Ugrás a fő tartalomra

Borsa Brown: A szárd szikla

 

Köszönet a könyvért, annak az olvasónak, aki behozta ajándékba a könyvtárnak! Nélküle, feltehetően sosem olvastam volna ezt a könyvet. Nem mintha, akkora kár lett volna ez, de akkor nem írhatnék róla, és most annyi minden megfogalmazódott bennem ezzel a könyvvel kapcsolatban, hogy ihajja csuhajja.

SPOILERES TARTALOM, BOCSIKA!!!!

Gondoltam, hogy én aztán nem olvasok Borsa Brown könyveket, mégpedig, mert azt mondták, hogy ez pornó. Nem olvasok pornó könyveket (de ha tudsz jó pornó könyvet, kommentbe ajánlj légyszíves!). Megkérdeztem, hogy hát új, meg ingyér volt, beleltározzuk-e. Azt mondták, nem mert hát pornót azt nem. Nem lehet, mert ez nagyon erkölcstelen, meg fúúú. Aki ilyet akar olvasni az vegye meg, vagy kérje át könyvtárközivel.  Mondom, hát oké, ha már ennyire negatív reklámja van, akkor én ezt most jól elolvasom, hogy aztán írok egy olyan posztot, hogy hát halljátok mekkora pornó ez....

Khm.... az van, hogy 100 oldalig még úgy elvoltam, hát oké, nem szexel, mert nincs kivel....Rájöhettem volna, hogy hát ez mégsem lesz akkora pornó, mint mondják. Pedig molyon még értékelést is láttam, hogy valakinek nagyon tetszett, de volt egy rész amikor majd elhányta magát. Mondom magamban, hogy tuti valami nagyon csúnyát csinálnak, valami extrémet, és ott fogok pirulni a könyvtárban ahogy olvasom. Hát... nem nyert. Szerintem a légypetével érlelt sajt lehetett az a rész ami megforgatta az értékelő gyomrát... pedig bíztam benne, hogy nem az lesz!

150 oldalnál, már gyanús volt, hogy ezek szűzen fognak meghalni, mármint egymással nem lesz dolga a sziklának, meg a bolond csajnak. Főleg, hogy a könyv felénél letelt a 3 hónap és találkoztak vagy kétszer akkor is utálták egymást, és hát sejthető volt, hogy a csávó kicsoda a történetben. Letelik a nyaralási idő előáll a remekbe szabott ötletével a főszereplő, és már úgy a fejemet a falba érzés megvolt. Mondom, jó....most már tudja kitől bérli a házat, majd na akkor most jól összejönnek....

Eltelt 50 oldal és összeházasodtak. Nem, le még nem feküdtek egymással, de összeházasodtak! Szigetet néztek, voltak Magyar hadifogolytáboros emberek emlékműve, és disznóvágás...Hát oké...aztán végre lefeküdtek egymással. Ez volt 1 oldal, aztán reggel lett összevesztek és nem beszéltek két napig, akkor elváltak...de mégsem. Igen, amúgy tök kiszámítható. Egyrészt a cím, a borító egyértelművé teszi, hogy ki kivel fog összejönni és hol.

Aztán szexeltek még egyszer egy oldalnyit, és volt még egyszer a 336. oldalon, ott csak egy mondatba összefoglalta az írónő, hogy hát jó volt nekik.


A könyvtárban azon gondolkodtunk (azon túl, hogy bánom, hogy nem nyitottam fogadást, hogy hányszor fognak lefeküdni egymással - amit mindenki elbukott volna), hogy akkor ez most hol pornó. Lehet, az Arab sorozat durvább, de szerintem itt fogadást kötött a szerző valakivel, hogy tud olyat írni, ami nem a szexről szól. Csak előítéletesen szegényt beskatulyázták, hogy hát ő pornót ír. Mindegy, most elolvassa még pár kolléga és próbálkozunk meggyőzni a leltározásért felelőst, hogy hát ha ez pornó akkor Nora Robert, meg úgy a romantikus szekció is az, és hát akkor az miért van. A szürke ötven árnyalatáról és a Férfi alattról nem is beszélve, ami címében már többet csinál, mint a csaj a könyvben.


De akkor úgy a történetről. Van egy nagyon egyszerű női főhős, aki szőkébb a szőke hercegnél...durván szőke. Nem csinál igazándiból semmit. Pénze van, mert egy szerelmi csalódás után (a pasija lefeküdt a húgával), fogott egy térképet, aztán rábökött random egy pontra és oda utazott. Tehát van pénze, bérelt egy házat 3 hónapra, amiből azt 4 lett. Full toleráns munkahely, azt mondod, jövök 3 hónap múlva, az se zavarja őket, ha az aztán 4 lesz. Elmegy egy helyre aminek a nyelvét nem tudja, három hónapra. Bátor döntés, feltételezni, mindenki is tud angolul.

Ott talál egy házat, aminek szép a kilátása, a ház meg totál le van rohadva. Tökéletesen logikusan úgy dönt, hogy marad és rendet rak. Tehát költ még egy csomót arra, hogy élhető legyen az albérlete. Csinál egy csomó totál értelmetlen dolgot, de igazándiból a könyv felénél eltelt a három hónap. Akkor megismerkedik a telek gazdájával, azon a napon amikor haza kéne repülni és benyögi, hogy nem mehet be, mert holnapig ki van fizetve. Mint egy ötéves. Aztán kiharcolja, hogy még 2 hétig ott legyen, mert két hétig takarított....totál logikus.

Aztán a szomszéd bácsinak végre sikerül leitatnia, aminek az a következménye, hogy kell neki a ház, mivel azt csak olasz veheti meg, hát érdekházasságot köt a tulajjal. Mert hát ez egy totál logikus döntés. Erről senkinek nem szól, csak a szomszéd csávónak, meg hát szól otthon hogy vesz egy házat, és még két hétig marad. (mert olyan fene toleráns mindenki, és mindegy mit csinál, elfogadják, hogy szerelmi csalódásos kislány és meg kell adni neki amit akar).

Marad, túrázik, forr a levegő, rajtuk kívül már mindenki tudja, hogy nem érdekházasság. Mindenki tudja, hogy totál egymásba vannak habarodva, aztán végre ők is megtudják ezt. Lassan esik le nekik...de nagyot koppan.... és így tovább. Az egész könyvben 3 szex jelent van abból az egyik az egy mondat.


Összességében: Ez nem rossz könyv. Ha pornót akarsz olvasni, akkor rohadt szar, de ha valami romantikusat, amiben senki sem komplett de a táj oké, akkor ez remek választás! Kedvem lenne elmenni oda...bár nem sok dolgot lehet ott csinálni, fürdésen, szamarakon, hegymászáson és ....fürdésen kívül. Jah halászni.

Amitől viszont agyzsábát kaptam az a főszereplő gondolatai. Úgy örültem volna, ha nem látok a gondolataiba. Így is szegény egyszerű, mint egy faék, de így még irritáló is volt. Arról nem is beszélve, hogy nem tudom, hogy miért kellett azt annyira kihangsúlyozni, hogy ha izgul akkor megy a hasa. De ezt úgy 5-ször biztos. Többször ment a hasa, mint ahányszor d.*got.....


Tehát, nem akarok senkit megbántani, el lehet olvasni. Tervezem olvasni még Egy könyvet az írónőtől, remélhetőleg abban nem ennyire béna szexjelenetek lesznek. Nem rossz ez, csak nem nekem való... Ebből adódóan nem pontozom sem itt sem a molyon. Mert nem akarom lehúzni. Egy csomó embernek tetszik, és úgy összességében gyorsan haladós könyv....





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Margareta Magnusson: Végső rendrakás svéd módra

Joggal kérdezhető, hogy az ember 32 évesen, miért olvas olyan könyvet, ami arról szól, hogy miként takarítsd ki magad után, az életedet, hogy aztán a gyerekeidnek, unokáidnak, ne az maradjon meg belőled, hogy mennyi holmid volt, hanem az emlékek.  Hogy miért olvastam? Mert, miért ne? Ugyan nem tervezek meghalni, de ismerjük be, hogy a 21. században sem működik máshogy az élet, tehát hopp meghalhat az ember, akár minden előjel nélkül is. És be kell ismernem, ha valamikor bekövetkezik (mint tudjuk, a halál az egyetlen biztos pont az életünkben), akkor én sem szeretnék teher lenne. Sem a cuccaimmal, sem egyéb dolgaimmal. Plusz érdekelt, hogy erről miként gondolkozik Margareta. Cikket persze olvastam már vele, és az meglehetősen felkeltette az érdeklődésem a téma iránt, de szerettem volna ezt könyv formában is, kicsit bővebben elolvasni.  Ami mindenképpen megfontolandó, a könyv olvasása után, hogy bevezessek én is egy dobozt, hogy "HALÁLOM UTÁN KIDOBANDÓ" felirattal. Olyan do

Lauren Blakely: Kőkemény

G ondoltam, hogy a wellness-re valami könnyed kis könyvet fogok magammal vinni. Ezt a könyvet, már tavaly is néztem, hogy annyira gáz a borító, a fülszöveg és a cím, hogy ezt olvasnom kell. Persze pénzt nem vagyok hajlandó érte adni, de hála az égnek a közelemben kölcsönkérhető volt. Itt is, köszi AniTiger! Kezdjük is a külcsínnel, ha már így azt emeltem ki. Külcsín: 2/5 És meg is mondom mi ez a pontozás. Az 5 nálam az lenne, ha egy ütős és kellemes, a könyvhöz illő borítót kap a könyv, ha van egy szerkesztő, egy akárki, aki átolvassa a könyvet és kijavítja az elütéseket, és a helyesírási hibát, ha egy könyvet jó kézbe venni. Tehát ez lenne az 5 pontos külcsín. Jelen esetben, a borító botrányos, a kiadói marketing botrányos volt, a fülszöveg szintén botrányos. És igen, azért a helyesírást át kellett volna valakinek nézni. 2 pont, mert sokkal több elütést vártam. De körülbelül ennyi a pozitív dolog a könyv kivitelezésében.

Lukács Liza: Az éhes lélek gyógyítása

Hmm, jó is ez a könyv, meg nem is. Gyorsan végig lehet rajta futni, és vannak benne információk, de nekem, azaz érzésem támadt, hogy mond is valamit meg nem is. Anorexia és bulimia mondjuk jóval többet szerepelt benne, mint a túlsúly vagy túlevés például. És kétlem, hogy az emberek nagyobb százalékát sújtaná ez a két betegség, és nem a túlsúly, és túlevés…  Minden esetre érdekes könyv. Érdemes elolvasni, mert egy csomó fontos dolgot megtud az ember. Mint például, hogy az evés az emberek egy hányadában úgy működik, hogy esznek, mert unatkoznak, vagy esznek, mert szomorúak, vagy esznek, mert vidámak. Amúgy én általában a hangulat kompenzáláskor könyvet szoktam venni nem enni. Ennek ellenére nem mondom, hogy nincs mit csiszolni a saját életmódomon, és nincs helye annak, hogy változtassak. Már csak anyagi és egészségügyi lehetséges problémák miatt is.  Ami viszont nekem kicsit abszurd volt, hogy vannak emberek, akik havi x száz ezer forintot költenek kajára (már ez is abszurdum az é