2015. május 9., szombat

Még élek!

 Még élek! Még ha  a blog úgy is tűnne, hogy nem működik, ez nem igaz. Azaz igazság, hogy Május számomra eléggé Shakespeare jegyében zajlik. Tehát kutatómunka, utána olvasás, utánanézés és hasonló dolgokkal, ebből adódóan nem jut időm sem a poszt írásra (mármint a Shakespeare –sen kívül), sem az olvasásra. El-elvétve azért néha megfogok valami rövid és nem túlzottan mélyenszántó művet is, hogy ne legyen csömöröm a projekt miatt.


 Jelenleg a projekt úgy áll, hogy:

-Elolvastam a tragédiát (Titus Andronicus)
-Megkerestem az összes felellhető irodalmat a könyvtárban a tragédiáról. Meglepetésemre aránylag sokban van utalás rá, más nem egy-két mondatban, de az is érdekes!
-A megtalált dolgokat fel post-iteltem, és hazahoztam, illetve ahol összefüggően 5-10 oldalt írtak a műről, ott kifénymásoltam, és a fénymásolatot hoztam csak haza!
-A filmet ami készült belőle sikerült beszereznem. Mármint a körülbelül 4-5 filmből egyet, az Anthony Hopkinsosat, bár arra még nem vettem rá magamat, hogy a 2 óra 41 perces, szöveghű(!) filmnek nekiálljak, bele-bele néztem, és megállapítottam, hogy a szöveghez ugyan hű, de elég elborult az egész. A végén már pisztollyal lövöldöznek!
-Rászabadultam Pinterestre és youtub-ra is a témában, ahol sajna az angol nyelv ismeretének hiánya elég nagy hátrány, mert így egy csomó mindent nem értek. Viszont találtam gagyi rajzolt 10 percben összefoglalását is a történetnek…az mondjuk elég borzalmas volt :D Akkor már inkább a S.Ö.R –ös két perc (az vicces volt)


 Úgyhogy élek és virulok, csak Shakespeare projekt lázban égek. Most már csak remélem, hogy 20-áig sikerül megszületnie a posztnak is róla, és nem lesz hiába ez a sok kutakodás. Merőben egyszerűbb volna az egész, ha közben nem fürdőszoba felújításban lennénk és a hétvégéken nem zörögne-hörögne minden és tudnék haladni, ha már hét közben nem nagyon értem rá :D (igen a Bosszúállók 2-tőt meg kellett néznem….tehát nem értem rá :D)
Vélemények:

0 megjegyzés: