2011. szeptember 21., szerda

ZombiháborúZombik…azaz igazság nem vagyok oda  a zombikért, mármint a témában ez volt az első könyv amit olvastam, és az is amolyan véletlen. Kölcsönkértem egy Moly tagtól, mert már hallottam ilyen –olyan dolgokat róla, azt, hogy jó, meg hogy érdekes. Ennek ellenére az volt bennem, hogy legrosszabb esetben igen hamar le is rakom, mert nem szeretem a hullákat, a vért, az öldöklést meg ilyesmit.
De. de más volt, dokumentumregény szerű, érdekes és meglepő. Rengeteg leírt dolgon elgondolkoztam, hogy ha lenne ilyen, akkor vajon a jelenlegi világ legyőzné-e őket, vagy ki is pusztulnánk?
Érdekes volt végigkövetni a 0. Betegtől a háború végéig az eseményeket. Voltak országok amiken meglepődtem, például Japánon, hogy hogyan reagáltak és hogy ürítették végül ki az egész szigetországot, Észak Koreán, hogy csak úgy eltűnt, vagy Dél Koreán akik meg most gondolkodhatnak, hogy mi lehet északkal, ott van több millió zombi a föld alatt, vagy megmenekültek és élnek vígan a föld mélyén. Én mondjuk előbbire tippelnék, mert elég egy fertőzött aki lejutott és onnantól majdhogynem megállíthatatlan a kór elvégre egy barlangrendszerben vannak és kifelé nagyon nem menekülhetnek. Meg ha nem zombik lennének, akkor miért nem jöttek ki? Feltehetően követik hírszerző dolgokkal a világot, és már tudták volna, hogy tiszta a levegő…no mindegy ez csak egy észrevétel :D
A nagy Pánik is érdekes, egy csomó ember elmegy északra, nem túlzottan jól felszerelve, minden hülyeséget amivel úgyse tud mit kezdeni visz magával, de élelmiszerrel nem pakolna fel…az emberi felelőtlenség. Ha már menekülsz akkor legyen eszed, meleg ruha, és kaja, és ennyi, ha még fér valami oda akkor jó. Amúgy én is azt hittem, a zombik majd a hidegben megfagynak és akkor a sarkkörökön és környékükön milyen jó lehet…és de nem. Megfagynak de csak míg fagy van azt kiolvadnak és mennek tovább…milyen már ez !! :D

És még sorolhatnám, ezer kérdésem és ezer „na most ez meg hogyan?” érzés lett bennem. Elgondolkodtatott és meglepett. Fel is raktam a kívánságlistámra, biztosan újra olvasós, annak ellenére, hogy holmi élő holtak nagyon távol állnak az érdeklődési körömtől. Le a kalappal Mr. Brooks előtt ;)
Értékelés 10/10*
Borító: És még a borító is tetszett, semmi brutális, kicsit vérpöttyös, de nagyon illik a könyvhöz.

Könyv adatai:
Írta: Max Brooks
Cím: World War Z – Zombiháború
Oldalszám: 400
Fordította:Pásztor Zoltán
Kiadó: Könyvmolyképző Kiadó
Megjelenés dátuma: 2011
Vélemények:

0 megjegyzés: