Ugrás a fő tartalomra

Gaura Ágnes - Vámpírok múzsája





Fülszöveg:

Borbíró Borbála a magyarországi Vámpírkutató Intézet alkalmazottja, bakancsos tudós és magánéleti szerencsétlenség, akinek a munkája a mindene – ám amikor hatalomra kerül az Emberfeletti Összefogás Pártja, az intézet az élőholtak megnövekedett politikai befolyásának köszönhetően bezárja kapuit. Mit tehet egy állástalan vámpírkutató egy olyan Magyarországon, ahol a vámpírok lassan teljes jogú állampolgárokká válnak, és ahol a háttérben köttetett szerződések különleges kiváltságokat is megadnak nekik?
Az állás, amely végül az ölébe hull, jóval több és veszélyesebb, mint amiről valaha is álmodott, és rejtélyes, új főnöke hamarosan hajmeresztő feladat elé állítja: be kell épülnie a kormány tanácsadói, az IQ vámpírok közé, hogy kiderítse, mit titkolnak emberi szövetségeseik elől. Bori nem tudja, képes lesz-e átverni Magyarország legokosabb vámpírjait úgy, hogy csupán eszére és alaposan felvágott nyelvére támaszkodhat, de a vérét, életét és emberségét megőrizze.
Magyar nyakba magyar szemfog!

Külcsín, belbecs, avagy így látom a könyvet:

Nézzük csak az első dolog ami a könyvben megfogott az a borító volt. Tudom, tudom nem kell mondani, borító alapján ne válasszon az ember könyvet, de hát néha (sokszor) azért előfordul, hogy nagyon szép  a borító és beindul a hörcsög effektus, hogy ezt én akarom. Először csak kölcsön akartam, de nem jelezte senki, hogy "most" odaadja, én meg hangulat olvasó vagyok, tehát ha én most szeretném, akkor most kell, és nem akkor amikor sikerülne is kölcsön kérnem. Tehát maradt a megvétel és nem bántam meg. Bár nem is szeretem a vámpírokat.
Igen, igen minek vesz egy könyvet az aki nem szereti a vámpírokat, olyan címmel, hogy "Vámpírok múzsája"...de megvettem, és beleszerettem. És húztam, hogy nehogy gyorsan vége legyen, de sajnos így is nagyon gyorsan vége lett és most meg vagyok lőve mert még nincs itt a folytatás. Tessék gyorsan kiadni!!

A történet tetszetős, de ami különlegessé, és nálam maximálisan kedvenc könyvvé tette, az az írónő humora volt. Annyira jól megírta, annyira elképzelhető volt. A szereplők kidolgozottságával sincs gond, és hála az égnek volt kit utáljak, volt kivel szimpatizálnom. Borit példának okáért imádtam, a maga szókimondó (vagy gondolataiban is szókimondó) valójában. Attilát is megkedveltem, bár amikor Bori felképelte, lehet, hogy én is megcsapkodtam volna egy kicsit. Vámpírt igazán nem sikerült megkedvelnem, talán Koppányt, de őt sem ismertem teljesen ki, hogy most mit is akar pontosan Boritól (szerzett sellővért, na vajon mit akarhat :D). A vérmedvét Kristófot is megszerettem, bár nem is tudtam, hogy vannak vérmedvék, én lemaradtam a vérfarkasoknál :D
Helyszín: Magyarország (nagy általánosságban), vámpírpárt meg ilyenek. Amúgy nem elképzelhetetlen, egy alternatív valóságban, azért lehet nem akarnék ott élni. Mármint nem azért mert, ha este kimész az utcára, akkor az olyan mint az öngyilkosság, és nem is a törvénybe iktatott véradás miatt (mert az pl. egy jó dolog, még ha itt vámpírkajának kell is), hanem mert egyszerűen nem szeretem a vámpírokat, sem démonokat, sem alakváltókat, a boszikkal és táltosokkal nincs gondom.

Kedvenc jelenet: Nem tudom, az egész könyv :D Jó ha nagyon muszáj lenne akkor....hudenehéz, nagyon tetszett amikor Bori ecsetelte, hogy milyen spéci kütyüket tud kinézni a Magyar titkosszolgálat vámpír részlegéből, a csodaautón át ami karót szúr a szívbe sok mindenen keresztül. De amúgy tényleg az egész könyv kedvenc.
Top szereplők:
Bori, egyrészt mert főszereplő meg amúgy is ő volt a legjobb.
Bowman, alig volt benne, de azzal belopta magát a szívembe, benne már az vicces volt, hogy totál nincs humorrézéke :D
Attila, hát ő is egyéniség, bár a folytonos tejívása már az idegeimre ment.
Béla, a vámpír: oké ő csak poénból, de na tény hogy ő sem volt sokat benne, de ilyen névvel már a feltűnésekor vigyorogtam.

Őszinte leszek, ritkán olvasok magyar írótól, mármint ami nem mesekönyv. És így a magyar nevek elejével kifejezetten zavartak, mert megszoktam, hogy általában olyan nevek vannak amit jó eséllyel kiejteni sem tudok. Így Koppány, Béla, Borbála, Eszter stb. nevek furák voltak, de a negyedénél már ez sem zavart.

Kérem a folytatást, moooost!!!!!!

Pontozás 10-es skálán:
Történet: 10*
Karakterek: 10
Borító: 10

Könyv adatai:
Kiadó: Delta Vision Kft
Kiadás ideje: 2012
Író: Gaura Ágnes
Borító (mert gyönyörű): Sánta Kira
ISBN: 9786155161384
Oldalszám : 472
Ár: 2.999 Ft

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Margareta Magnusson: Végső rendrakás svéd módra

Joggal kérdezhető, hogy az ember 32 évesen, miért olvas olyan könyvet, ami arról szól, hogy miként takarítsd ki magad után, az életedet, hogy aztán a gyerekeidnek, unokáidnak, ne az maradjon meg belőled, hogy mennyi holmid volt, hanem az emlékek.  Hogy miért olvastam? Mert, miért ne? Ugyan nem tervezek meghalni, de ismerjük be, hogy a 21. században sem működik máshogy az élet, tehát hopp meghalhat az ember, akár minden előjel nélkül is. És be kell ismernem, ha valamikor bekövetkezik (mint tudjuk, a halál az egyetlen biztos pont az életünkben), akkor én sem szeretnék teher lenne. Sem a cuccaimmal, sem egyéb dolgaimmal. Plusz érdekelt, hogy erről miként gondolkozik Margareta. Cikket persze olvastam már vele, és az meglehetősen felkeltette az érdeklődésem a téma iránt, de szerettem volna ezt könyv formában is, kicsit bővebben elolvasni.  Ami mindenképpen megfontolandó, a könyv olvasása után, hogy bevezessek én is egy dobozt, hogy "HALÁLOM UTÁN KIDOBANDÓ" felirattal. Olyan do

Lauren Blakely: Kőkemény

G ondoltam, hogy a wellness-re valami könnyed kis könyvet fogok magammal vinni. Ezt a könyvet, már tavaly is néztem, hogy annyira gáz a borító, a fülszöveg és a cím, hogy ezt olvasnom kell. Persze pénzt nem vagyok hajlandó érte adni, de hála az égnek a közelemben kölcsönkérhető volt. Itt is, köszi AniTiger! Kezdjük is a külcsínnel, ha már így azt emeltem ki. Külcsín: 2/5 És meg is mondom mi ez a pontozás. Az 5 nálam az lenne, ha egy ütős és kellemes, a könyvhöz illő borítót kap a könyv, ha van egy szerkesztő, egy akárki, aki átolvassa a könyvet és kijavítja az elütéseket, és a helyesírási hibát, ha egy könyvet jó kézbe venni. Tehát ez lenne az 5 pontos külcsín. Jelen esetben, a borító botrányos, a kiadói marketing botrányos volt, a fülszöveg szintén botrányos. És igen, azért a helyesírást át kellett volna valakinek nézni. 2 pont, mert sokkal több elütést vártam. De körülbelül ennyi a pozitív dolog a könyv kivitelezésében.

Lukács Liza: Az éhes lélek gyógyítása

Hmm, jó is ez a könyv, meg nem is. Gyorsan végig lehet rajta futni, és vannak benne információk, de nekem, azaz érzésem támadt, hogy mond is valamit meg nem is. Anorexia és bulimia mondjuk jóval többet szerepelt benne, mint a túlsúly vagy túlevés például. És kétlem, hogy az emberek nagyobb százalékát sújtaná ez a két betegség, és nem a túlsúly, és túlevés…  Minden esetre érdekes könyv. Érdemes elolvasni, mert egy csomó fontos dolgot megtud az ember. Mint például, hogy az evés az emberek egy hányadában úgy működik, hogy esznek, mert unatkoznak, vagy esznek, mert szomorúak, vagy esznek, mert vidámak. Amúgy én általában a hangulat kompenzáláskor könyvet szoktam venni nem enni. Ennek ellenére nem mondom, hogy nincs mit csiszolni a saját életmódomon, és nincs helye annak, hogy változtassak. Már csak anyagi és egészségügyi lehetséges problémák miatt is.  Ami viszont nekem kicsit abszurd volt, hogy vannak emberek, akik havi x száz ezer forintot költenek kajára (már ez is abszurdum az é