2012. szeptember 22., szombat

Gaura Ágnes - Vámpírok múzsája

Fülszöveg:

Borbíró Borbála a magyarországi Vámpírkutató Intézet alkalmazottja, bakancsos tudós és magánéleti szerencsétlenség, akinek a munkája a mindene – ám amikor hatalomra kerül az Emberfeletti Összefogás Pártja, az intézet az élőholtak megnövekedett politikai befolyásának köszönhetően bezárja kapuit. Mit tehet egy állástalan vámpírkutató egy olyan Magyarországon, ahol a vámpírok lassan teljes jogú állampolgárokká válnak, és ahol a háttérben köttetett szerződések különleges kiváltságokat is megadnak nekik?
Az állás, amely végül az ölébe hull, jóval több és veszélyesebb, mint amiről valaha is álmodott, és rejtélyes, új főnöke hamarosan hajmeresztő feladat elé állítja: be kell épülnie a kormány tanácsadói, az IQ vámpírok közé, hogy kiderítse, mit titkolnak emberi szövetségeseik elől. Bori nem tudja, képes lesz-e átverni Magyarország legokosabb vámpírjait úgy, hogy csupán eszére és alaposan felvágott nyelvére támaszkodhat, de a vérét, életét és emberségét megőrizze.
Magyar nyakba magyar szemfog!

Külcsín, belbecs, avagy így látom a könyvet:

Nézzük csak az első dolog ami a könyvben megfogott az a borító volt. Tudom, tudom nem kell mondani, borító alapján ne válasszon az ember könyvet, de hát néha (sokszor) azért előfordul, hogy nagyon szép  a borító és beindul a hörcsög effektus, hogy ezt én akarom. Először csak kölcsön akartam, de nem jelezte senki, hogy "most" odaadja, én meg hangulat olvasó vagyok, tehát ha én most szeretném, akkor most kell, és nem akkor amikor sikerülne is kölcsön kérnem. Tehát maradt a megvétel és nem bántam meg. Bár nem is szeretem a vámpírokat.
Igen, igen minek vesz egy könyvet az aki nem szereti a vámpírokat, olyan címmel, hogy "Vámpírok múzsája"...de megvettem, és beleszerettem. És húztam, hogy nehogy gyorsan vége legyen, de sajnos így is nagyon gyorsan vége lett és most meg vagyok lőve mert még nincs itt a folytatás. Tessék gyorsan kiadni!!

A történet tetszetős, de ami különlegessé, és nálam maximálisan kedvenc könyvvé tette, az az írónő humora volt. Annyira jól megírta, annyira elképzelhető volt. A szereplők kidolgozottságával sincs gond, és hála az égnek volt kit utáljak, volt kivel szimpatizálnom. Borit példának okáért imádtam, a maga szókimondó (vagy gondolataiban is szókimondó) valójában. Attilát is megkedveltem, bár amikor Bori felképelte, lehet, hogy én is megcsapkodtam volna egy kicsit. Vámpírt igazán nem sikerült megkedvelnem, talán Koppányt, de őt sem ismertem teljesen ki, hogy most mit is akar pontosan Boritól (szerzett sellővért, na vajon mit akarhat :D). A vérmedvét Kristófot is megszerettem, bár nem is tudtam, hogy vannak vérmedvék, én lemaradtam a vérfarkasoknál :D
Helyszín: Magyarország (nagy általánosságban), vámpírpárt meg ilyenek. Amúgy nem elképzelhetetlen, egy alternatív valóságban, azért lehet nem akarnék ott élni. Mármint nem azért mert, ha este kimész az utcára, akkor az olyan mint az öngyilkosság, és nem is a törvénybe iktatott véradás miatt (mert az pl. egy jó dolog, még ha itt vámpírkajának kell is), hanem mert egyszerűen nem szeretem a vámpírokat, sem démonokat, sem alakváltókat, a boszikkal és táltosokkal nincs gondom.

Kedvenc jelenet: Nem tudom, az egész könyv :D Jó ha nagyon muszáj lenne akkor....hudenehéz, nagyon tetszett amikor Bori ecsetelte, hogy milyen spéci kütyüket tud kinézni a Magyar titkosszolgálat vámpír részlegéből, a csodaautón át ami karót szúr a szívbe sok mindenen keresztül. De amúgy tényleg az egész könyv kedvenc.
Top szereplők:
Bori, egyrészt mert főszereplő meg amúgy is ő volt a legjobb.
Bowman, alig volt benne, de azzal belopta magát a szívembe, benne már az vicces volt, hogy totál nincs humorrézéke :D
Attila, hát ő is egyéniség, bár a folytonos tejívása már az idegeimre ment.
Béla, a vámpír: oké ő csak poénból, de na tény hogy ő sem volt sokat benne, de ilyen névvel már a feltűnésekor vigyorogtam.

Őszinte leszek, ritkán olvasok magyar írótól, mármint ami nem mesekönyv. És így a magyar nevek elejével kifejezetten zavartak, mert megszoktam, hogy általában olyan nevek vannak amit jó eséllyel kiejteni sem tudok. Így Koppány, Béla, Borbála, Eszter stb. nevek furák voltak, de a negyedénél már ez sem zavart.

Kérem a folytatást, moooost!!!!!!

Pontozás 10-es skálán:
Történet: 10*
Karakterek: 10
Borító: 10

Könyv adatai:
Kiadó: Delta Vision Kft
Kiadás ideje: 2012
Író: Gaura Ágnes
Borító (mert gyönyörű): Sánta Kira
ISBN: 9786155161384
Oldalszám : 472
Ár: 2.999 Ft
Vélemények:

0 megjegyzés: