelés. Mert minden latinul van, és nem tudnak latinul, de azért fő az igyekezet!
Óvszer vásárlás, avagy sikerül, vagy sem. Ennyit hazudni, és ennyire hülyének tettetni magát. Na ez már durva volt. Mondjuk a  boltos meg élvezte, hogy hülye kérdéseket tesz fel. Hermie gondolatai is általában jók voltak. A milyen színűre, a kék rávágása, mert hát az szép szín, majd elképzelése milyen az ha fel van húzva...majd sóhajtva, este lesz nem látják, hogy kék. Tehát ehem :D vicces könyv.

A vége: engem érdekelt volna mi lett Dorothyval, azután az éjszaka után, azon kívül, hogy lelépet. De tetszett, jó kis könyv :)


A film még hátra van :)
Vélemények:

0 megjegyzés: