Ugrás a fő tartalomra

A nyár olvasmányai

A nyár már a közepén jár, és hamarosan a szabadság is eljön, ami általában kicsit több olvasásra ad időt. Idén ugyan lesznek elutazós, túrázós nyaralások is, és a tavalyihoz képest rövidebb a szabadság de tervezni lehet. Sosem voltam túl határozott azt illetően, mit is olvassak, ezért is lett egy „kisebb könyvtárnyi” könyv kihozva a munkahelyemről. Vannak amiket ezer éve tervezek, van olyan amit csak megláttam és jött az érzés, „ez érdekes lehet” és persze vannak amiket a Molyon láttam, és ott keltették fel a figyelmet rájuk.

Ők a szerencsések akik a nyár, és valószínű az ősz folyamán elolvasásra kerülnek. Eldöntöttem, nem viszek vissza könyvet míg nem olvasom el őket, vagy nem bizonyítják be, hogy nem is érdemesek az olvasásra. Remélem mind érdemes lesz  :)

És hogy mit miért is pontosan:

Ayşe: Seherezádé lánya  - Hallottam róla, jót is, rosszat is, szeretném tudni mely állítás a helyes rá nézve.
Henning Mankell: A pekingi férfi – hát…Peking, hát Kína…hát thriller …thriller  nem sűrűn, de miért is ne?
Paulo Coelho: Brida  Coelho amolyan vízválasztó, olvastam tőle már eleget, de ez olyan boszorkányos, a misztikus meg érdekesek, na meg illik a Molyos boszis eseményhez, legalábbis remélem :)

Daniel Pennac: Foglalkozása: bűnbak
Daniel Pennac: A karabélyos tündér
Daniel Pennac: Zabo királynő baklövése  
Szintén esemény miatt, na meg általam már olvasott műve remek volt, remélem ezekben sem fogok csalódni.

Ernest Hemingway: Vándorünnep
Hermann Hesse: Sziddhárta

Sem Hesse-től, sem Hemingwaytől még sose semmit, ezek a próba alanyok arra, hogy megkedveltetik-e az írót velem vagy sem.


Komacu Szakjo: A sárkány halála – A japán földrengés után rögtön tervbe volt, hogy elolvasom, hát most jutottam csak hozzá.
William Nicholson: A Szél Dalnoka : Őszintén tetszett a címe, és a Molyon elég jó kritikája volt, ha jól emlékszem.

Ámosz Oz: Hirtelen az erdő mélyén – Szintén ismeretlen író, ez olyan kis rövid mű…első könyvnek talán megteszi.
Charles Baudelaire: A romlás virágai – versek is kellenek néha
Clive Barker: Abarat – Barkernek most olvasom „Az öröklét tolvaja”-t és mivel elsőre nagyon tetszett, így akkor folytatni kell a sort!
Pierre-Michel Bertrand: Balkezesnek lenni – Bűn vagy erény? – kétbalkezes vagyok, viccet félre téve érdekel a téma amit tárgyal.
Richard Webster: Teljesítsd be vágyaidat! A vizualizáció és a vonzás törvénye – önsegítő könyv, néha azt is kell, bár legutóbb kettőnek is az lett a vége, hogy „hát ezt ki veszi be” …bizakodom azért! :D
John Donne: Égi és földi szerelem
John Donne: Negatív szerelem – John Donne, a mostani verselős szerelmem. Amúgy nem szeretem a verseket nagyon, de, nos ő a Dal –lal belopta magát a szívembe.
Rüdiger Dahlke: Depresszió – A pozitív lehetőségek tárháza – Enyhe depresszióm tuti van, de majd ebből megtudom, hogy mi abban a pozitív :D

Kokubu Tamocu: A japán színház – szeretem japánt, hát ki akarok kulturálódni belőle :)
Lucius Annaeus Seneca: Az élet rövidségéről
Lucius Annaeus Seneca: Erkölcsi levelek
Lucius Annaeus Seneca: A nagylelkűségről Nero császárnak
Lucius Annaeus Seneca: Vigasztalások –Seneca meg annak idején nagy hatással volt rám, és szerettem olvasni.
Nakamura Matazó: Kabuki az öltözőben és a színpadon Egy kabukiszínész élete
Stephen Addiss: Hogyan nézzük a japán művészetet? – szintén a Japán mániám miatt ;)


Ann Gadd: Árulkodó szokásaink – csupán kíváncsiság
Bächer Iván: Névsorolvasó – molyon jó értékelést olvastam róla :D
Ferenczy László: Hó, hold, cseresznyevirág – A japán fametszetek világa
Ito Nobuo – Maeda Taiji – Miyagawa Torao – Yoshizawa Chú: Japán művészet
J. M. G. Le Clézio: Terra amata – Tetszett az író Raga c. műve
John Powell: Miért félek attól, aki vagyok? – ezt meg csak véletlen hoztam ki, de akár hasznomra is lehet.
Kurt Tepperwein: Minden terv valóra váltható  - Egy olvasó ajánlotta!
Nicolas Priou: Nagymamáink fortélyai – őszintén: szép a borítója, tudom ez annyira gyerekes hozzáállás, hogy ezért képes  vagyok engem amúgy annyira nagyon nem érdeklő köteteket is elolvasni, de hát akkor is!

Asne Seierstad: A kabuli könyvárus – könyv, könyvárus, Kabul, jót hallottam felőle!
Baráth Gyula – Dávid Katalin (szerk.): Egyiptomi álmoskönyv – szerepjátékhoz kell, kell mert hírtelen egyiptomi lett  a karakterem, hát akkor megismerkedem Egyiptommal. Az összes egyiptomos könyv a felsorolásban ezért van :P
Caitlín Matthews: Kelta hagyományok –mert volt anno kelta karakterem is, kis nosztalgia :D
Christian Jacq: Az ókori Egyiptom bölcsei
Dr. Gerhard W. Hacker – Ursula Demarmels: Az egészség új dimenziója – életmódváltás a láthatáron, ez talán abban ad pár tanácsot.
Elisabeth Haich: Beavatás I-II - Óegyiptomi misztériumok
Eric Weiner: A boldog zarándok – Olyan, „Ízek, imák, szerelmek” hatású borítója volt…tudom, sose borító alapján válasszon az ember!
F. Várkonyi Zsuzsa: Tanulom magam – Hát mert tanulom magam
Frances Hodgson Burnett: A kis lord
Frances Hodgson Burnett: A padlásszoba kis hercegnője  - A Titkos kert után muszáj! Az nagyon tetszett
Gregoire Kolpacktchy: Egyiptomi halottaskönyv
Harmath T. Melinda: Magamba zárva – Nem, még mindig nem vagyok hude depressziós, de ártani nem árt ilyet olvasni.
Ilse-Maria Fahrnow – Jürgen Fahrnow: Az öt elemen alapuló táplálkozás A hagyományos kínai orvosláson alapuló életmód és konyhaművészet -  szintén életmódváltáshoz
Kákosy László: Az ókori Egyiptom története és kultúrája
Kazimierz Michalowski: Luxor
Linda Sue Park: Min mester inasa – Ma valaki értékelte a molyon, és felkeltette az érdeklődésem :D
Meszlényi Attila: A világvége illemtana – Túlélőkönyv – ezt fogalmam sincs miért hoztam ki, de már olvasatlanul nem viszem vissza
Moshe Feldenkrais: A világhírű Feldenkrais-módszer - életmódváltásféleség
Naomi Ozaniec: Egyiptom bölcsessége
Phil Lane, Jr. – Judie Bopp – Michale Bopp – Lee Brown és a vének: Az Életfa – az indiánok szellemi öröksége – Érdekesnek tűnik…majd meglátjuk.
Pilizota Szandra – Lengyel Róbert: A jaguáristen álmodik – Helyi ember írta, aki jár is a könyvtárba, próba szerencse alapon, akár lehet is hogy jól ír. Ha meg nem, nos olvasatlanul mégsem szólok le semmit sem!
Siobhan Dowd: A londoni óriáskerék rejtélye – Hirtelen felindulásból került hozzám!
Sóvári Mónika: Szerelmem, Sanghaj –Hát…Sanghaj!
Tyrannius Rufinus: Az egyiptomi szerzetesek története Historia monachorum in Aegypto
Ursula Demarmels: Ki voltam előző életemben? – Segítség a múltból  - Érdekel a téma, még hiszek az ilyen lélekvándorlós dolgokban :D



Megjegyzések

Sicc üzenete…
Kákosy egyiptomos könyve megvan, ha kell, szólj!:D
A padlásszoba kishercegnőjéről is van egy jó film...;)
Hajrá a bloghoz!!
F. üzenete…
Szia!
A Kákosy féle könyv nekem is megvan. :-) Ügyes vagy, csak így tovább!
Coffee üzenete…
Szia!
Tetszik! :) Várom a folytatást! :)

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Margareta Magnusson: Végső rendrakás svéd módra

Joggal kérdezhető, hogy az ember 32 évesen, miért olvas olyan könyvet, ami arról szól, hogy miként takarítsd ki magad után, az életedet, hogy aztán a gyerekeidnek, unokáidnak, ne az maradjon meg belőled, hogy mennyi holmid volt, hanem az emlékek.  Hogy miért olvastam? Mert, miért ne? Ugyan nem tervezek meghalni, de ismerjük be, hogy a 21. században sem működik máshogy az élet, tehát hopp meghalhat az ember, akár minden előjel nélkül is. És be kell ismernem, ha valamikor bekövetkezik (mint tudjuk, a halál az egyetlen biztos pont az életünkben), akkor én sem szeretnék teher lenne. Sem a cuccaimmal, sem egyéb dolgaimmal. Plusz érdekelt, hogy erről miként gondolkozik Margareta. Cikket persze olvastam már vele, és az meglehetősen felkeltette az érdeklődésem a téma iránt, de szerettem volna ezt könyv formában is, kicsit bővebben elolvasni.  Ami mindenképpen megfontolandó, a könyv olvasása után, hogy bevezessek én is egy dobozt, hogy "HALÁLOM UTÁN KIDOBANDÓ" felirattal. Olyan do

Lauren Blakely: Kőkemény

G ondoltam, hogy a wellness-re valami könnyed kis könyvet fogok magammal vinni. Ezt a könyvet, már tavaly is néztem, hogy annyira gáz a borító, a fülszöveg és a cím, hogy ezt olvasnom kell. Persze pénzt nem vagyok hajlandó érte adni, de hála az égnek a közelemben kölcsönkérhető volt. Itt is, köszi AniTiger! Kezdjük is a külcsínnel, ha már így azt emeltem ki. Külcsín: 2/5 És meg is mondom mi ez a pontozás. Az 5 nálam az lenne, ha egy ütős és kellemes, a könyvhöz illő borítót kap a könyv, ha van egy szerkesztő, egy akárki, aki átolvassa a könyvet és kijavítja az elütéseket, és a helyesírási hibát, ha egy könyvet jó kézbe venni. Tehát ez lenne az 5 pontos külcsín. Jelen esetben, a borító botrányos, a kiadói marketing botrányos volt, a fülszöveg szintén botrányos. És igen, azért a helyesírást át kellett volna valakinek nézni. 2 pont, mert sokkal több elütést vártam. De körülbelül ennyi a pozitív dolog a könyv kivitelezésében.

Lukács Liza: Az éhes lélek gyógyítása

Hmm, jó is ez a könyv, meg nem is. Gyorsan végig lehet rajta futni, és vannak benne információk, de nekem, azaz érzésem támadt, hogy mond is valamit meg nem is. Anorexia és bulimia mondjuk jóval többet szerepelt benne, mint a túlsúly vagy túlevés például. És kétlem, hogy az emberek nagyobb százalékát sújtaná ez a két betegség, és nem a túlsúly, és túlevés…  Minden esetre érdekes könyv. Érdemes elolvasni, mert egy csomó fontos dolgot megtud az ember. Mint például, hogy az evés az emberek egy hányadában úgy működik, hogy esznek, mert unatkoznak, vagy esznek, mert szomorúak, vagy esznek, mert vidámak. Amúgy én általában a hangulat kompenzáláskor könyvet szoktam venni nem enni. Ennek ellenére nem mondom, hogy nincs mit csiszolni a saját életmódomon, és nincs helye annak, hogy változtassak. Már csak anyagi és egészségügyi lehetséges problémák miatt is.  Ami viszont nekem kicsit abszurd volt, hogy vannak emberek, akik havi x száz ezer forintot költenek kajára (már ez is abszurdum az é