2018. október 17., szerda

28 héttel később - film - Spoileres

Előre leszögezném, hogy el fogom mesélni a sztorit, tehát aki ezután tervezi megnézni a filmet, az ne olvassa el, kivéve, ha úgy gondolja, hogy szereti előre tudni az egész történetet...
Én valamikor tavaly talán megnéztem a 28 nappal későbbet, ami meglehetősen tetszett. Legalábbis nincsenek olyan emlékeim róla, hogy atya úr isten, de rossz volt.
Ellenben erről a filmről, azt hiszem ez az egy emlékem marad meg, és az, hogy "mi a fenéért néztem én ezt meg?" Szeretem a zombis történeteket azért...
A Zombiháború című könyv volt életem első találkozása a zombikkal, és azt hiszem, hogy ezután kedvem szottyant, hogy kicsit több zombival találkozzam, mint előtte. Ennek hála néztem meg a 28 nappal későbbet, és emiatt került ez a sz*r is fel a várólistámra, mondván, biztos van közük egymáshoz, hogy talán a folytatása...de ezt csak így magamban mondogattam, aztán elfeledtem. Most, hogy a Walking Dead-et nézem (úgy ahogy), és random választok filmet a várólistámról, így ez is felkerült a szeptemberben nézősökhöz. És mivel szeretem a zombikat, hát utcu neki kezdjük el.
Hát... az elején nem értettem teljesen a koncepciót, mi van azokkal, miért nyitnak ajtót kisgyerekeknek, akiket zombik üldöznek, miért hiszik azt, hogy ez nekik jó lesz, de hát 5-10 perc alatt a szereplők 99% meghalt, vagy úgy tett mintha meghalt volna, és az egyetlen unszimpatikus, csórika élte túl, aki lazában minden erkölcsi dolgot elvetve mindenkit hátrahagyva és ha még akadályozza akkor meg is ölve menekült el. Azt zutty vágás. A nem normális kormány úgy dönt, hogy hát a zombik meghaltak 28 hét alatt, akkor mekkora jó döntés már visszatelepíteni a kontinensre az embereket. Úgy! Úgy, hogy még LONDONT sem tisztították meg, nem hogy egész Angliát...tök logikus, pacsi nekik, de legalább meghalnak!
 Mindegy is, ezzel még nincs probléma, de hát akkor már gyerekeket is hozzunk a kontinensre, akik szegények, kicsit fogyatékosan úgy gondolják, tökre poén a karanténból kimenni a NEM ELLENŐRZÖTT ÉS NEM TISZTA LONDONBA, mert hát kell kép a kiscsávónak az anyukájáról, mert már nem emlékszik rá. (és biztosan még a facebook feltalálása előtt vagyunk, és biztos nem volt semmi a netre felrakni, el kell a házhoz menni!), ehhez lopnak robogót, persze simán sikerül kimenni, mert két gyerek okosabb, mint 4 felnőtt. Bár észreveszi őket sasszem, de hát idő, míg ráérnek utánuk menni, ugyan... tisztában vannak vele, hogy a legveszélyesebb részre mászkál két gyerek, és azoktól kitelik, hogy minden sz*rt hazahoznak. Mindegy is, a kiscsávó meg a nővére hazament, természetesen betudtak menni a rejtett kulccsal, és mindent összeszedtek. Közben (rejtély hogy került oda), az anyuka is ott van, aki az elején elméletben már meghalt, de mégis él! Úgyhogy végül happy az egész, csak az orvos banda nem boldog.
 Merthogy! Kiderül, hogy az anyuka immunis a cuccra, mert megharapdálták, de mégsem eszik embereket. Rejtély az is, hogy akkor miért nem funkcionált kajaként... lehet nem finom. Tehát, immunis, a vére, de azért fertőz. Jön is az inkompetens férje aki otthagyta, és mivel ő már nagy májer lett, mindenhova be tud menni mert van kulcsa. (az a hülye aki ebben megbízik), mindegy is, megy meglátogatja a nejét, aki amúgy kikötözve fekszik, mert baromi nagy karanténban van(jah...hogy is jut be a hülye?), és ha már ott van akkor bocsánatot kér, hogy leszarta a nőt, és otthagyta kajának, és hát bizonygatja, hogy szereti. És bár karantén, lekötözés és villogó "ne érjé hozzá" jelek vannak, ő azért lecsókolja a csajt, aminek hála sikerül is meghalnia, majd feltámadni, majd kinyírnia a nőt... 5 percen belül. Ez egy gyors vírus! Amúgy ami még a vírus és a zombikban nem tetszett, hogy gyorsak...semmi zombis nincs bennük, azon kívül, hogy meg akarnak enni. Olyan, mintha drogosok lennének és te lennél az anyag, amit meg akarnak enni...
 Mindegy is, de csórika azért gyorsan kijut onnan, aztán elkezdi keresni a gyerekeit, hogy... hát gondolom, hogy megegye őket, mert ennél racionálisabb dolog nem jut eszébe. A kormány rögtön hoz legalább három hülye döntést.
1. zárd be őket olyan helyre (mindenkit), ahova amúgy be tud menni egy zombi.
2. lőj mindenkire, aki zombi
3. este van? Akkor lőj mindenkire, az a biztos
4. jah elfogyott az aki lő mindenkire, bombázd le az egész várost!
Amúgy egyik sem válik be természetesen. A sasszem, a dokinő, a kisfiú, a kislány és pár statiszta, akik időközben úgyis meghalnak kimenekülnek! Mint kiderült a nagyon okos és ügyes zombi apuka is. És akkor még sasszem haverja helikopterrel majd tervezi felvenni...hát csak a csávót akarja így van egy réten hentelős rész, amiben senki nem száll fel, aztán megbeszélnek egy tök messze lévő helyet, hogy majd ott felveszi őket. Doktornő természetesen közli, hogy mindegy ki éli túl, a kisfiúnak mennie kell, mert olyan a vére mint az anyjának. Ezzel a tudással a kedvenc értelmes karakterem (sasszem), meg is hal...aztán a doktornő is. És apuka még mindig él, és a belső gps-e viszi a gyerekek után, akiket aztán le is támad, a kisfiút megharapdálja, a nagylány meg megöli végül. Namármost... a kisfiú nem változik át! Mert olyan, mint az anyja, de rosszabb, mint egy leprás, mert rád köhög aztán zombivá leszel. De hát ez a tesóját nem érdekli. Elmennek a találka pontra és felkéredzkednek az Európába menő helikopterre, és persze a katonát nem érdekli, hogy amúgy már véreres a szeme a kisfiúnak, és feltehetően zombi. Azért ő elviszi a franciákhoz...és vágás...mindenki zombi, menekül, vagy meghalt, mert ilyen okosak az emberek.

Tehát ez egy borzalmasan rossz film volt, egy ilyen szempontból tök logikus lezárással, de az a lényeg, hogy...  a filmben senki nem tud gondolkodni és mindenki hülye...aztán csodálkoznak, hogy meghalnak!
Már amúgy csak egy újabb 28 héttel később, kipusztult Európa, és Ázsia és Afrika (ide áttudnak könnyen jutni a zombik), hogy jutnak a zombik az USA-ba... komolyan... biztos lenne valami hülye aki átviszi őket ...vagy csak egy zombit...vagy csak egy vírust... hogy ők se maradjanak ki a jóból :D
Az év egyik legsz*rabb filmje volt... atyaúristen!!!
Vélemények:

1 megjegyzés:

AniTiger írta...

...úgy tudtam. XD Ez a kedvenc rossz filmem, mert hát... a sasszem Jeremy Renner. :_DD Egyéként ajánlom a ZOMBIELAND-et (kedvenc zombis filmem) meg ha akarsz hülye zombis filmet látni az itteni apukával, akkor a Haláli hullák hajnalát is javaslom. Sorozatnak meg egy kis iZombie-t javasolnék, ha nem akarsz olyan hentelős-emberevős zombis sorozatba kezdeni, mint a The Walking Dead. :))