2016. július 24., vasárnap

Peter David: A hihetetlen Hulk 2.

@Pijer adta kölcsön nekem a „könyvet”, hogy elolvashassam. Közös álláspontunk, hogy jó, meg minden, egy csomó háttér infót megkapunk, de…nos majdnem 2.000 Forintot kóstál. Amit én azért erősen húzósnak érzek. Még úgy is, hogy színes, fényes lapos kötetről van szó, de akkor is 136 oldal. Nekem azért ez így nem megérős.
 Nem mellékesen nem rajongok annyira az amerikai képregényekért. Maga a történetek, tetszenek, szeretem a Marvel univerzumot, még Hulk-ot is csípem. De maga a képregény stílusa tőlem távol áll. Én inkább mangás voltam mindig is. És igen, most jöhet az, hogy az is 2.000 forintba kerül átlagosan, és nem több 200 oldalnál, és még csak nem is színes és nem is fényes a lapja. Jogos, amúgy pont az ára miatt döntöttem úgy 2-3 éve úgy, hogy akkor a mangákat hanyagoljuk. Vagy online olvasom, vagy sehogy. Sajnos Magyarország amúgy sem bővelkedik a manga kiadásban, így néha azaz érzésem, hogy esélyem sem lenne találni nekem tetszőt, ha túllendülnék az ár/érték arányon.
 De térjünk vissza jelen kötetre. Egy péntek délutánon el lehet olvasni, úgy, hogy az ember dolgozik (könyvtárban, és sajna az olvasók nagy része feltehetően úgy döntött, hogy a 25-étől esedékes nyitva tartás már él, így 1 óra után minimálisra csökkent a látogatók száma). Tehát gyorsan végig lehet pörgetni. A történetek jók, bár azaz igazság a Marveles, Bosszúállós bagázsból, pont Hulk az akiről semmit sem tudok. Ebből a kötetből arra jöttem rá, hogy még van vagy 10 olyan szereplő akiről semmit sem tudok, és nem tudom mit akarnak. Feltehetően, ha az ELSŐ kötettel kezdtem volna, vagy lenne a Bosszuállókon kívül filmes hátterem, merőben többet mondana az a sok név nekem :D
Ennek ellenére elszórakoztatott, de akkor is drága.

Belbecs:  -
Inkább nem pontozom. Ezt úgy lehetne pontozni, ha mindent értettem volna belőle, vagy első kötet lenne és akkor írhatnám, hogy x pont, mert nem értettem semmit. Így feltételezem, hogy az első kötetet olvasva ez sokkalta többet mondana, és több értelme lenne.

Külcsín: 2/5
Jó ez, és milliók szeretik, de ettől még nekem ronda. Sajnálom, én maradok manga párti :)

Tartalomjegyzék
„Kis Hitler”
Mecset mögé rejtőzve
A vér nem válik vízzé
Mélyhűtve
Újra Vegasban
Fagysérülés

Kiadó: Kingpin
Kiadás helye: Budapest
Kiadás éve: 2016
Oldalszám: 136
Kötés: Puhatáblás
Fordította: Harza TamásGubó Luca
Vélemények:

0 megjegyzés: