2016. június 5., vasárnap

Ez történt Májusban

Ez történt Májusban, merthogy egy kicsit el vagyok maradva posztokkal. Azaz igazság, hogy sajnálatos módon néhány poszt ötletet azóta el is felejtettem, úgyhogy már nem igazán tudnám megmondani, hogy mi is az amiről akartam írni, a hónap záráson kívül. ma nincsen várólista vasárnap, mert nem igazán voltam a héten gép közelben, így sajnos vagy nem sajnos, a várólistám sem gyarapodott túlzottan.
 Viszont Májusban vettem könyvet, rögtön hármat is. Jó, valójában nem egyszerre, de azért a hónapra lebontva megvolt a vásárlás.


 A könyvek össz. értéke 7.500 Ft volt. Ebből a Dél-Korea a maga 6.000-vel messze viszi a pálmát. Russell 500 Ft, míg a Gó 24 leckében 999 Ft-t taksált. Még nem tudom, hogy ér-e valóban 6.000-ret, mert nem álltam neki még. Viszont, az előadás amit meghallgattam az írótól tetszett, illetve a könyv kivitelezése magában is gyönyörű. Más nem szép! Bár szerintem rengeteg fontos, érdekes infót tartalmaz, úgyhogy pozitívan gondolkodva úgy érzem megérte. A Gó-ba meg már régóta bele akartam magamat vetni, a Hikaru no Go (2001–) óta, amit mindig is imádtam nézni. Még Gó táblám és köveim is vannak, csak partner nincs akivel játsszak, a netes felületeken meg borzalmasan bénának érzem magamat, de most!! Most majd megtanulom, hogyan is kell játszani.
 A hónapban összesen 10 posztot írtam:


Mint látható, már a Várólista vasárnap sem sikerült mindig, minden hétre időzítenem, volt, hogy kimaradt, ennek ellenére folytatni fogom, mert nem rossz szerintem, a neve is marad, csak nem ragaszkodom a minden vasárnaphoz. Elkezdtem az Emlékek Őre sorozatot, a Mini-Könyvklub keretében olvastam, aztán azzal a lendülettel folytattam is. A filmet is sikerült megnéznem, de be kell ismernem, hogy nekem az nagyon nem tetszett. Ezen kívül, olvastam „önsegítő” könyvet, Japános könyvet, és sajna Ferber Katalin nekem túl negatív szemléletű. Tudom, hogy Japán sem tökéletes, és tudom, hogy feltehetően rengeteg dologban fura és európai szemmel felfoghatatlan, de Ferber Katalin konkrétan csak negatív dolgot emelt ki…olyan negatív, megkeseredett, életunt, mártír a könyv alapján, úgyhogy úgy döntöttem, egy jó időre (ha nem végleg), de hanyagolom az ő Japán témájú könyveit…meg úgy a könyveit egybevéve.
 A hónapban olvastam a Végzetes utazást is, ami ugyebár a Dr. Csont sorozathoz köthető. Aztán nagy vonalakban elmeséltem Szimirzának és AniTigernek egy beülős pénteken (születésnapozáskor), hogy miről szólt a könyv, és mi miért nem tetszett nekem. Mint kiderült a könyv és a sorozat nagy vonalakban ugyan hasonlít, de nem mindenben, ezért is nem értették a csajok, hogy mégis miért utálom, nézem le a főszereplőt, hisz hát Bones ilyen.
 Ezen felbuzdulva elkezdtem nézni a sorozatot Dr. Csont (2005–). Május nyolcadikán kezdtem, és ma június ötödikén, tartok az ötödik évad hetedik részénél. Vagy a nyolcadiknál, lehet nézek ma még egyet. A sorozatról: Nem is tudom, igazándiból tetszik, hisz ha nem tetszene nem néznék meg ennyi részt, viszont félek is a sorozattól, mert sokan kb. itt hagyták félbe ahol tartok, és kezdem érteni, látni, hogy miért is lehetett ez mérföldkő, és miért mondtak le páran a folytatás nézéséről. Ennek ellenére egyelőre még úgy hiszem, hogy jó lesz ez nekem.
Lucifer (2016–) elkezdtem ezt a sorozatot is nézni, majd két rész után úgy döntöttem, hogy ez engem nem köt le. Feltehetően mert Lucifer bár édipofa, de nem tudom úgy szeretni és/vagy utálni, hogy egyáltalán érdekeljen, és akkor ne is beszéljünk a nyomozócsajról -.-
Kung Fu Panda 2 (2011) Millió éves elmaradásomat behozva folytattam azt a mesét, amit eleve sem szerettem annyira. Ez talán jobb volt, de valahogy furább is. Nem tudom, idegesített a főgonosz…de egyszer meg lehetett nézni, és talán ráveszem majd magamat arra, hogy a harmadik részt is megnézzem….lehet, nem biztos.
Az emlékek őre (2014) ezt is megnéztem, és írtam is róla: Emlékek őre Film kontra Könyv (Spoileres), Tömören: ez egy borzalmas adaptáció!
Elkezdtem nézni Animeket is, méghozzá két igen beteg animet. Egyelőre mindegyiknél ott tartok, hogy megnéztem az első részt és még a mérlegelés fázisában vagyok, hogy akarom-e a többit vagy saját érdekemben elfelejtem, hogy ezek léteznek :D


Júniusra a filmes tervek:
Saul fia (2015) – ez nem biztos….nem biztos, hogy ez kell nekem.
Dr. Csont (2005–) 5 évadtól, amíg jutok
A barátságos óriás (2016) Ezt moziba! Sicc-el, meg aki még jönni akar :D
Vélemények:

1 megjegyzés:

Mariann Czenema írta...

<3 Kis herceg <3
nem száz százalékban az eredeti történet, de szerintem nagyon jól sikerült a mába átültetni, külön klassz, hogy többféle technikával készült, és a zene!
Suis moi Camille-tól nálunk a kedvenc francia dal :)
(ennek örömére, h megírtam ide, megint meghallgatom)