2011. július 26., kedd

Mollyal a világ / az irodalom
Kicsit több mint két éve regisztráltam az oldalra (moly.hu), körbenéztem aztán beleszerettem.
Mi a vonzó az oldalban? Elsőre az volt a legjobb, hogy így egyben láthattam mit is olvastam eddig. Egy füzetben vezettem mindig, hogy mit olvastam, mikor, és az hány oldal, hónapos lebontásban, tehát felvinni 2008-tól napjainkig elég egyszerű volt. Az előtte lévő könyveknél meg ha emlékeztem rá akkor felkerült, ha nem akkor meg nem. Valójában az olvasás 2006 óta lett hobbi, bár inkább 2007, tehát csak egy év ami nagyon homályba került. Tehát az olvasmánylista volt az első amibe beleszerettem.
 A második jó oldala az volt, és ma is, hogy rengeteg könyvről itt értesülők, hogy ilyen is van, ami persze a várólista vesztére történik, mert egyre hosszabb és hosszabb, felkerül valami, majd idővel lekerül, ha lekerül akkor három kerül a helyére. De legalább van lista, hogy tudjam el akartam olvasni. Száz könyvnél még hagyján megjegyezni mit akar az ember olvasni, de 848 kötetnél már azért ember legyen a talpán aki mindet fel tudja sorolni. Vesztemre a lista sem volt elég, de erre is van orvosság a Molyon.
 Polcok, újabb dolog ami nagyon bejött, elejével mindenről, mindenféléről csináltam polcot, nemrég takarítottam ki a Molyos polcaim így maradt a Várólistás 8db polc és maradt a Magánkönyvtáram polcokra szedve 8db. Meg pár egyéb, olyan, hogy miket kaptam idén, miket olvastam idén (amire amúgy van funkció is, tehát polc nélkül is mutatná, de nekem így jobban tetszik), van Kívánságlistának is polca, habár ez is lekövethető amúgy. Mellékesen ez is egy remek dolog. Mert, ha kérdik, mit szeretnél Karácsonyra/Húsvétra /akármicsodára, akkor onnan le lehet lesni, vagy random meglepni is lehet így embereket.
 Könyvtárosként is nagyon hasznos az oldal, eleve, ha csak nézelődünk is, értékelések, könyvek, vélemények. Sokat segítenek, ha például „ajánlj egy könyvet”, ez amúgy gyakori kérés. És tudom, hogy az én olvasási ízlésem általában nem passzol a kérdezőével, hát rá lehet keresni, milyen hasonló könyv van, vagy arról mit mondanak stb. sokat segíthet a munkában is!
 Tehát roppant jó dolgok vannak itt! Nézz körül, de tényleg, szerintem bele fogsz szeretni vagy rögtön vagy pár alkalom után már Te is függő leszel (a mérték már rajtad múlik).

A Moly másik oldala:
 A funkciók mellett, ami jó mindenkinek, de az antiszociális embereknek teljesen elég, nos, ezen kívül ott a másik oldal. Rengeteg barátot köszönhetek a Molynak, ismeretlen ismerősöket, névtelen, arctalan lelki segítőket és vidítókat. És persze személyesen megismerteket is.
 Moly találkozók márpedig vannak, nem is kevés és nem is csak Budapesten. Ennek ellenére első Moly találkozóm, ha jól emlékszem @Izolda gofripartija volt, legalábbis a legemlékezetesebb. Nem vagyok igazán társasági lény, már amikor, elsőre sosem, utána kezdek már feloldódni. Nem voltunk sokan, és finom volt a gofri, és nem is maradtam sokáig, de így is vissza-vissza jártam, amikor tehettem. Aztán kitaláltam, hogy felmegyek pestre, hát csinálok, eseményt ki jön velem találkozni. Mindig volt pár ember akik jöttek, segítettek pl. mala vásárlásban! Pedig másodszorra sikerült csak!
 Akkor évente van nagy banzáj, olyan több száz emberes Moly születésnap. Tavaly sikerült is elmennem, és nagyon jó volt! Fele bemutatkozott emberre sem mondanám azt, hogy még mindig tudom társítani a molyos nevéhez, de azért páran megmaradtak bennem „kép a névhez” állapotban.
 És idén nyáron először Dunaújvárosban is összeült a Moly csapat. Na jó első hivatalos találkozó volt, a második nagyobb összeülés. Az elsőn @Bence előadó volt a könyvtárban, amiben dolgozom és utána elmentünk…”teázni” :D
 Tehát nagy mozgatórugó tud lenni a Moly személyes találkozásokkor, barátságok kialakulásakor, tehát ha erre van igény. Könyvszerető, olvasni szerető társaságban lenni jó!

Még mindig pozitív oldal lehet, van cserelehetőség. Megunt könyvek csere-beréje, eladása. Tudom, ezt relatíve már mindenhol meglehet csinálni, de ezt is lehet. Én rengeteg könyvet cseréltem, ajándékoztam, kaptam csak úgy is molyoktól.  :)

Ennyit tudok mondani, van aki beleszeret, van akinek ez csak egy oldal lesz a sok közül. Nekem napi szinten használatos oldal. Barátaim lettek itt.
Vélemények:

1 megjegyzés:

Anibell írta...

"teázni"? ;)
Köszönjük a méltatást!