2013. február 11., hétfő

Szatmári Nóra - 120 sorsformáló tipp


Fülszöveg:
Egy könyv, mely nem mondja el sok száz oldalban a semmit, hanem a lényeges dolgokra fókuszál. Kövesd a könyvben leírtakat, kezd el alkalmazni a napi tanácsokat, és bizonyítsd, készen állsz a változásra! 120 igazán optimista tippet ad, melyet, ha követsz, és saját életedre alkalmazod, akkor 60 nap múlva már egy másik úton jársz, 120 nap múlva bölcsebb leszel, 240 nap múlva tőled kér tanácsot a környezeted, és 365 nap múlva birtokában leszel az elégedettség állapotának. Egy olyan irodalmat tartasz a kezedben, ami röviden összefoglalja, mik azok, amiket jó lett volna tudni már 18 évesen, milyen dolgokkal ne foglalkozz, amik visszavetnek, vagy éppen, mi az, amit azonnal meg kell tenned önmagadért. Tégy jó benyomást másokra, inspiráld a környezetedet, és légy önmagad! Ami ebben a könyvben van, azt csinálják a „ sikeres ” boldog „ elégedett ” gazdag " optimista emberek. Akarsz közéjük tartozni? Akkor cselekedj! Én végigjártam ezt az utat. Nekem sikerült. Neked fog?

Külcsín és belbecs:

Olyan kis aranyos a mérete. Zsebben elférő, bármikor előkapható drágaság. Nem mond sokkal többet, mint a hasonló könyvek. Sőt mondhatni, nem mindenre kiterjedő tanulmány ez. Sorsformáló? Kérdéses.
Ennek ellenére, jó volna, ha az embereknél lenne belőle egy példány. Jó lenne, ha elolvasnák, és elgondolkodnának a dolgokon. Könnyeden ad tanácsokat, amiket meg lehet fogadni, el lehet vetni, meg lehet gondolni.
Sokszor mondja, hogy mosolyogjunk. Egyetértek vele, ha a világra mosolyogsz, majd visszamosolyog rád. Legalábbis így kellene lennie :)
Annak jó, hogy kezdődő negatív gondolataimat kiirtotta, és elhitette, hogy azért nem annyira szar a világ, mint azt most per pillanat látom. Hogy bízzak magamban, másokban, és lehetőleg éljek a lehetőségekkel. Próbálom megfogadni a tanácsait, mert egész jók. Nem eredetiek, de hatásosak. Vannak dolgok amiket sokféleképpen le kell írni, sokszor kell elolvasni, hogy az ember felfogja, hogy elhiggye, hogy éljen vele.

És abban is igaza van, ha nincs elég bátorságod, ha nem is próbálod meg a dolgokat, akkor miért gondolod, hogy bármi jobb lesz? Komolyan, miért nem próbálkoznak az emberek? Mert félnek a kudarctól, a nemleges választól. De miért? Hiszen, ha meg sem próbálod eleve elbuktál, ha megpróbálod és nemet mondanak, hát így jártál, de legalább megtettél mindent az ügy érdekében. És...nos, lehet igent mondanak. De ha meg sem próbálja az ember, akkor egész életében gondolkodhat azon, hogy "mi lett volna ha...".

Próbálkozni, mosolyogni és pozitívan nézni a világra. :)


Vélemények:

3 megjegyzés:

Névtelen írta...

Ugyanazt vajon érdemes többször megpróbálni ha már negatív eredménye lett?

Jeffi írta...

Én úgy gondolom, erre nem lehet egyértelmű nemet vagy igent mondani. Adott dologtól függ, van amit igenis, ha többször elbuksz is újra meg kell próbálni

Nóra írta...

Kedves névtelen!

Attól függ, mi az a dolog, mekkora volumenű, s mi a cél. Lehet, hogy nem a céllal van gond, hanem az elérési útvonal hibás. Lehet, hogy kisebb dolgot kell először elérni... lehet, hogy eleve több lépcsőt akarsz átugrani, pedig mindig csak eggyel kellene feljebb lépni...

Szép estét!

Szatmári Nóra :-)