2018. február 3., szombat

Ez történt - 2018/1.

Gondoltam, idén megint írok havonta ilyen bejegyzést. Az elképzelés legalábbis ez. Kicsit részletesebbre gondoltam, mint tavaly...tavalyelőtt. Vagy legalábbis másra. Ennek ellenére ez az amolyan személyes kitérős, olvasós és egyebes bejegyzés egyben.

 2018 mottója(az egyik): Irány Japán!

Ennek hála, amit januárban intéztem:
-Útlevél
-Pénzváltás
-Út lefoglalás - előleg befizetése

És próbálok sok-sok japános könyvet olvasni. Amik hol tetszenek, hol nem, de azért köthetők úgy ahogy az országhoz. Nagy álmom látszik megvalósulni idén. Már minden sínen. Sokáig húztam a foglalást, mert nem akartam szájsebészet előtt. Mert nem tudtam, hogy mennyire befolyásoló tényező a repüléshez - mint kiderült két hétig nem ajánlják foghúzás után, de utána már mindegy. Úgyhogy már le is foglaltam az utat.
 A munkahelyemen meg be is írtam már a naptárba, hogy MIKOR nem leszek még csak országhatáron belül sem. 8 évig spóroltam az utazásra, és egy álmom válik valóra idén tavasszal.
Március 24 és április 5-e között Irány Japán.

 A hónapban voltam barátnőzni is. Gabye-val és Sicc-el beültünk Sicc születésnapját ünnepelni, akkor váltottam amúgy Jent is. Illetve AniTiger-rel és Szimirzával is beültem, itt nagy meglepetésemre megünnepeltük a névnapomat, ami jövőhéten lesz. Próbálok idén is sűrűn összeülni a barátaimmal, remélhetőleg sikerül is. Hol valamit ünnepelni, hol csak úgy beszélgetni.
 Az idei évet is nyereményjátékkal indítottam, mármint januárba már hirdettem egyet. Én több jelentkezőt szerettem volna, de így is remek történetek érkeztek. Amiket fel is fogok rakni, csak idő kellene hozzá! Igen tudom, arra van idő, amire akarom. 
  Vettem idén határidőnaplót, de nem akármilyent. Szótanulós határidőnaplót, erről itt írtam. És olvasgatom, nézegetem, tanulgatom. És hát nagyon tetszik!

Könyves berkekben:

14 könyvet olvastam el eddig idén! Ebből 3-at hoztam át tavalyról. De legalább azoknak is a végére jutottam. A magas szám köszönhető annak, hogy ebben van képregény és mesekönyv is. 1-et hagytam félbe, mert egyszerűen az karácsonykor lesz jó, most már tovább lendültem a karácsonyi hangulatomon, erőltetni meg nem akartam.
Idén eddig 4 könyv került a birtokomba!
 
KönyvMegszerzés idejeÁr
Louise Penny: Csendélet 36vs0862018. január 9.0 Ft!
Moór Márton: Madzside?! Ne már, Japán! 370j0482018. január 12.2.700 Ft!
Elan Mastai: Felbolydult napjaink 37k9824 Megjegyzés2018. január 26.0 Ft!
Danielle LaPorte: Vágytérkép 37u5w24 Megjegyzés2018. február 2.0 Ft
A Csendéletet @KönyvMoly_1989 -től kaptam. A Felbolydult napjainkat névnapomra kaptam Szimirzától és AniTiger-től. A Madzside?! volt az egyetlen vásárlásom idén eddig, és ezt már el is olvastam. A Vágytérkép tegnap ért ide, azt a Partvonal kiadó facebook oldalán nyertem egy hete körülbelül. Úgyhogy idén megjegyezném nagyon ügyes vagyok, mert nem vettem csak egy könyvet! Amúgy azért, mert még van egy csomó olvasatlanom, mert könyvtárban dolgozom és mert a megtakarított pénzem a Japán útban van benne :D


A hónapban 16 posztot írtam. Szerintem elég jó kezdés ez! Itt időrendben megtaláljátok őket:


Vélemények:

0 megjegyzés: