Magamról

Saját fotó
Munkámat tekintve könyvtári adminisztrátor vagyok. 2006.12.01-e óta, a József Attila könyvtárban (Dunaújvárosban). Kölcsönzés a fő munkaterületem, de emellett, foglalkozom a beérkezett ajándékkönyvekkel, javítom a katalógus hibáit, és a könyvtár Molyos profilját is én használom, tehát én töltöm fel az új könyveinket, és rakom fel oda a híreket. Emellett még ezer más dolgot csinálok, amit általában az éves beszámolóba is elfelejtek beírni, mert már annyira alap :D Nagyvenyimen élek édesanyámmal, egy kertes házban, Bogi kutyánkkal, aki mindenkit szeret, főleg ha kap simogatást és ennivalót :) Érdeklődési körömet elég könnyű lekövetni a blogon, igen a legaktívabb a könyvek szeretete, utána jön az írás. Témakörben a Kelet, a spiritualitás, a buddhizmus, az önsegítő irodalom. Ha szépirodalomra vetemedek, akkor inkább fantasy, minimális romantika, de amúgy bármit szívesen kipróbálok (maximum az első 50 oldal után abbahagyom). Koromból adódóan már megtanultam, hogy nem MUSZÁJ elolvasni egy könyvet, ha nem vonz be, akkor el kell engedni, akkor nem nekem íródott.

2024. június 1., szombat

Júniusi tervek

 

Tehát a hónapban ők következnek. Reményeim szerint amúgy belefér majd mind az öt könyv, plusz azok amiket már megkezdtem. A legtöbb megkezdettel már a végén járok, így őket ide nem fotóztam be, de remélem mindenre (is) lesz időm, Kresz tanulás mellett.

 Most értem el azt az állapotot, hogy bemertem vállalni recenziót, mert már stabilan, minden nap egy kicsit olvasok. Az elmúlt időszak nem erről volt híres, így nem is igazán gondolkodtam recenziós könyv kérésén. De arra is rájöttem, hogy Kresz tanulás mellé kell valami ami kicsit feloldja a tömény vezetős információt, és kicsit kikapcsol.

 Úgyhogy velük tervezem tölteni a júniust, és hogy kik is ők, lássuk egy kicsit közelebbről :)

Fülszöveg:

Ez a lenyűgöző képeket és magvas gondolatokat tartalmazó exkluzív kötet szemet és lelket gyönyörködtető olvasmány, emellett remek lehetőség arra, hogy megajándékozzuk szeretteinket, barátainkat.

 Kossuth, Budapest, 2018

64 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789630993975 · Fordította: Nagy Boldizsár


Fülszöveg: A ​Ne sz*rakodj, élj! című könyvével Gary John Bishop olvasók millióinak tanította meg, hogyan lehet elnémítani a negatív, önszabotáló hangokat a fejükben, hogy végre kiteljesedhessünk. Új könyvében kibővíti korábbi tanításait, újradefiniálja, hogy mit jelent bölcsnek lenni, és megmutatja, hogyan küzdhetünk meg problémákkal, és hogyan javíthatunk a saját életünkön – és másokén.

Amikor az élet sz*rkupacba lök, sokan nem tudjuk, mit kellene tenni – legyen szó elveszített munkahelyről, összetört szívekről, vagy egész egyszerűen a céltalanság érzéséről. Bölcsességre van szükségünk, hogy tovább haladhassunk. És ugyan az interneten rengeteg látszólag jó tanács van, azok nem mindig segítenek ténylegesen megváltoztatni az életünket. Wise as F*ck áttör a hülyeségen, és tűpontos tanácsokat ad a négy legfontosabb területen: szerelem, vesztesé, félelem és siker.

Széleskörűen dicsért egyenes stílusában megírt könyvével Bishop új, friss perspektívát kínál arra, hogyan tudjuk megváltoztatni a dolgokhoz való hozzáállásunkat. De azt is egyértelművé teszi, hogy a munka itt nem áll meg. Most, hogy már nem sz*rakodsz és k*rva bölcs vagy ezekkel a kényes témákkal kapcsolatban, ideje, hogy ezeknek a leckéknek a segítségével az egész világra hatással legyél.
 Maxim, Szeged, 2024
224 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789634998044 · Fordította: Szaszkó Gabriella

Fülszöveg: Nehezen ​motiválod magad? Úgy érzed, elakadtál, és képtelen vagy elvégezni a legfontosabb feladataidat? Nem tudod hosszú távon fenntartani a motivációt?

Ha igen, itt az ideje, hogy változtass, és visszaszerezd a motivációd!

Thibaut Meurisse segít neked abban, hogy visszakapd a belső lendületed! A Maradj motivált világos és tömör útmutató, amely megmutatja lényegre törő útmutatásain keresztül, hogyan építsd fel a motivációt és hogyan győzd le a halogatást. Ennek eredményeképpen megszűnik a bűntudat, a motivációd növekedni fog, és sokkal több célodat tudod elérni, mint ahogyan azt eddig gondoltad.

A következőket fedezheted fel a könyvben:
• azt az egy dolgot, amit most azonnal meg kell tenned, hogy kimássz a gödörből és visszanyerd a motivációdat;
• hogyan tedd rendbe az elméd és a környezeted, hogy visszatérhessen a belső lendületed;
• 25 egyszerű, mégis erőteljes stratégiát, amivel visszanyerheted a motivációdat;
• egy egyszerű módszert, amellyel növelheted az önbecsülésed és gyorsan visszaszerezheted a motiváltságodat;
• egy hatékony keretrendszert a lendület kialakításához és a motiváció hosszú távú fenntartásához, és
• sok más hasznos technikát céljaid eléréséhez.

A Maradj motivált kötelező olvasmány a motiváció visszaszerzéséhez és a kívánt élet eléréséhez. Ha szereted a könnyen megvalósítható stratégiákat, a praktikus gyakorlatokat és a lényegre törő útmutatásokat, akkor ez a könyv tetszeni fog neked.

 Good Life Books, 2024
240 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789636301019

Fülszöveg: Itt ​az idő, hogy te is megtapasztald a tudatos teremtés erejét!

Akár hiszed, akár nem, az életedet te magad irányítod, ezt senki más nem teheti meg helyetted… hacsak te magad meg nem engeded neki. Mi lenne, ha lennének olyan egyszerű elvek, amelyek segítségével mindent megszerezhetsz az életben? Lehet, hogy már rendszeresen manifesztálsz is, vagy esetleg hallottál már róla, de még nem próbáltad ki.

A manifesztálás azt jelenti, hogy gondolataid, érzelmeid vagy hited erejét használod fel arra, hogy valamit fizikailag bevonzz az életedbe. Tudományos kutatások igazolják, hogy minden energiából áll: tárgyak, állatok, gondolatok és emberek egyaránt.

Az energia áramlását bizonyos törvényszerűségek határozzák meg. Minél többet tudsz ezekről a törvényekről, annál könnyebben tudod használni azt az energiát, amivel rendelkezel. Nem csoda, hogy olyan sztárok vallják a manifesztációt a siker titkának, mint Will Smith, Jim Carrey, Oprah Winfrey és Lady Gaga.

Csak néhány példa, amit megtudhatsz ebből a könyvből:
• miért kellene többet foglalkoznod a manifesztálással, mint gondolnád;
• a valóságod megváltoztatása mögött rejlő tudományos titok;
• mi az oka annak, ha nyomorúságot manifesztálsz, és hogyan kerülheted el ezeket a gyakori hibákat;
• 15 olyan technika, amely garantálja a manifesztálásod sikerét;
• alapvető mentális gyakorlat, amelyet az olimpikonok és a sztársportolók naponta elvégeznek teljesítményük növelése érdekében;
• a legnagyobb pénzügyi hazugság felfedése, illetve hogyan teremthetsz valódi bőséget;
• figyelmeztető jelek, hogy hiányérzeted van, és hogyan szabadulj meg tőle;
• és még sok más…

Minden embernek megvan a képessége ahhoz, hogy manifesztáljon. Jogod van a boldogsághoz, és teljesen elérhető számodra is, ezt garantálom. Nem kell beleragadnod abba a helyzetbe, amelyet még akkor teremtettél magadnak, amikor robotpilóta üzemmódban éltél. A tudás, amit ebből a könyvből megszerezhetsz, megváltoztathatja a szemléletedet, és megmutatja, hogyan élheted magasabb szinten az életedet.

Good Life Books, Budapest, 2024
192 oldal · keménytáblás · ISBN: 9789636301514

Fülszöveg:
„Kínának jogában áll Magyarországot megvédeni.”
Ez az 1908-ban megjelent regény nem csupán azért különleges, mert egyike a legkorábbi kínai tudományos-fantasztikus műveknek, hanem azért is, mert hazánk, Magyarország kitüntetett szerepet kap benne. Az 1999-ben játszódó történetben a hun gyökerekkel bíró Magyarország súlyos konfliktusba kerül a Német–Francia Dualista Monarchiával és az egész Nyugattal, s csak abban bízhat, hogy a rokon népek lakta Kína a segítségére siet. A kínai császár útnak indítja a világ legfejlettebb és legpusztítóbb flottáját, majd hamarosan a szárazföldön, a tengeren és a levegőben is dúl a civilizációk közötti háború. De vajon ez az olykor „csodafegyverekkel” megvívott küzdelem elhozza-e az új korszakot, és sikerül-e Kínának megvédenie Magyarországot?
Ennek a sokáig Kínában is elfeledett regénynek ez az első idegen nyelvű fordítása, amely Tokaji Zsolt sinológus, műfordító munkáját dicséri.

 Multiverzum, Budapest, 2024
248 oldal · puhatáblás · ISBN: 9786156662064 · Fordította: Tokaji Zsolt



Nincsenek megjegyzések: