Ugrás a fő tartalomra

Sahara Rose Ketabi: Dharma

 

Könyv: Sahara Rose Ketabi: Dharma

Kiadó: Good Life Books

Kiadás éve: 2023

Oldalszám: 300

Kötés: Keménytáblás

ISBN: 9786156455901

Megjelenés időpontja: 2023. március 8.

Ár: 6.290,-

Kiadói ár: 5.032,-

Köszönet a könyvért a Good Life Books kiadónak!

Nem igazán szeretek egy posztot sokáig ide-oda tologatni, mert a vége mindig az, hogy egyáltalán nincs kedvem megírni, vagy annyi mindent olvastam már utána, hogy kevésbé emlékszem arra, hogy mit is akartam az adott könyvről megosztani az embereknek. Erről a könyvről egy hete minimum készül a poszt, és ha tízszer nem töröltem az egészet ki, akkor egyet se. Ilyen az amikor olvasási-írási válsága van az embernek és semmivel sem elégedett igazán, ami kikerül a kezei közül. Nem mondom, hogy ezzel a poszttal maximálisan elégedett vagyok, de tényleg nem akarok adós lenni vele, bár a könyv feltehetően jövőre és utána is újra olvasásra kerül majd.

 Aki olvassa a  blogot, az tisztában van vele, hogy a legtöbb olvasmányom az ismeretközlő irodalom. Szeretek új dolgokat megismerni, vagy már ismert dolgokról még több, vagy mélyebb információt szerezni. Jelen könyvünkkel is úgy voltam, hogy hallottam már a könyvben szereplő dolgokról, de csak nagyon felszínesen, sosem mentem mélyebbre, hogy sokkalta jobban megismerjem a fogalmakat. Dósákat, dharmát, karmát, vagy archetípusokat, csakrákat és hasonló dolgokat. A dharma és karma jelentését ugye a buddhizmus miatt elég jól ismerem, minden egyéb már kínai volt számomra.

 Tipikusan az az ember vagyok, aki hisz dolgokba, és bizonyos dolgokat viszont már egy jó adag szkepticizmussal kezel. A csakrák, és fény lények amúgy már súrolja a határt. Az írónőnek az a végtelen optimizmusa amivel rendelkezik és az az erős kitartása amivel elérte a dolgokat, irigylésre méltó. Szerettem olvasni a könyvet, még ha néha el is gondolkodtam rajta, hogy azaz életfelfogás amit ő képvisel, számomra feltehetően elérhetetlen. Túl sok szabálynak akarok megfelelni, amiken ő viszont már túllépett. Ennek ellenére jó volt olvasni.

 A kötetben több kitöltős rész is van (talán 3-4) és teszt (2-3), és tőlem szokatlan mód még ezeket is kitöltöttem. Mondjuk külön papírra, mert elveimbe ütközik belefirkálni egy könyvbe (könyvtárosként zavar, na), így viszont a könyv végére mindenféle papírok lógtak ki mindenhonnan a könyvből, hogy tudjam, milyen eredmény jött ki nálam, és melyik részek vonatkoznak rám, még úgy is, hogy amúgy minden más rám nem "jellemző" elemzést is elolvastam.

 A könyvnek van egy kellemes pozitív kisugárzása. Nehéz megfogalmazni, de olvasás közben én azt éreztem, hogy most valami remek helyen üldögélek és hallgatom Sahara Rose előadását arról, hogy hogyan találta ő meg az útját, és hogy hogyan találhatom meg az utamat én magam. Végtelenül nyugodt hangulatot áraszt a könyv, és az első félelmem is teljesen alaptalan volt, miszerint száraz és túl tudományos. Ugyanis nem az. Nem mondom, hogy a fogalmak leírása a végtelen izgalmak tengere volt, de nem untam és nagyjából megértettem. Mint mondtam, pár év múlva biztosan újra kell olvasnom, talán addigra sikerül előrébb kerülnöm jelen utamon. 

A könyv olvasása utáni pár gondolat:

  • Több információt kell olvasnom majd a csakrákról, amik amúgy már tavaly is tervben voltak, csak mindig volt más olvasnivaló.
  • Érdekes, hogy tavaly óta a legtöbb kicsit is spirituális könyv (és nem csak az), valahogy a Föld rezgés és rezonancia dolgával jön, úgy kezdem érezni, ez nem véletlen o.O
  • Bár lehetnék, olyan optimista és olyan pozitív, mint az írónő. Bár látnám annyira világosan mi az életcélom, mint, ahogy ő látja. De talán idővel majd ez is bekövetkezik. Más nem, akkor következő életembe :)

Kiknek ajánlom a könyvet:
 Olyan embereknek akik igazán nyitottak a dolgokra. Mert tartalmaz csakrákat és minimális fény-lény dolgokat, tehát ha az ember nem elég nyitott, akkor borzalmasan irritálni fogja. Feltehetően amúgy 5-10 éve engem ez még borzalmasan irritált volna, ma már csak a Fény-lényes résznél szaladt fel a szemöldököm, minden egyebet totálisan normálisnak dolgozott fel az elmém. Haladok az elfogadás útján ;)

Összességében, ez egy kézikönyv szerű dolog. Nem egyszer olvasós, mert már most ha újra olvasnám, feltehetően lenne pár dolog amit jobban értenék, mint olvasás előtt. A fejezetek végén mindig van összefoglaló, hogy mit tartalmaz, hogy az aki nem elejétől a végéig olvassa a könyvet, hanem csak bele-bele lapoz, az tudja adott fejezetben miről van szó.


Fülszöveg:

Nem ​véletlenül bukkantál rá erre a könyvre! A lelked sürget, hogy végre teljes mértékben a saját életcélod és az igazságod szerint élj, beteljesítve, amiért itt vagy: a dharmádat. Az ősi szanszkrit dharma szó jelentése: „az egyéni célod a világban”. A dharma törvénye alapján a világegyetem olyan, mint egy kirakós. Te is a kirakós egy darabkája vagy, és nem létezik felesleges darab. Nélküled nem teljes a kép! A dharmád az isteni életcélod e bolygón, a lelked lényege, az egyedi rezgés, amit csak te tudsz elhozni a világba.

Gyermekként folyton azt kérdezgettük, „Miért?”, „Miért kék az ég?”, „Miért menetelnek a hangyák egy vonalban?”. Mikor hagytunk fel a kérdezéssel?

Valahogy menet közben túl sok dolgunk lett ahhoz, hogy feltegyük a fontos kérdéseket, mint például: „Miért vagyunk itt?” és „Hogyan használhatjuk fel a legjobban az itt töltött időnket?”

A DHARMA – Életfeladatok és életcélok lapjain a népszerű ájurvédikus szerző, Sahara Rose megosztja veled egyedülálló szemléletmódját a dharma felfedezéséhez a dósák (az ájurvédikus testelme-típusok) és a csakrák (a test energiaközpontjai) segítségével. Végezd el a „Mi a dharma-archetípusod?” tesztet, hogy a dharmatérképed segítségével megfejthesd, mi legyen a következő lépésed a kapcsolataidban, a munkád terén és életed más területein. Az ősi indiai bölcsesség modernizálásával Sahara Rose megmutatja, miként találhatsz vissza valódi lényegedhez, tárhatod fel az utadat és fogadhatod el a felsőbb énedet. Közvetlen stílusában személyes történeteket és a dharma felfedezésével és megélésével kapcsolatos meglátásokat oszt meg veled.

A SAJÁT DHARMÁD FELFEDEZÉSE ÉLETED LEGFONTOSABB KALANDJA LESZ! EZ A TÖKÉLETES ELSŐ LÉPÉS A HARMÓNIÁBAN TÖLTÖTT ÉLETHEZ MINDEN SPIRITUÁLIS ÚTKERESŐ ÉS VALÓJÁBAN MINDENKI SZÁMÁRA, AKI MÉLYEBB ÖNISMERETRE VÁGYIK.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Margareta Magnusson: Végső rendrakás svéd módra

Joggal kérdezhető, hogy az ember 32 évesen, miért olvas olyan könyvet, ami arról szól, hogy miként takarítsd ki magad után, az életedet, hogy aztán a gyerekeidnek, unokáidnak, ne az maradjon meg belőled, hogy mennyi holmid volt, hanem az emlékek.  Hogy miért olvastam? Mert, miért ne? Ugyan nem tervezek meghalni, de ismerjük be, hogy a 21. században sem működik máshogy az élet, tehát hopp meghalhat az ember, akár minden előjel nélkül is. És be kell ismernem, ha valamikor bekövetkezik (mint tudjuk, a halál az egyetlen biztos pont az életünkben), akkor én sem szeretnék teher lenne. Sem a cuccaimmal, sem egyéb dolgaimmal. Plusz érdekelt, hogy erről miként gondolkozik Margareta. Cikket persze olvastam már vele, és az meglehetősen felkeltette az érdeklődésem a téma iránt, de szerettem volna ezt könyv formában is, kicsit bővebben elolvasni.  Ami mindenképpen megfontolandó, a könyv olvasása után, hogy bevezessek én is egy dobozt, hogy "HALÁLOM UTÁN KIDOBANDÓ" felirattal. Olyan do

Lauren Blakely: Kőkemény

G ondoltam, hogy a wellness-re valami könnyed kis könyvet fogok magammal vinni. Ezt a könyvet, már tavaly is néztem, hogy annyira gáz a borító, a fülszöveg és a cím, hogy ezt olvasnom kell. Persze pénzt nem vagyok hajlandó érte adni, de hála az égnek a közelemben kölcsönkérhető volt. Itt is, köszi AniTiger! Kezdjük is a külcsínnel, ha már így azt emeltem ki. Külcsín: 2/5 És meg is mondom mi ez a pontozás. Az 5 nálam az lenne, ha egy ütős és kellemes, a könyvhöz illő borítót kap a könyv, ha van egy szerkesztő, egy akárki, aki átolvassa a könyvet és kijavítja az elütéseket, és a helyesírási hibát, ha egy könyvet jó kézbe venni. Tehát ez lenne az 5 pontos külcsín. Jelen esetben, a borító botrányos, a kiadói marketing botrányos volt, a fülszöveg szintén botrányos. És igen, azért a helyesírást át kellett volna valakinek nézni. 2 pont, mert sokkal több elütést vártam. De körülbelül ennyi a pozitív dolog a könyv kivitelezésében.

Lukács Liza: Az éhes lélek gyógyítása

Hmm, jó is ez a könyv, meg nem is. Gyorsan végig lehet rajta futni, és vannak benne információk, de nekem, azaz érzésem támadt, hogy mond is valamit meg nem is. Anorexia és bulimia mondjuk jóval többet szerepelt benne, mint a túlsúly vagy túlevés például. És kétlem, hogy az emberek nagyobb százalékát sújtaná ez a két betegség, és nem a túlsúly, és túlevés…  Minden esetre érdekes könyv. Érdemes elolvasni, mert egy csomó fontos dolgot megtud az ember. Mint például, hogy az evés az emberek egy hányadában úgy működik, hogy esznek, mert unatkoznak, vagy esznek, mert szomorúak, vagy esznek, mert vidámak. Amúgy én általában a hangulat kompenzáláskor könyvet szoktam venni nem enni. Ennek ellenére nem mondom, hogy nincs mit csiszolni a saját életmódomon, és nincs helye annak, hogy változtassak. Már csak anyagi és egészségügyi lehetséges problémák miatt is.  Ami viszont nekem kicsit abszurd volt, hogy vannak emberek, akik havi x száz ezer forintot költenek kajára (már ez is abszurdum az é