2011. július 25., hétfő

Kis szerepjátszós áttekintés.


 Minden a Harry Potter lázzal indult. Szerepjátszásom kezdete körülbelül 2000-re datálódik. Ekkor kezdtem az akkor még Roxfort névre hallgató oldalon, majd egy fél év után megunva feledésbe merült. Újabb pár év eltelt, körülbelül 2003, amikor ugyanazon az oldalon regeltem Jeffi néven. Akkor már kicsit változtattak az oldal struktúráján, mert a Roxfort nevet felváltotta a Martion. A házakat is átnevezték és Magyarországra, azon belül is Marótra rakták az iskolát „helyileg”. Lassan eljött az idő, hogy teljes nevet adjunk a karaktereknek, mert a Jeffi pl. eléggé elüt a többitől, így lett először Jeffiből Jeffi S. Shao. (az S, Shendort takart, csak hosszú volt, és lusta voltam begépelni minden belépésnél :P). A Lorton házát erősítettem, majd jött a magyarítás, miszerint a karakter legyen magyar neve, ekkor vált belőle Szépföldi Júlia és a testvérét is közben megalkottam, ő Rómeó volt. (igen nagyon kreatív voltam :P). Rómeó volt az első olyan tényleg szeretni való karakterem, skizofrén, durva, és az unalom elűzésére remek volt.  A vezetőség kevésbé érezte ezt pozitívnak, de na. Aztán jöttek a karakterváltások, megérkezett Szentgellérti Nimród, majd a bátyja Krisztof, majd az öccse Márk. Ekkor az első karaktereimet már eltűntettem. Krisztof prefektusi címig vitte, majd kb. két hétig tanársegéd is volt. És itt kb. 2006 környékén vezetőség kontra én vita kerekedett és a távozás mellett döntöttem, ekkor már tagja voltam egy másik oldalnak…
 2006. február 15. ha minden igaz. Darrick és én regisztráltunk az ivd.hu –ra. Kezdetlegesnek mondható játékstílussal és borzalmas fogalmazással, két soros hozzászólásokkal, és jellemtelen karakterekkel. Itteni első karakterem Raiden Shao, ő amúgy elég sokáig meg is volt, talált barátnőt, feleséget és gyerekei is lettek, tehát ő tökéletes volt a maga magának való mivoltával együtt :D
 Akkor volt egy olyan kezdeményezés, hogy hozzak lány karaktert, mert nem megy a fiút kijátszás. Ekkor raktam át Jeffi-t azaz Júliát erre az oldalra, kb.… egy hétig élt szegény utána sztornó, akkor egy Annare S. Silver néven futó leányzó, kb. ugyanennyi időt bírt ki az oldalon. Aztán megérkezett Altmandi Richard, szintúgy a Martionból konvertálva, ő több évig maradt. Jóstehetség, embergyűlölő stb. de Richt imádom, olyan… kedvesen bunkó (mert van olyan :P) őt is elindítottam az életében, lett barátnője, három is (egymás után :P nem egyszerre), majd felesége és gyereke, és a nem kijátszott jövőben elméletileg összesen 7 gyereke lesz :D.
 Akkor még mindig IVD. Volt egy gyógyítói karakterem, körülbelül két játék erejéig, ő elég hamar el is tűnt. Márkot is áthoztam, körülbelül fél évig volt aktív részese az Akadémia életének. Akkor Gróf Szentesy András, ő azért két-kétésfél évig megvolt. Szívbeteg, dúsgazdag, különc, gyerekes, művészlélek, aki keresi a bölcsek kövét :D végtére is talált párt, lett egy fia, aztán zutty meghalt, most elméletben ott kísért az IVD-ben, de karakterem már nincs hozzá.
 Akkor 2008 környékén érkezett meg szívem csücske Gabriel. Aki megjegyzendő teljesen heteró karakternek indult aztán teljesen meleg lett belőle. Volt ugyanis egy játékostársam, aki megjegyezte, hogy „tuti bi”, mondom, nem de… nos, miért is ne, aztán végül kiábrándult a nőkből :D.
 Első párját igazándiból egy fogadásnak köszönheti. Userek fogadtak valamiben, azt hiszem, hogy egy amúgy nem túl aktív játékostársunk fog-e azon a héten írni vagy sem. Nem írt így én nyertem, a tét az volt, hogy lefekszenek azt ennyi. Nem terveztük hosszú távra de hát mégis hosszú távú kapcsolat lett belőle. Közben a pár átváltozott nővé, és teherbe is esett, és persze közben kaptak még egy gyereket, egy féléves gyönyörűséget, mert kiderült Gabriel ex-e terhes volt, amikor szakítottak stb. tehát véletlen sem könnyű életet éltek. Négyesben. Géb, Krisz (a pár), Bella, és Rafael. Közben persze Gabriel előbb a Regina Kollégium tanára, majd igazgatója lett, majd az iskola megszűnésével az IVD igazgatóhelyettese, emellett növénytant és Mágikus főzetek ismeretét tanított.
 A párja lelépett se szó se beszéd magára hagyva két gyerekkel, amikor tudta, totál pancser a gyerekneveléshez. Ettől persze lelki beteg lett majd anorexiás stb. visszatérő párját meg már annyira nagyon nem tudta szeretni, elvégre cserbenhagyta. Eléltek azért egymás mellett.
 Egy kissé aktív diákköszöntő után erősen ittas állapotban került kapcsolatban a következő „áldozatával” Armanddal, az iskola akkori Mágiaoktatási felügyelőjével (MOF :D), a rókával. Egyéjszakásnak indult, majdnem egy évig tartott, mire szétmentek. De közben sok-sok kalandjuk volt, voltak Madridban, Alexandriában, nyaraltak, voltak féltékenyek, majd a kapcsolatot visszaváltották szeretői státuszra, mindkettejük egyetértésében.
 Innen bonyolódik a dolog. Géb megvolt, ahogy megvolt, csak közben kicsit bonyolítottam amúgy sem egyszerű életén. Háttérvilág váltás volt, hát kitaláltam, akkor legyen egynegyed elf, és az eddigi 27 helyett legyen 77 és akkor jön a mókás rész, találjunk ki 50 évet, amire nem emlékszik. Így lett belőle Madrid Sötét Angyala, a Perez család feje, a maffia és Madrid ura. Hírtelen így lett még +két gyereke (Adrian, és Suzane), és így máris gond volt, mert lepaktált egy másik Madridi maffiával és így nem mehetett haza, csak, úgy ha felbontja azt az esküt stb. tehát bonyolult. Végül felbontotta az esküt, ellátták a baját és Elméletben meghalt.
 Elméletben csak. Azaz igazság, hogy magamat ismerve úgysem halt meg, de az IVD történetében egyelőre ő kipurcant, legyilkolták és jajaj :D. De mivel könyvet tervezek írni belőle így úgysenemhaltmeg. De ez majd egyszer kiderül ;)
 Elérkezett az IVD-ben is a, ha jól emlékszem a harmadik-negyedik hisztim, amikor karaktereket törlök és bevágom a „dögöljetek meg” durcát, ez most amúgy aránylag sokáig tartott nálam. Pláne, hogy megmondtam, más oldalra már nem megyek játszani, mert ezt szoktam meg stb.
 A durca végeztével jött az újra regisztráció, ezer+1 megkötéssel, de amúgy mind reális és elfogadható volt, tehát segáz. Ekkor érkezett meg Anary Frewin nevű karakterem, akivel az óta sem vagyok jóban, mert nem tudok azonosulni vele. Női… itt rontottam el. Na, mindegy, mivel túl sokat manapság nincs alkalmam játszani, és igazán kedvem sincs már annyira, mint a törlés előtt így arra a célra tökéletes, hogyha valamit olvasni akarnék, azt megtehetem vele.
 Lehet voltak még karaktereim, de tekintve elég sok felé szakadtam, nem emlékezhetek mindenkire. Akik szeretik a fórumos szerepjátékot, szeretnek írni azoknak ajánlani, tudom csak. Mind a kettőt:
ivd.hu illetve az alomvilag.hu bár utóbbiról már nem tudok túl sokat, elég rég elmentem onnan :D
Vélemények:

0 megjegyzés: