Ugrás a fő tartalomra

Tom Felton: Túl a varázslaton - Egy mardekáros vallomásai

 

Könyv: Tom Felton: Túl a varázslaton

Kiadó: HVG Könyvek

Kiadó székhelye: Budapest

Kiadás éve: 2023

Oldalszám: 270

Kötés: Keménytáblás

ISBN: 9789635653102

Fordította: Pétersz Tamás

Megjelenés időpontja: 2023. március 17.

Ár: 6.500,-

Kiadói ár: 5.525 ,-

BELEOLVASÓ



Köszönet a könyvért a HVG könyvek kiadónak!

 Vannak könyvek, amelyeknél első látásnál tudom, hogy el akarom olvasni. Független attól, hogy miről szól. Tom Felton könyve ilyen volt. Amikor még csak a beharangozó volt, hogy érkezik, már akkor úgy voltam vele, hogy ez érdekes lehet, el szeretném olvasni. Aztán el is felejtettem egészen addig, míg újra szembe nem jött velem, akkor felírtam, hogy a könyvtár szerezze be, de végül próba szerencse alapon kértem recenziós példányt is. (már csak azért is, mert a recenziókat legalább biztosan elolvasom rövid határidőn belül, nem úgy mint a könyvtári vagy ne adj isten a magánkönyvtári könyveket, amik csak úgy vannak ;))


 Tom Feltonról az összes információm olvasás előtt: Ő az a srác a Harry Potterből, a fehér hajú bunkó gyerek, a helyes Malfoy apuka mellett. Sajnálom az első filmekben túl nyálas volt Draco. Nos tehát úgy álltam neki az önéletrajzának, hogy nagyjából ennyit tudtam az ő munkásságáról és színészi karrierjéről. Nem sok. Bevallom, nem követem a színészek életét. Ő róla meg még annyit se hallottam, mint a főbb Harry Potter színészről.


A könyv elolvasása után: 


  • Megtudtam, hogy kortársam Tom, nagyjából egy évvel fiatalabb nálam. Tekintsünk el a tényektől, hogy ezt mondjuk sejthettem volna, tekintve a HP filmekkel együtt öregedtem én is.
  • Meglehetősen szimpatikus fiú, annak ellenére, hogy borzalmasan sok hülyeséget csinált az életében. De legalább nyíltan vállalja, hogy ő sem tökéletes.
  • Megtudtam azt is, hogy milyen volt számára gyerekszínészként kezdeni, majd elmenni élete nagy válogatására úgy, hogy nem is tudta, hogy eszik-e vagy isszák-e a Harry Pottert. Ez valahol roppant vicces!
  • Élet a forgatáson. Rengeteg színészről megtudtam mindenfélét. Hogy milyenekek a forgatások egy gyerek szemével, miként kezelik őket, és hogy milyen velük együtt dolgozni. Tom meglehetősen kedvesen beszél minden kollégájáról, úgyhogy megerősítette bennem azt, hogy a film forgatások, ha jó a rendező és jó a csapat akkor meglehetősen jó móka lehet!
  • Hogy a színészek élete sem fenékig tejfel, és vannak nekik is esendő dolgaik, és ők is képesek a rossz útra tévedni. Érdekes volt a függőségéről olvasni, és hogy hogyan küzdött meg vele, tanulságos volt.
  • A család fontosságáról, hogy milyen volt számára, hogy van három bátyja akire felnéz és a jó és rossz szokásaikból is merít jócskán ;)
  • A Harry Potter sztárjaihoz fűződő kapcsolatáról, kikkel tartja ma is a kapcsolatot, kik koptak ki út közben.
  • Egyéb filmes dolgairól, amik mind tanítottak neki valamit a világról, és a színházról ahol most dolgozik.

Összességében roppant sok érdekes dolgot megtudtam Tom Feltonról. És amúgy nem is ez volt számomra a legjobb a könyvben. A legjobb az volt, hogy Tom egy nagy mesélő, úgy tud mesélni élete minden egyes aspektusáról, hogy már várod a következő fejezetet, már mennél vele tovább. Utáltam lerakni a könyvet. Mert míg olvastam olyan volt, mintha ülnénk a tengerparton és sztorizgatna, hogy mennyire szerette a forgatásokat, vagy hogy mennyire utált dolgokat. Imádtam!!!



És ugye, hogy kikupált? Sajnálom az első filmekből már attól unszimpatikus, ahogy le van nyalva a haja. Azért a HP filmek végére egy egészen tűrhető srác lett kinézetileg ;)

És tartom, hogy remekül játszotta a szerepét, generációk köszönhetik neki, hogy Dracot könnyű utálni ;)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Margareta Magnusson: Végső rendrakás svéd módra

Joggal kérdezhető, hogy az ember 32 évesen, miért olvas olyan könyvet, ami arról szól, hogy miként takarítsd ki magad után, az életedet, hogy aztán a gyerekeidnek, unokáidnak, ne az maradjon meg belőled, hogy mennyi holmid volt, hanem az emlékek.  Hogy miért olvastam? Mert, miért ne? Ugyan nem tervezek meghalni, de ismerjük be, hogy a 21. században sem működik máshogy az élet, tehát hopp meghalhat az ember, akár minden előjel nélkül is. És be kell ismernem, ha valamikor bekövetkezik (mint tudjuk, a halál az egyetlen biztos pont az életünkben), akkor én sem szeretnék teher lenne. Sem a cuccaimmal, sem egyéb dolgaimmal. Plusz érdekelt, hogy erről miként gondolkozik Margareta. Cikket persze olvastam már vele, és az meglehetősen felkeltette az érdeklődésem a téma iránt, de szerettem volna ezt könyv formában is, kicsit bővebben elolvasni.  Ami mindenképpen megfontolandó, a könyv olvasása után, hogy bevezessek én is egy dobozt, hogy "HALÁLOM UTÁN KIDOBANDÓ" felirattal. Olyan do

Lukács Liza: Az éhes lélek gyógyítása

Hmm, jó is ez a könyv, meg nem is. Gyorsan végig lehet rajta futni, és vannak benne információk, de nekem, azaz érzésem támadt, hogy mond is valamit meg nem is. Anorexia és bulimia mondjuk jóval többet szerepelt benne, mint a túlsúly vagy túlevés például. És kétlem, hogy az emberek nagyobb százalékát sújtaná ez a két betegség, és nem a túlsúly, és túlevés…  Minden esetre érdekes könyv. Érdemes elolvasni, mert egy csomó fontos dolgot megtud az ember. Mint például, hogy az evés az emberek egy hányadában úgy működik, hogy esznek, mert unatkoznak, vagy esznek, mert szomorúak, vagy esznek, mert vidámak. Amúgy én általában a hangulat kompenzáláskor könyvet szoktam venni nem enni. Ennek ellenére nem mondom, hogy nincs mit csiszolni a saját életmódomon, és nincs helye annak, hogy változtassak. Már csak anyagi és egészségügyi lehetséges problémák miatt is.  Ami viszont nekem kicsit abszurd volt, hogy vannak emberek, akik havi x száz ezer forintot költenek kajára (már ez is abszurdum az é

Lauren Blakely: Kőkemény

G ondoltam, hogy a wellness-re valami könnyed kis könyvet fogok magammal vinni. Ezt a könyvet, már tavaly is néztem, hogy annyira gáz a borító, a fülszöveg és a cím, hogy ezt olvasnom kell. Persze pénzt nem vagyok hajlandó érte adni, de hála az égnek a közelemben kölcsönkérhető volt. Itt is, köszi AniTiger! Kezdjük is a külcsínnel, ha már így azt emeltem ki. Külcsín: 2/5 És meg is mondom mi ez a pontozás. Az 5 nálam az lenne, ha egy ütős és kellemes, a könyvhöz illő borítót kap a könyv, ha van egy szerkesztő, egy akárki, aki átolvassa a könyvet és kijavítja az elütéseket, és a helyesírási hibát, ha egy könyvet jó kézbe venni. Tehát ez lenne az 5 pontos külcsín. Jelen esetben, a borító botrányos, a kiadói marketing botrányos volt, a fülszöveg szintén botrányos. És igen, azért a helyesírást át kellett volna valakinek nézni. 2 pont, mert sokkal több elütést vártam. De körülbelül ennyi a pozitív dolog a könyv kivitelezésében.