2012. május 22., kedd

Emily the Strange – Elveszett emlékek

Fülszöveg:
Emily, a különc: 13 éves. Képes toronyházakat átugrani, ha épp úgy tartja kedve. De sokkal valószínűbb, hogy inkább négy fekete macskájával szunyókál; vagy részecskegyorsítót eszkábál össze gézből, lencséből és biztosítótűből; vagy teljes hangerővel dobol/gitározik/szaxofonozik/citerázik; vagy egy fertelmesen drasztikus penetráns freskót fest; vagy rávesz valakit, hogy kimondja: „fertelmesen drasztikus penetráns freskó” 13-szor gyorsabban… és közben gúnyosan hahotázik.


Vélemény és egyéb:

Először is köszönet a Fumax Kiadónak, hogy lehetővé tette, hogy olvashassam a könyvet. :)
Külsőre megjegyezném egy csoda, vonzza a tekintetett és már ezzel is eléri, hogy kíváncsi legyen az ember milyen. Még a Libriben sikerült megnéznem a könyvet, így amikor megérkezett a postával, már úgy nagyjából tudtam, hogy néz ki. Első lapozásra tetszett!
Ifjúsági könyv, túl sok hasonlót amúgy  még nem olvastam. Emily naplójából ismerjük meg csak a történetet, pont ezért csupán az ő nézőpontjából peregnek a dolgok. Kicsit hiányoltam a párhuzamos szálat, hogy tudjam Attikol, és Umläut mégis mit csinál akkor amikor Emily, aki azt sem tudja kicsoda, éppenséggel a városból elutazik, vagy újabb amnéziával vissza, és felfedezi a könyvtárat és az El Daráló titkos részeit. Tehát ez kicsit nekem hiányzott!
A nevektől meg nevetőgörcsöm volt néha, mert Umläut még hagyján, de Bongyor, aki Penge, és a pónik neve (Falatka és Csőrike :D)...és még sorolhatnám a furábbnál furább neveket. Ami még kiakasztott az elején Holló kommunikációja ami a "öööhm, igen" és társaiból állt, tehát azért elég borzalmas, nem csoda, hogy Emily is a falra mászott tőle. De legalább tudott szendvicset csinálni!


A macskák jó fejek és erről nem csak Emily vélekedik így. Megjegyezném, habár a cím elég sokatmondó, tehát Emily the Strange - Elveszett emlékek konkrétan mégsem esett le, hogy amnéziás főhősünket Emilynek hívják, így amikor azt mondták, Molly, akkor tökéletesen elhittem, amíg nem bizonyította be, hogy mennyire nem Molly-s.
No de nem akarom az összes poént lelőni, tessék elolvasni. Mert van benne izgalom, érdekes káromkodások (mindnél elkezdtem röhögni, tipikusan a káromkodjunk, de mégsem esete), van benne gólem, olyan ruha amibe bármit belerakhatsz, mégsem telik meg sosem a zsebe (bele rakta a macskákat is!!), kalamajkapóker, amit bármennyire jól ecseteltek én mégsem értek. Tehát érdemes, ha tizenx éves lennék, feltehetően még ennél is jobban tetszett volna. Úgy tudom (vettem ki a végéből), hogy lesz folytatás. Remélem meg fog jelenni, és olvashatom, mert azért még mindig maradtak kérdőjelek a végén!

Kedvenc szereplő: meglepő, de nekem Emma néni volt ;)
Kedvenc helyszín: Emma néni múzeuma fenn a padláson(?) :) Hogy ott mennyi jó cucc van!
Kedvenc ketyere: A furgon ;) ...na jó a homokvihar generátor is menő lehet, de azt nem tudnám használni semmire sem.Jó persze az amnéziagép is...meg úgy igazán minden. Emily jófej csaj mindenféle furcsákat bütyköl :D
Karakter akit annyira nem kedveltem meg: Jackey, nem szeretem a gondolatolvasókat :P (persze a gonoszokat még annyira sem, de ő olyan semmilyen volt mégsem tudtam megkedvelni)

Vélemények:

0 megjegyzés: