2012. szeptember 6., csütörtök

Szent Johanna Gimi 9. évfolyam


Most nem írok fülszöveget meg semmi ilyesmit, mert úgy gondolom, hogy erről a sorozatról már mindenki hallott, aki meg még nem az az én blogomnál jobb helyen biztos talál róla raktad dolgot (vagy a moly.hu -n). Tehát kimarad a fülszöveg rész, mégis marad egy bevezető, avagy miért fogja kezébe egy 26 éves felnőtt (nem nevetni :P) nő ezt a sorozatot amikor, amúgy is el van havazva, annyi olvasnivalója van a rukkola.hu miatt (nehogy sajnáljatok, lassan félni kezdek, hogy rám dőlnek a könyvek). Na tehát, hogy miért is vettem kezembe ezt a könyvet. Erről is Sicc tehet (kolléganő, barátnő, voltosztálytárs egy személyben :D). Azt mondta, jó könyv, amúgy ő általánosságban mindig ezt mondja, hogy "Dóra, ez egy jó könyv, jó lenne ha te is olvasnád" vagy valami hasonló. Ettől a beszélgetéstől számított körülbelül négy...öt hónap és sikerült is kezembe kaparintanom az első részt. Nem akartam sokat gondolkodni, kis lazítás, kis ilyen "nem tudom mit esztek rajta" mentalitással álltam neki. Most jelenleg a harmadik elején tartok, és tervezem megvenni, elolvasni mindet. Magával ragadott, és nem azért mert hudejó, meg hudesok mondanivalója van, persze van, de azt hiszem főleg szimplán szórakoztatni akar, és ez jó dolog (egy könyvnél nem elhanyagolható tulajdonság.)
Tehát akkor alant Reni első éve a gimnáziumban, avagy így látom én:

9. évfolyam, új  iskola, új emberek, új lakás, új élet. Nos mivel én nem jártam gimibe, csak szimpla középsuliba, semmi extrába, így érdekes egy ilyen iskoláról olvasni. Szimpatikus volt az osztálylétszám, hogy kevesen vannak. Volt akit sikerült rögtön megkedvelnem. (erre Sicc azt mondja, hogy nem is jófej...mármint most még igen ... -.-" ejnye, én szeretek szeretni karaktereket :D). Tehát Arnold nekem szimpatikus, nem, nem azért mert olvas, és osztályelső és minden, hanem mert van, és képes elviselni Virágot aki kb az ellentéte, és kitart mindig Reni mellett. Jó nem csak ő tart ki, de ne szaladjunk előre. Tehát mivel már a harmadik résznél tartok, ködösek az emlékeim, de arra emlékszem, hogy amikor Cortez feltűnik, akkor szegény Reni elveszett de nagyon :) Aranyos. Amúgy megjegyezném, hogy ez az osztály egy csomó furasággal rendelkezik. Mármint majdnem mindenki egyéniség (kivéve Gábor, mert róla ők sem tudják kicsoda :D), meg Reni(aki amúgy igen, de nem tudja, hogy van egyénisége). És annyira érdekesek, bár nagy részükkel ha élnének, és egy suliba járnák velük, nem hiszem, hogy barátkoznék, teljesen más világ vagyok, feltehetően Renivel jól kijönnék és egy csomót olvashatnánk együtt. De furák, mert nekem az idegen, hogy majdnem mindenen röhögnek, hogy annyira hülye poénjaik vannak, és egymás szívatása is szerintem néha annyira természetellenesen jön ki (éjszakai kajarendelés másnak stb.) Ricsit is kedvelem, szegény a kémia kitűnőjével azért nagyot szívott :D Ja ne spoilerezzek, bocsánat :) Tehát mindenki olyan ebben a könyvben, hogy vagy szereted, vagy utálod, de nem marad nagy valószínűséggel közömbös számodra.
Utálom ember: Vladár
Akit még nem tudok hova tenni: Cortez. Őt nem tudom kiismerni, mármint eddigi két rész kevés ahhoz, hogy képes legyek rá, hogy rögtön tudjam, hogy végül mi lesz, néha annyira jó fej. Néha meg érdekes.
Kinga: én őt nem tudom szeretni :( Tudom, hogy jót akar, meg egy egoista kis csaj...de nem :( Még nem megy az, hogy "lásd, hogy neki van a legnagyobb szíve", speciel a legnagyobb szája van.
Dave: egoista :D
Zsolti: vajon mennyire normális, ha az ember minden zsebében kaja van és néha pudinggal kezdi a napot az iskola előtt??? o.O
Ricsi:   naaagyon hülye :D 
Arnold:  róla nem mondok semmit, csupán szeretem.
Virág: emó, és igen jól megfogalmazták az osztálytársai: "Virág nagyon sötét vagy", de amúgy aranyos, olyan szeretnivalóan hülye. Minden esetre nekem tetszett a megoldása a Rómeó és Júliás dolgozatra, hogy teli hangulat jelezte :D

Reni: mivel mindent az ő szemszögéből látok, így őt egyrészt sajnálom, másrészt fejbevágnám, mert hülye, harmadrészt azért nem is kell sajnálni, mert tehetne, ha akarna az ügy érdekébe, csak mulya (ja de az anyukája főztjéért sajnálom!!)
Zsák: szegényről nem tudok semmit (második részből sem lett sokkal kidolgozottabb).


Még mindig 9. évfolyam, hogy ebbe mennyi sírás volt :( és mennyi nevetés is! Tehát még mindig nem normálisak, és még volt szívösszetörés is. Renit tényleg sajnálom. Ja igen a szüleit amúgy bírom, hogy folyton a kamaszkezelő könyveket bújják :) Reni meg csak azért sem akar átlag kamasz lenni, amivel bezavarja őket, bár ettől lesz mégis átlagkamasz. Irigylem az elért tanulmányi eredményéért, sosem tanultam ennyit és sosem értem ilyesmit el mint ő, de le a kalappal előtte. Még ha Kinga ezért utálja is (nem is). Minden esetre nem lehet könnyű strébernek lenni, iskolaújságba írni, egy csomót olvasni (tényleg sokat olvas, sajna az ő korosztálya a környezetemben nem látom hogy ilyen olvasós lenne...bár az osztálya sem). Szegényt az olvasás miatt amúgy is ufonak nézik.
Emlékezetes momentum...osztálykirándulás (volt más is de az nagyon spoiler lenne)
Vladár: menne már a fenébe, a rajzzal -.-" én tök nem értem a rajz tipikusan készségtantárgy, vagy tudsz, vagy nem tudsz és csak próbálkozol, és miért kell szegény lányt ennyire kínozni???? O.O gonosz volt, utálom!
A többieket amúgy kedvelem (tanárokat is), Ricsi meg raszta lett :) Biztos jól áll neki :D

Tehát röviden és velősen, az első két részt elolvasva, beszippantott, és amennyire fáradt vagyok mostanában, ennél magvasabb olvasmány nem nagyon menne. Kikapcsol és ez jó dolog. :) Örülök, hogy meg lett írva, és örülök, hogy eljutottam odáig, hogy olvassam, és hogy mire erre rávettek, relatíve nem kell sokat várnom, hogy teljes legyen a sorozat (fél év a 8. megjelenéséig azt hiszem!...addigra eljutok talán odáig :D)Vélemények:

0 megjegyzés: